Sob 14.5.2022: Franci me dvakrat fizično napade kar me stane 333,83€

V soboto ob 10:00 prvič nadomeščamo odpadli stik. Zanj smo se dogovorili že kakih 10 dni prej preko e-pošte. Po ponedeljkovem super prijetnem druženju s tamalo ter sredinem enominutnem stiku Karin preseneljivo ni odpovedala, pa tudi Barbka ni nič napisala. Pa še vedno nisem čisto prepričan, da stik bo.

Pred Fritzlovino prideva kakih 5 minut prej. Precej na tesno, ker sem šel v Galerijo Grad po tortice. Prejšnjič je izrazila željo, da greva na tortice, pa sem ji želel jih prinesti.  Višnjevo za naju skupaj in zeleno čokoladno žabico za piško (zadnjih nekaj stikov se super zabavava tako, da “streljava” plastične žabice skokice v mlako).

Na vrtu so že vsi: hči, Karin, Mateja ,Franci in Klemen. Super, samo še tete Mire se manjka. Tole bo pa naporen stik. Izstopim iz avta.

Franci in ******K sta se sprehajala ob cesti na parkirišču A-bara. Ko sem izstopil iz avtomobila, me je hči spoznala, zajokala in se obrnila proč. Roke je iztegnila proti Franciju ,ki jo je dvignil in začel tolažiti. Ko sem prišel do njiju mi jo je precej grobo izročil.

Prijel sem jo  in jo odnesel do vrtne ute. Med potjo je jokala in vpila da »Grem domov«, »Grem gor« in »Ne« ter se poizkušala izviti iz mojega objema. Spotoma vzamem še škatli igrač, ki jih imam na stikih vedno s seboj. Ko sva prišla do vrtne lope sem se vsedel na stol z njo v naročju in začel odvijati torte. Ko je videla žabico jo je začela zanimati in ji je pojedla oči (na smetani). Še vedno je jokala in želela v hišo.

Ko sem na mizo položil telefon je rekla »Pesmice« in odprl sem Youtube otroške pesmice, ki jih vedno poslušava. Začela se je pomirjati in je le še polglasno ihtela, vmes pa izbirala pesmice. Jaz sem začel jesti svojo torto – da bi jo s tem spodbodel da še poizkusi žabico.

Po kakih 2 minutah pa se začne Franci dreti »Pomiri otroka!«, »Otrok ti joka« in grozeče hoditi proti nama. S hčerko v naročju in telefonom v roki ga začnem snemati. Cela Fritzlovina je pod kamerami in se stalno snema. Vsi moji stiki so posneti. Video in zvočno. Če lahko on, potem lahko tudi jaz. Franci začne vpiti »Kaj me snemaš! Nehaj me snemati«. Na žalost v stresu nisem pritisnil začetka snemanja, tako da žal posnetka nimam.

(reši me pa neumnost družine Škufca. Franci namreč posnetek priloži svoji prijavi. Posnetek uredim in povečam, da je bolj razviden. CSD in Policija sta po ogledu precej brez teksta 🙂 )

Franci pride do mene, se sklanja nad mano in hčero, ki mi še vedno sedi na kolenih. Rečem mu »Bejž stran«. V tistem pa on zgrabi za moj telefon in mi ga z zvijanjem roke iztrga iz rok. Nato se obrne, in že stopi stran, pa se spet obrne, stopi proti meni in dvigne pest. Takrat v samoobrambi zagrabim za vilico od torte in mu spet rečem »bejž stran«. Očitno nek dinozavrski delček njegovih možgan še vedno funkcionira in se zato umakne. Reče »haha, a sedaj se boš pa z vilico branu, jest se te ne bojim« , jaz pa zelo naglas pokličem šoferja/prijatelja, ki me čaka v avtu.

Francija to razjezi in stopi proti meni. Jaz držim hčer v naročju z levo roko. Franci me odrine/udari v desno ramo. Ponovno zavpijem »Ggori« – kar je bila najina šifra za nasilje. Šofer priteče, Franci mu steče najprej nasproti in mu reče »ne, sej veš, saj se poznamo« in res se ustavi. Zavpijem »Udaril me je, pokliči policijo« in šofer začne klicati policijo.

Takrat iz hiše pritečeta Karin in Mateja Škufca. Karin stopi do mene in začne kričati, da »To ni v otrokovem največjem interesu«. WTF????? Očitno je totalno notri v scenariju, kako vse skupaj prikazati svoji pravdi v korist in jo prav malo briga za hčer, ki je v resni stiski. C’mon, katera mati bi v taki situaciji razmišljala o “otrokovem interesu”, prosim lepo. Papiga, ponavljajoča naučene stavke v slabo igrani moderni varianti leta nad kukavičjim gnezdom.

*****K že vse od Francijevega napada zelo glasno joka. Franci začne spet grozeče hoditi nazaj proti meni, Elvis se poizkuša postaviti med naju s Francijem in me zaščititi, še vedno na telefonu s policistko.

Predam ji hčer, a namesto da bi jo odnesla v hišo in proč iz konfliktnega območja, izkoristi priložnost in mi kake 3 minute pere glavo. V hčerini prisotnosti. Ob brenčečih Mateji in Franciju????

