16.7.2019 – Mateji – Zelo odkrito pismo tašči

From: Andrej Mertelj
Sent: Tuesday, July 16, 2019 3:04 PM
To: ‘mateja skufca
Subject: Zelo odkrito pismo tašči

****M = moja starejša hčera

Mateja,

Prosim vedi, da ti tole pišem proti željam svojih odvetnikov in da lahko ogrozi moje pozicije pri ločitvi. Če bi torej bil res tako sebičen, kot se govori, ti ne bi.

Čakal sem do sedaj, saj sem vseeno upal na razsvetljenje in da bo Karin na letalu in s svojo družino na dopustu. Kjer lahko 2 meseca pazim nanjo, ne bo pa prav veliko hišnih opravil, moj hrbet in s tem najino spolno življenje bo boljše in verjetno bova oba precej manj kisla. Žal ni uspelo in iz #loveofmylife sva v komaj 9 mesecih prišla do #divorced – in to brez pretiranega boja, bi rekel.

Namenjeno je tebi, ne Karin. Pišem ti, da bi mogoče na ta način posredoval informacije, ki jh v pogovorih nisem mogel ali znal primerno predstaviti. Zato bi predlagal, da tole prebereš natančno in si ogledaš še priloge. Premisliš in ustrezno ravnaš. A o tem kasneje…Če pa te ne prepričam, bo pa pozorno branje mogoče lahko prineslo kako piko v tožbi, ki se je verjetno ne bomo mogli izogniti. Skratka, ker mi je res do tega, da tole prebereš zbrano, pridobiš v vsakem primeru.

Verjemi mi pa, da mi količina denarja, ki ga Karin lahko iztoži ne pomeni kaj dosti. Zavržena moja in ****M ljubezen je večja cena – a bodimo pragmatični in pojdimo nazaj k denarju. Večino mojega premoženja izvira izpred kratkega obdobja najinega zakona, saj sem gradil 30 let. V zakon sva prispevala jaz 90%, ona 10% in v takem razmerju se tudi deli. Karin me je tako ali drugače stala v zadnjih 12 mesecih cca 70K€ (poroka, potovanja, darila, posojila, …) in niti evra mi ni bilo žal. Če sem humoren, lahko rečem da me bo Karin pač stala mogoče še par let, potem pa nič več. Če bi dalj časa zdržala, bi bile pozicije bistveno boljše. To pojasnjevanje je izključno iz namena, da takoj izključim kakršnekoli sume o ozadju tega pisanja. Sedaj pa še glede odvetnikov….

Tale crash sva morala urediti pred dopusti. Zakaj? Ne bo me 3 mesece, precej od tega je v septembru uresničitev zaobljube iz leta 1989 in bo nevarno, saj Mediteran septembra lahko da ni prijazen. Kar je tudi razlog, da grem sam. In v primeru da se mi kaj zgodi, je moj dedič in skrbnik Karin. Ki ji že nekaj časa ne morem več popolnoma zaupati. Edina rešitev je v primeru nadaljevanja poročna pogodba ali pa bodisi sporazumna ločitev ali pa tožena ločitev. Ker sem vložil tožbo za razvezo – ki jo pravno lahko kadarkoli do razpisa obravnave brez kakršnikoli posledic umaknem – sem torej samo zavaroval interese ****M in sina.

Tvojo hčer sem zelo ljubil in ji želel dati vse. Tudi 2 zaročna prstana, ker prvi ni natačno odgovarjal njenim predstavam, kakšen bi zaročni prstan moral biti.

In ja, žal ni bil briljant ampak le Swarovsky, saj je bilo to edina zadeva, ki sem jo v 1,5h bezlanja po Zakhyntosu pred odhodom lahko dobil v željeni obliki.. Zato se ga verjetno ni niti prav  trudila iskati, ko ji je padel ven na postelji na St. Marteenu. In hec, prvi – moder – je bil vreden 10x več J. Me zanima, če ga še ima. Rekel bi, da je bilo vsega predobro in preveč. Od januarja pa to namenoma omejujem – iz razlogov, ki so zapisani spodaj.

V pretekliku pišem, ker danes vse zgleda tako, kot da to mora biti preteklost. Za mano je 9 dni nespanja, spraševanja, navzkrižnega preverjanja dejstev in podobno… zelo naporno opravilo, ki ga ne privoščim nobenemu. Sem miren, saj sem razmislil, pretehtal odgovornosti ter zastavil Karin desetine vprašanj na katere nisem dobil odgovora. Kar je odgovor sam po sebi. Sploh če še pridodaš to, da je iz hiše zbežala brez pozdrava in od tedaj od nje ni besede. Je to res lahko strah ali je mogoče sram?

