Marčevski trendi

Inet-lajf:

ROX: Večje pipe

Nekaj sprememb pri slovenskih internet providerjih: K2 net dobiva 128K pipo do Dunaja. Dvojno poveèanje pipe bo vsem uporabnikom tega servisa moèno olepšalo življenje. ARNES (po nepreverjenih govoricah) dobiva 8M pipo do Evrope. Naš prijazni Telekom pa namerava svojo konekcijo kmalu nadgraditi na 64M pipo in vpeljati 080 številko za priklop na servis. Tu v uredništvu nam sicer ni jasno, kako bi na to gledala kaka monopolna komisija, vendar pa odloèitev toplo pozdravljamo.BjB se že veseli 1M pipe ki bo 24 ur tekla v njegovo skromno stanovanje in družinski proraèun obremenjevala za manj kot 5K SIT na mesec.

SUX: Microsoft bugi

Fantje in tistih nekaj deklet v Redmondu bodo morali pljuniti na tipkovnice in razgibati pacove. Najprej je bil odkrit Telnet bug v IISu, sedaj je na vrsti DNS strežnik. Obstajajo pa tudi govorice o možnih pomanjklivostih NetBEUI omrežij povezanih na vsemrežo. Kljub vsemu pa jih je potrebno pohvaliti, saj odkrite gmizavce navadno odpravijo prej kot v sedmih dneh. UNIXarji se na to le grenko smehljajo, njihovi bugi se navadno pasejo precej dlje.

 

Soc-Lajf:

ROX: Pomlad prihaja

Opažamo naraščanje hormonskih udarov na IRCu, ponovno pojavljanje IRC žurov in rapidno rast obiskov na raznoraznih kontaktnih straneh. Pred nami je èas, ko deklice zaèenjajo oblaèiti kratka krilca in kazati nogice, vožnja preko Tromostovja pa se lahko konèa zaradi pretiranega razgleda v zadnjici kake trole.

SUX: Diskoteka Elvis, Bovec

Mrtvilo obarvano z izpadi dubioznih neo-mačistov. Celo na višku sezone (beri èas zimskih poèitnic) komaj kak predmet ogleda, na katerem bi si odpoèilo oko. Vseskupaj zaèinjeno s kretensko slo-dance sceno in pogrevanjem šlagerjev, na katere je dedek pecnil babico in ustvaril preljube roditelje. Hint: èe se spravljate žurat v Bovcu, se izognite temu kraju ali pa uletite noter s fiksno družbo. Faktor socializacije v tej ustanovi je blizu absolutne nule.

Book-Lajf:

ROX: Frank Herbert, Dune

Rockin’!!! Najprej preberite dodatke (religija, hieararhija, slovarček, biografije ključnih osebnosti), nato pa se lotite knjige. Zgodba kot čebula, bolj ko jo luščiš, več nivojev najdeš. Absolutno potrebno brati v angleščini. Tip za poletni hobi: jahanje črvov na peščenih plažah in pecanje modrookih deklin. Kje kupiti? Knjigarna v blagovni hiši Marcus v Ljubljani. Paperbacki po dostojni ceni, za povrhu pa še bejba ki bere sci-fi in zraven še piše račune.

SUX: Michael Crichton: Sphere

Hja, oèitno je s tipom nekaj narobe. Zapeljan nad filmsko propagando kupim nekaj njegovih bukev in ugotovim, da je ena slabša od druge. Avtor zaradi bednega pop-fictiona neizbrisno na moji èrni listi.

 

IRC-Lajf:

ROX: BJamesB postane sloop

Raketna kariera vašega ljubega dopisovalca na #slovenia se nadaljuje. Na zadnjem sestanku sloopov in podpov povzdignjen v rang sloopa. Da bi upravièil zaupanje prevzame urejanje www strani in jih mora koèati do 25.3. Sooo…..

SUX: boys will be girls, girls will be boys

Nadebudneži odkrivajo nove štose in se na ircu prikazujejo v nasprotnospolni preobleki. Ker precej lamerèkov nasede, pecanje preko irca izumira. Škoda, pa tako zanimive štorije so se rojevale. To da na ircu še vedno vlada kronièni deficit fletnih mini krilc je pa itak stara žalost.

 

Moto-Lajf:

ROX: BjB išèe nov agregat

Po dolgotrajnem raèunanju v Excelu in odpovedi nove friteze BJamesB prièara manjši višek prostih sredstev družinskega proraèuna in se poda na lov za 3.0 litrskim agregatom z možnostjo trajne ondulacije na 300 konjièev. Nameravani zaèetek projekta je planiran za konec marca, ko se domaèi živordeèi ljubljenèek prebudi iz zimskega spanja. O nadaljnjem dogajanju vas obvešèam na teh straneh.

SUX: Suficit radarjev

Priljubljeni modri angeli so odkrili novo igraèo – laserske radarje, tako da jih je v zadnjem èasu vsepolno. Oèitno je država ugotovila, da fantje lahko napolnijo proraèun z neuradnim davkom na težko nogo. Èe vozite, poslušajte radio Salomon: obvestila o videnih radarjih so precej toèna, žal le preredka.

Leave a Comment