Sre 9.3.2022: Zaslišanje Karin

34 mesecev(!) zoper mene poteka kazenska preiskava zaradi Karinine ovadbe (ob sponzorstvu Društva DNK) mene za družinsko nasilje. Po uvodnem zaslišanju s preiskovalno sodnico, sklepu o uvedbi preiskave in pritožbi, za konec pa še pregovornem izogibanju narokov smo danes tako daleč, da bo kot prva zaslišana Karin. Na sodišče jo spremlja sodelavka Društva DNK, S. Č.

Taista, ki jo spremlja tudi na – pazite to – zaslišanja v zadevi 483-2020 kjer Karin mene toži za odškodnino v višini 25.000 EUR zaradi objav resnice na tem blogu. Če vemo, da se običajno prisojene kazni za razžalitev izrekajo v višini največ nekaj tisoč evrov, je njena zahteva v višini 25,000 precej nadpovprečna – jo pa razumem. Potem ko je popušila lagodno življenje v zakonu, s slabo taktiko in še slabšimi svetovalci izgubila tako delež na premoženju, nato zahtevek za preživnino njej 1800€/mesec nazadnje pa še tožbo na ločitveno odpravnino v višini 112,000€ je njena finančna lakota še vedno nepotešena in se sedaj poizkuša tozadevno nasititi z izsiljevanjem z otrokom in takimi SLAP tožbami.

Če povzamem – Društvo DNK poleg tega, da je Karin pomagalo na CSD Kamnik, na Policiji v Kamniku pri krivi ovadbi za družinsko nasilje sedaj asistira tudi pri civilni tožbi za njeno obogatitev. Začetne aktivnosti človek še lahko šteje pod njihove delovne naloge, zapisane v ciljih društva in vlogah za več kotw 2M€ proračunskih subvencij letno. Davkoplačevalci  že od julija 2019 plačujemo ge. Škufca neupravičena nadomestila za brezposelnost (gospa pač ni želela delati) , otroške dodatke, stroške sodnih postopkov, policije in CSD, občani Kamnika pa še približno 300€ na mesec subvencije za vrtec. Sedaj ji plačujemo še stroške sodnega postopka (oproščena sodnih taks) v katerem dotična poizkuša zaslužiti 25,000 na račun duševnih bolečin in celo njen emotional-support in extra-legal help. Me zanima kam imajo te stroške v Društvu DNK uvrščene v letnih poročilih? Pod stroške spremljave žrtev nasilja? Pomoje bi bolj sodile pod tržne storitve. Z odvedenim 22% DDV in verjetno tudi ne bi smele biti financirane iz javnih sredstev.

Najbolj pa me nasmeji evidentna nezmožnost prepoznave nasilja organizacije, ki so jo usta prepolna prepoznavanja le-tega. Očitno so sposobnosti srednješolsko izobražene direktorice te strah&trepet superspecialistične organizacije sposobne samo izrazito misandrističnega razmišljanja.  Vsak teden nova objava nekih spoznanj in prepoznavanj nasilja – a ne spoznajo ženskega nasilja niti v njegovi najbolj groteskni, celo blondinkam*1 jasnim obliki. Naravnost cinično smešno se mi zdi, da te strokovnjake uspe tako prepričati razvajena, slave, pozornosti in denarja odpisana starleta.

Ko bom ob vložitvi obtožnice lahko objavil česa sem obtožen boste presenečeni, kaj vse to Društvo prepozna kot nasilje. O tem, kako zaradi podpore starletam željnim večjega izkupička iz svojega bedno končanega zakona naraščajo zahteve po povečanem financiranju ter koliko res pomoči potrebnih zaradi tega do nje ne pride, pa vse skupaj briga podobno kot “največja korist otroka”.

V hodnik najprej vstopi Barbka– Spet šmrka. Ali ima ta reva permanentni Covid?

Za njo Karin. V glavni ženski vlogi – žrtve, nerazumljene od moža ustrahovane in zatirane uboge ženske, ki je pred nasiljem morala noseča pobegniti od doma. V njenem razmišljanju, obnašanju, … prepoznavam kopije matere Mateje. Ko samega sebe namesto priznanja raje prepričaš v to, da si žrtev. Tipičen slovenski manever izogiba odgovornosti – prenosa lokusa kontrole na nekoga tretjega.

Kot zadnja caplja s povešenimi rameni in pogledom v tla “dobra vila” iz Društva DNK.

O samem zaslišanju lahko napišem le svoje mnenje – predstava a-la Amber Heard v začetnem – še naštudiranem delu. Ne smem pa razkriti nič, kar bi tam izvedel. Preiskovalni postopek je namreč tajen do vložitve obtožnice. Potem pa se nadaljuje sojenje v imenu ljudstva in je javnost le redko izključena, vsekakor pa je javna sodba.

Pa še nekaj lahko povem očetom, ki se bodo znašli pred preiskovalno sodnico. Verjetno bo zaslišanja opravljala njena pomočnica. Lahko da bo pristranska, pomagala s podvprašanji njej, ne dopuščala vaših vprašanj – vedite tole: še tako slabo ravnanje vas ne sme spraviti s tira. Prav tako se ne odzivajte pretirano na provokacije. To je del preiskovalnega postopka – bodite mirni. Sedaj je čas da izveste detajle, česa vas dolžijo. Preberete vse izjave in najdete nelogičnosti. Bolj ko govorijo, več materiala je. Vemo pa vsi, da popolne, celo med več akterji sinhronizirane laži ni. Vedno bodo razpoke. Vsebina dela za vas, forma žal ne.

Ko pride čas sojenja vas bo bistveno težje utišati, vprašanja – ki jih boste do tedaj skrbno izbrali in izpili pa težje nedopuščena. Enako je s pričami: če vaše priče preiskovalni zavrne jih bo na glavni obravnavi težje. Zato – pamet v roke in sikati z jezikom izključno toliko, kolikor je taktično modro. Opozorila na pristranskost na zapisnik, drobna trigger pripomba (svojo ex pa že toliko poznate, mar ne 😉 ) = zelo uporabno. Nasprotovanje, izgubljanje živcev in skakanje v besedo (v kolikor ni skrbno premišljeno – ampak vseeno raje ne) pa odsvetujem.

 

*1 se opravičujem  ampak rad bi pojasnil da ne mislim, da so vse blondinke neumne – tule uporabljam samo referenco na proti-Miloševičeve demonstracije, kjer je slika skupina blondink s transparentom “I me smo shvatile” na izrazito duhovit način postale pra-meme.

Leave a Comment