Druga stvar ki ti jo želim povedati je, da poznam tvojo hčer. Mogoče vseeno daš določeno težo tem mojim besedam in mislim. Poznam njena razpoloženja, skoraj berem njene misli, okvirno vem kako razmišlja. Zaradi tega se me tudi najbolj boji. Ker ne more glumiti, lagati in manipulirati kot to dela z ostalimi. Ker ve, da jo bom prej ali slej pogruntal. In verjamem, da je to lahko precejšnji pritisk. Ampak – samo če nekaj skrivaš. Se tebi zdi služba pritisk? Se bojiš da ne bi mož kaj neprijetnega odkril?

Upam, da je v teh slabih 2 letih, kar se poznamo, bilo videti, da razmišljam hitro, da imam precej življenskih iskušenj. Lahko da sem zajeban, včasih jasno tudi tečen. Vsak je na svoj način in »naj prvi kamen vrže tisti, ki je brez greha«. Mogoče ste videli tudi, da sem pošten in pokončen, da zagovarjam v kar verjamem in da mi ni težko nositi posledic.

Upam da ste videli tudi prek ****M, da ljubim otroke, se jih veselim in jih vzgajam ter razvajam.  Ni res Mateja, da »še za enega težko skrbiš, pa nisi hotel za dva«. Ne vem od kje ti ta ideja. To mi je bilo največje veselje in pričakovanje. Mateja – zato sem tudi tako hitro poročil tvojo hčer – da imava čas zanje preden bo Karin »odtiktakala« (kakor sva se šalila)!!!!
Ljubit se je Karin prihajala sama tudi brez poroke. Že prvi večer s torbo spakirano za cel vikend. Kar se mi je zdelo strašno simpatično, saj imam rad ženske, ki vedo kaj hočejo.

Edini razlog, da sem razmišljal o poroki je, da sem si želel ustvariti pravo družino. S Karin sva se šalila o petih, na koncu sva se dogovorila, da če bo šlo, bi imela tri. Videla si me na poroko, kako sem gledal tvojo hčer, kako jo nosil po rokah. Mislil sem, da sem poročil mater svojih otrok in partnerko, ki mi bo stala ob strani do smrti. Ki mi bo pomagala nositi bremena življenja in se trudila ne dodajati novih.

No, in sedaj sva pri problemih. Najprej pa: nič skrbeti, otrok (upam da zdrav!!!) bo finančno preskrbljen. Enako kot ****M.

Za Karin pa nisem prepričan. Nekaj je narobe z njenimi financami. Poglej priložen Excel.

Ker nisem mogel spati in sem pospravljal in premetaval hišo. Kljub običajnemu neredu, kuvertah, dokumentih in nogavicah na 100 mestih, ne najdem niti enega bančnega izpiska novejšega od 3.12.2018 – kljub temu, da sem jih videl prihajati. Spravim se k temeljitemu preiskovanju hiše. Do zjutraj sem prepričan, da ni nobenega izpiska, zato sestavim s forenziko simulacijo denarnega toka. Kljub 19,700€ skupnih prilivov v 9 mesecih(!) (cca 12000 prihodki, preostanek moji krediti ter porabljena gotovina poročnih daril).

Pred operacijo 26.3.2019 ji nakažem 3.000€ in ji rečem »Karin, lahko da se pri operaciji kaj zakomplicira, lahko da padem v komo ali pa umrem. Potrebovala boš nekaj časa, da urediš zadeve, za vmesni imaš pa tole, da boš lahko plačevala stroške hiše. Če bo pa vse ok, mi ga pa prosim nakaži nazaj, ker imam prihranjenega za opremo za barko«. Denar je v celoti porabljen.

Povprečje prihodkov je ponosnih 2,100€ mesečno. Pri upoštevanju prispevkov, leasinga, tefona ter mesečnega stroška 500€ za obleke in kozmetiko, 400€ stroškov Interspar (to sva plačevala izmenično, pogosto sem ji dal svojo kartico). Skupaj cca 14,000€ v 9 mesecih.

Še vedno ostane nepojasnjen manjko preko 5.000€ v 9 mesecih. In to pri izredno konzervativno ocenjenih prejemkih (na bančnih računih so samo uradni prejemki, nohti in cash delo pa ni evidentirano – pa tudi spomnim se ne ravno vsega. Ter zelo bogato ocenjenih izdatkih. Hodiš v trgovino in verjetno veš, da je 400€ + še vsaj toliko na moji kartici za trgovino/hrano na mesec hudo veliko.  In tudi 500€ ni porabila za cunje & čevlje & … vsak mesec. Mogoče je kdaj kak mesec s 300€.

Sedaj pa dodajva še nekaj: Dimitriju je ostala dolžna po njegovih podatkih 4300€, po njenih 2000€. Torej se je kreditiranje fantov začelo že prej.

Mateja, meni tole smrdi do neba. Kaže, da bi na računu stalno morala imeti dovolj kritja, ne pa da še Mastercard ni plačan, ter da sem ji v 9 mesecih moral 2x plačati prispevke in davke. Kam gre njen denar?Za 5000€ bi morala dobiti pri povrečnem strošku naročila med 20-50€ kar 100-200 paketov. 11-22 / mesec? Jih je bilo res toliko? Ne more živeti samostojno brez nadzora nad svojimi denarjem! Ne razume, da kar je šlo kot študent, ne gre kot mati. Sploh ne mati samohranilka.

