Instagram

Celo življenje sem se držal čim dalj stran od družbenih omrežij, rumenih medijev ter drugega eksponiranja. Že ko sem postajal “znan” iz intervjujev in gostovanj in so me ljudje na ulici prepoznavali, mi je bilo malce nerodno. Nikoli se mi ni bilo težko postaviti na oder, napisati ali povedati kar mislim. A sem vedno raje ostajal v ozadju, ohranjal svojo in svojih bližnjih privatno sfero.

Prvi instagram račun sem odprl po poroki s Karin Škufca, ki je precejšnja IG odvisnica, tako da sem lahko pogledal in komentiral njene poste. Profil je bil zaprt in namenjen desetini bližnjih prijateljev.

Moj javni Instagram račun @AndrejMertelj pa sem odprl 27.8.2020 potem ko sta me po pobegu od doma in iz zakona Karin in njena odvetnica Lucija Šikovec Ušaj “opozorili” na mojo javno podobo v zahtevku za plačilo preživnine. Takrat sem vedel, da je moje privatnosti konec ter da me bodo, želel ali ne, zvlekli pod žaromete.  Soočen z novo pozornostjo javnosti, sem se odločil da uporabim družbene medije za nov življenski projekt – borbi proti zatiranju očetov s strani “maternic”.

Zakrivano privatno življenje je plodno polje za laži, pol-resnice, manipulacije in druga podtikanja, s katerimi “maternice” želijo doseči svoje cilje. Bodisi materialne, bodisi maščevalne. Če sem želel biti kredibilen kritik obstoječih praks v okolju, ki avtomatsko favorizira ženske kot žrtve, sem moral predstaviti sebe kot človeka, očeta in privatno osebo z dobrimi in slabimi platmi – kot smo praktično vsi. Pokazati, da nisem napuha in  zlobe poln kapitalist, diktatorski izkoriščevalski direktor in družinski nasilnež, ki ga briga za otroke. Moral sem odkriti svojo zasebno plat – pokazati življenje, ki ga doslej nisem.  Zato ta moj blog in IG profil. Moje objave niso phostoshopirane in/ali inscenirane. Kažejo prizore iz mojega življenja, kakršni so v danem trenutku. Opremljeni z mislimi, ki so se mi takrat podile po glavi. Precej necenzurirano, resnično in iskreno. Zatorej ne glejte le slik, berite tudi tekste in komentarje.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.