Članki

Sploh si nisem predstavljal, koliko sem v življenju že napisal objavljenih tekstov, dokler jih nisem zbral tule gor. Pa jih je verjetno še enkrat toliko, saj sem na žalost precejšen del digitalnega arhiva – desetletje med 1986 in 1996 izgubil na neki 3.5″ disketi.

Prvi članek mi pri dobrih 15 letih objavi Moj Mikro, takrat vodilna revija za računalništvo v Jugoslaviji. Urednika – človeka, ki ju v prihodnosti precej dobro spoznam: Ciril Kraševec in Žiga Turk. Pisal sem o tem, kako IBM-PC zapisuje podakte na disk. Moram pregledati zbirko starih računalniških revij, mogoče ga najdem.

Od pisanja za gimnazijsko glasilo mislim da ni kaj dosti ohranjenega.

Zato pa sem leta 1996 začel pisati kolumno za Joker, odbito revijo za računalniške igrice, kjer me je glavni urednik Febo (David Tomšič) rekrutiral za pisanje o internetu in profi računalništvu, kasneje pa sva razširila še na Agentovske trende, pa Booklajf z recenzijami knjig ter celo šolo Jave. Kot ko-piska se mi je na iRC-u vštulila F-Male. Prvih nekaj člankov sem ji še pomagal, a hitra kot je bila je kmalu suvereno pisala članke ki so mešali adolescentne računalničarje. In ja, takrat smo zagnali tudi Menjalnik. Sprva za izmenjavo SciFi literature, potem pa za vse živo.

Naslednji sklop resnega pisanja (2010-2012) so bili moji članki za Razgledi.Net, en prvih resnih internet medijev, ki ga je poizkušal vzpostaviti Vojko Flegar.

Po enoletni mesečni kolumni  od decembra 2014 do decembra 2015 v Financah sem opustil resno pisanje in se javim le-še, ko me kaj resno vznemiri.

V poglavju Drugo sem zbral druge članke, govore, … iz vseh dosedanjih let.

Zadnji projekt je pa multimedijski. Med debato letos jeseni z Lenartom Zajcem ugotoviva, da se obstaja cel kup tem o katerih se je potrebno pogovoriti. Ter da so to teme in diskusije, katere bi človek posredoval svojim otrokom v razmislek. Tako so nastale Garrage Sessions – serije posnetih debat o marsičem.

Odziv na odprto pismo računovodij predsedniku vlade in ministrom glede izvajanja interventnega zakona

Objavljeno na https://damijan.org/2020/04/14/andrej-mertelj-datalab-odziv-na-odprto-pismo-marije-tomc-muc-predsedniku-vlade-in-ministrom-glede-izvajanja-interventnega-zakona/ kot odgovor na pisma računovodij (med drugim objavljeno na https://damijan.org/2020/04/13/prvega-vladnega-paketa-ukrepov-se-zaradi-birokratske-zapletenosti-in-nasprotujocih-pojasnil-ne-da-izvajati/)   Spoštovana ga. Tomc-Muc, člani Zbornice računovodskih...

Preberi več ...