6.8.2019 – Karin – Ne verjamem, da je bila lani tvoja ljubezen le igra

From: Andrej Mertelj
Sent: Tuesday, August 6, 2019 8:15 AM
To: ‘Karin Škufca’
Subject: Ne verjamem, da je bila lani tvoja ljubezen le igra

 

Karin,

Gledam slike od lani, spominjam se tvojih pogledov, tvojih sanj,  mojih besed o jadranju, svetu na splošno in prigod. Načrtovanja življenja, družine, poroke.

Tvoj rojstni dan se bliža in podoživljam najine trenutke tedaj. Razmišljam, kako si me počasi prepričevala in na koncu prav tu, na Ionskem morju, s svojim odnosom do mene, ****M in Vanje prepričala, da si prav ti vredna postati moja žena, nekdo ki mu podarim preostanek življenja. Ko sem pokleknil, mi ni bilo žal ničesar, kar sem zapustil – svobode, odgovarjanja in prilagajanja drugemu, zavezo in zvestobo. Trough thick and thin.

Ne morem verjeti da je bila to le tvoja igra in moja slepa zaljubljenost. Ne morem verjeti, da bi il lahko tako neumen. Ne morem verjeti, da bi bila tako dobra igralka in zraven tako pokvarjena v duši in se tako pretvarjala. Mislim da so bile tvoje besede iskrene. Bila si še vedno ti – ego in »želim še to…« je le redko kdaj hušknil ven na plano – a bila si ljubeč, razmišljujoč zrel človek, ki ve kaj želi.

In iščem razloge, vzroke in hudiče, ki so te obsedli in spremenili. Karin, nekaj minornih živjenskih napetih situacij, sklop okoliščin ki mi je onemogočal ljubiti se s tabo (takrat na stopnicah sem celo razumel in se poistovetil z ženami, ki se jim upre ljubezensko življenje) ter poziv k izpolnitvi dveh obljub? Razlog da zavržeš ne le mojo in Nikino ljubezen, ampak tudi vse prijatelje zadnjih 18 mesecev? In življenje, v katerem sicer moraš delati a je večinoma zate in za vse otroke poskrbljeno?

Prosim Karin, najdi moč. Stopi čez demone, ki ti jih slika ego in reši svojo(!) družino in s tem tudi sebe.

Pusti vse zaverovano gospodično naj jo odplakne skupaj z 32-im letom.

Ti pa v 33-to stopi tako, kot si si lani predstavljala in načrtovala: močna, lepa, spoštovana mati in žena.

#loveofmylife

PS: naslednje leto bi bili lahko na taki sliki štirje. Zakaj siliš v 2+2?

Pliiiiis Karin, začni razmišljati!!!!!

Leave a Comment