Se spomniš ker si mi očitala da si pišem, kaj Karin dela. Zanimivo, koliko prerekanja. Jaz z veseljem delim moje ure, saj se iz aviona vidi, da se trudim in delam. In nimam res nič proti, da si kdo to zapisuje  Ampak, dajva resno pogledati Karinin vsakdanjik med  6. in 16.4.2019. ko je Karin opazila, da si zapisujem kaj počne. Sledi prepir. Povem, da pišem tudi zaradi sebe. Da se prepričam ali me spomin ne vara – ali ne vidim nečesa, kar mogoče hočem videti, namesto tistega kar je. Ne sprejme razloga temveč meni da je to skrajno svinjsko. Preneham si delati opombe.

 • Generalno je Karin vsak dan ob 2100 na kavču, TV, ob 2200 dremanje in ob 2400-0100 premik v spalnico
 • 30.3. Sobota: Spanje do 1200, 2h likanja, spanje 1500-1700, pospravljanje 1h
 •  Nedelja: spanje do 1130, ob 1430 pride ****M ob 2030 jo damo spat, likanje 1,5h
 •  Ponedeljek: ****M v šolo, potem spanje do 1400, 1.5h kuhanja paprik, zvečer 1.5h likanja,
  • (za naresti: Wolki očistit, ključi mercedes)
 • Torek (bolana): Spanje do 11h, 1h trgovine, 1h kuhanja juhe z očetom medtem ko mama (bolana!) pospravlja???; 2h popoldanskega spanja, 1h Vanja nohti, bluzenje pred televizijo do 0200. (za naresti: pognojiti pred dežjem, zaliti spominčice)
 • Sreda (bolana):  spanje 1030, čaj+garaža 1h; pognojila (30 min), MB ključi & trgovine 1.5h; ključek za poroko 2h, Celje revija
 • Čet (bolana dop):  spanje 1030; na rentgen me pelje Nina; čaj+garaža;pregled pri MD; Celje;
 • Pet: spanje 1000; čaj+garaža; Celje
 • Sob: Spanje do 1000, pospravljanje 2h, odhod v Celje ob 1200, prihod 03:47
 • Ned: spanje do 11:00, pospravljanje in likanje 2h,obisk Škufcov do 2000, prepir doma, spanje 2200
 •  Pon: spanje 0645; ****M v šolo 1h; likanje & pospravljanje 3h; kosilo 2h; pospravljanje 1,5h, klasika
 •  Tor: spanje 0645; ****M v šolo 1h; spanje na kavču do 11:30; kosilo 2h; ****M na balet, spanje kavč 45min; pospravljanje 15min; ****M z baleta

Žal je vzorec atipičen. V teh 11 dnevih ki jih imam zapisane, dela Karin na modnem tednu v Celju, zato pri analizi simuliram še tipičen teden.

Tu sem premaknil ure modne revije večinoma na hišna opravila, Intagram in spanje. 12-14 ur spanja dnevno ni bila redkost najinega zakona.

Rezultati so zelo zanimivi:

–              na dan povprečno spi 10.5 ur

–              5.4 ure gre za instagram, televizijo in kavč

–              2.9 ure gre za vsa gospodinjska opravila in skrb zame

–              za manekenstvo, nohte ipd (služba torej) gre približno ura na dan,

–              pravtoliko v povprečju tudi za ****M

–              nekaj več pa za spolnost (1.18 ure na dan, v zadnjem času ko sem postoperativen in ne sexava nič!!!)

Opazim pa, da nenormalno veliko časa porabi za likanje. V povprečju skoraj uro na dan.  Že prej sem opažal da se zapira v utility, ki je postal njen prostor. Ampak da toliko likamo pa nisem vedel. Pa še nekaj je videti iz aviona: po likanju je naslednji dan zaspana in bolana (prehlajena, glavoboli, brezvoljnost – maček?).

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Verjemi mi ali pa ne, a vseeno lahko narediš nekaj preventive. Ne zame, ne za Karin. Za otroka in majčkeno tudi zase – da boš vedela, da si naredila vse v tvoji moči.

Saj če so moji strahovi upravičeni, je precej možnosti, da boš za ubogega otroka morala skrbeti na zavodu in ne doma.b

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Žal mi je, da ti moram pisati takale pisma. Če pa meniš, da ti moje mnenje ali vedenje ali misel lahko pomaga, me lahko kadarkoli pokličeš.

Tvoja hčer je bila moja žena, človek ki sem ga izredno ljubil in jo verjetno kljub vsem klofutam nekaj še vedno.

 

Hvala ker si prebrala do konca.

A

 

Leave a Comment