09.07.2019 (tor): Pakiram stvari, najdem pudrnico

Med pripravljanjem stvari za transport najdem skrito med Karininimi stvarmi (na polici z nakitom, v škatli njene ure) malo Diorjevo pudrnico in v njej sledi kokaina. Slikam jo in jo previdno pospravim, trudeč se na njej pustiti čim manj prstnih odtisov. A kljub temu globoko upam, da je skrb odveč in da mi je ne bo treba nikoli uporabiti. Vendar je previdnost in premislek to, kar me rešuje že celo življenje – zato postopam skrbno.

Pozno popoldne mi odvetniki pošljejo osnutek dokumentov za sporazumno razvezo. Karin je namreč privolila vanjo. Razumljivo, glede na maslo, ki ga ima na glavi. Dogovorjena sva za podpis naslednjega dne. V njih ugotovimo da sem prispeval 90% prihodkov (dejansko še bistveno več, saj sem prispeval tudi prihranke) ter da ji iz delitve skupnega premoženja ne pripada praktično nič. Za povrh ji še odpišem dolgove. Ne omenjam pa najinega dogovora, da mi vrne polovico (2000€) za remont silikonskega oprsja v kolikor me zapusti. Če bi ji priznal kakršnokoli odpravnino ali preživnino sem prepričan, da bi šla takoj za kokain, saj bodo naslednji meseci precej težki. Poročna darila naj ostanejo njej, prav tako tudi vse kar ima in kar sem ji kupil.

 

Diorjeva pudrnica z ostanki kokaina, ki sem jo našel med Karininimi stvarmi skrito v škatlico od ure. Slikano v garderobi na kupu, ki sem ga pripravil za selitev.

Z otrokom sem bistveno bolj radodaren. Namenim mu 250.000€ ko dopolni 25 let za nakup stanovanja, ter še za 350.000€ drugih nagrad, če bo uspešen v športu, kulturi ali znanosti. Jasno bi plačal tudi vse stroške ločitve. Hočem le čim bolj miren in hiter razplet situacije. Pa če se le da tih. Že to da me sprašujejo sosedi, kaj se dogaja je preveč. Nikakor pa ne grem na morje dokler je ona moj pravni zastopnik in glavni dedič!

Osnutek ji posredujem, saj smo za naslednji dan ob 14:00 dogovorjeni pri notarju za podpise.

Do pozno ponoči se perem perilo in pakiram. Sem mislil da bo imela Karin 3 dni pred načrtovanim odhodom kaj več pripravljeno, a tudi to upanje je bilo prazno. Urejam moje in hčerine obleke, pa še koš starega perila, da se mi ne usmradi čez poletje. Notri najdem še neoprane zimske stvari…

Na grobo pospravim tudi hišo. Posesam, pospravim stvari v omare, … Posledice na hrbtu so vidne, po dolgem času spet vzamem Naglesin proti bolečinam.

A to ni najhuje. Zaradi porabljenega časa ne morem ne odpeljati avto na dogovorjen servis, ne iti na CT slikanje hrbtenice. Dogovorjen sem namreč z dr. Košakom da pred odhodom na jadranje v Grčijo preveriva, kako se mi zarašča hrbet. No, nič iz tega. Spet bom moral tvegati, spet ogrožam svoje zdravje zaradi Karin in njenih (samo)problemov. Neskončna ljubezen, res…

Leave a Comment