Ko končno odideta, se Franci spet začne zaganjati v šoferja, ki ga miri. V ozadju Mateja neprestano blati mene »ne zna poskrbeti za otroka…. otrok 20 minut joka, on ga pa ne pomiri, …« Odmaknem se in se vsedem na stol v vrtno lopo da bi počakal na policijo. Moj telefon je še vedno neznano kje. Elvis mi stoji ob strani.

Franci in Mateja se nonšalantno vsedeta nasproti naju na klop. In začneta. Najprej Franci razlaga o tem, kako moj oče zahteva da se starejša hči gola koplje pred njim, da jo lahko gleda. Šofer posreduje in reče »Franci, tole si pa šel predaleč«.

Potem izvem, zakaj sta starša brez prijateljev. Kako je neprimerno, da nisem dal še evra za tamalo. Odgovorim, da sem ponudil takoj na začetku 650,000€ pa da so jih zavrnili«. Mateja odgovori »to je bila samo prevara…«.

Franci nadaljuje, da kaj sploh hodim k njim če sem napisal, da je hči zame mrtva in da je kukavičji otrok. Odvrnem da je dovolj žalostno, če se je pokazalo, da Karin ni vedela s kom je noseča. Franci spet začne o tem, da mu je moj oče(!?!) povedal ,da sta moja sestra in mati lajdri. Rečem mu, naj se briga zase in zapre gobec.

Vprašam ga,  če je on popolnoma prepričan, da je Karin njegov otrok, saj mu namreč ni prav nič podobna, se pa govori v vasi, da je bila Mateja v mladih letih precej živahna. Mateja odvrne »Ja Frančišek, saj to vse veš« (???), on pa me namesto odgovora vpraša nazaj »A si ti prepričan?« Rečem da ja, ker sem moral tožiti na ugotavljanje očetovstva in da sedaj vem, da je *****K moja.

Nato zamenja temo in me obtožuje, da sem ukradel 4.5 mio evrov. Češ da je bral v Oštro. Vprašam ga, od kdaj bere ta obskuren in malo znan medij. Odvrne, da so mu povedali za ta članek. In da bom že še videl, da se je on pozanimal in da bom ob vse premoženje.

Mateja me vpraša »Kaj sploh želiš?« kot da bi bil jaz tisti, ki je vse skupaj začel in zakuhal. Presenečeno ji odvrnem »A ni jasno – skrbništvo!«

Mateja začne potem zgodbo o mojem nasilništvu, kako sem nagnusen, da ni čudno da me je še vsaka zapustila. Franci doda, da mu je celo *****M rekla »da je oči še iz prejšnjega stoletja in je nasilen do žensk«(!!!) kar odpira cel kup vprašanj (koliko je *****M eksponirana tej družini? Žrtev kakšnega vplivanja in pranja možganov je?).

Skratka več kot 15-20 minut čakanja na policijo. Franci in Mateja očitno iščeta provokacijo, jaz pa se delam mirnega, vsake toliko časa kaj zabrusim nazaj  in celo pojem torto. Zaradi moje mirnosti sta oba vedno slabše volje.

Končno le pride policija. Vprašajo, kdo je klical in šofer pove, da on. S policistko se odmakneta, ko se jima približa Franci in prisluškuje. Takrat pa se Mateja začne dreti name, ki policistu izročam osebno izkaznico. Roke se mi tresejo. Do sedaj mi je adrenalin pomagal vzdrževati zbranost in mirnost, sedaj ko je nevarnosti konec, pa sem prav švoh.

Policistka ji ukaže naj bo tiho in naj gredo vsi v hišo, tako da poberemo izjave. Policist mi vrne telefon.

Ko se s šoferjem že odpeljeva (znova sem popolnoma nezmožen voziti) me pokliče policist, ter mi pove, da smo pozabili podpisati izjavo. Vrneva se in podpišem, policistu pa povem še za incident z vilico, ki se ga v vmesnem času spomnim. Spomin na dogajanje se mi namreč šele počasi vrača.

Čez kako uro me pokliče policist, ter mi pove, da bo na podlagi podanih izjav pri Škufcah dolžan podati tudi proti meni plačilni nalog za JRM ter me vpraša, kdaj bi se lahko oglasil na policijski postaji. Ker razen vročitve ni drugega pogovora ali zaslišanja, se dogovoriva, da mi jo pošlje kar po pošti ter mi svetuje, da vložim zahtevo za varstvo zakonitosti, kar z odvetnico tudi narediva.

Nauk zgodbe, dragi očetje.si: tudi pri fizičnem nasilju ne pričakujte pomoči Policije.
Še več, stala vas bo 333,83 EUR!

 

 

1 thought on “Sob 14.5.2022: Franci me dvakrat fizično napade kar me stane 333,83€”

  1. Moj komentar na prejšnji post malce izvodeni, ker berem v tem zapisu zgoraj naknadno, da to že počnete, kar sme predlagal. Ne vem, kaj bo ustavilo te ljudi, vse kar lahko rečem in mi pride na pamet je, da jih ignorirajte tudi vi, ker očitno gre za provokacije vsakič, ko prestopite njihov prag za stik. Spomnim se reka, ki tu še kako velja, ko se poskušate braniti:”Never argue with idiots, they will drag you into their level and beat you with experiences.”

    Reply

Leave a Comment