Pet 5.4.2019: Hagazussa bo moja

Konec marca so pogajanja o prodaji podjetja že kar precej napredovala, moj delež pol-letnega dobička podjetja pa zlahka pokrije nakup. Odločim se, potrdim in podpišem pogodbo.

Karin se z mano veseli. Že dvakrat je bila z mano na Hagazussi in se zdi precej navdušena. Kdo ne bi bil, pri taki barki! Pogovarjava se o Karibih, o vzgajanju otrok na barki. Jaz navdušeno prepovedujem, kako je morje izklesalo mene in kako trfno sem prepričan (in že vidim na ***M), kako dobro je za otroke.  Karin se ponudi, da izbere posteljnino, brisače, majice, kape in podobne zadeve, ki jih taka barka enostavno mora imeti. Nalogo opravi pravočasno in z odliko – branding Hagazusse je vrhunski in za to ji pritiče vsa pohvala!

Od nekdaj si želim sodelovati na Karibskih regatah: StBart, StMarteen Heinekeen racing week StMarteen, StLucia, RORC 600, … S Hagazusso bo to mogoče. Dogovoriva sledeč načrt:

Letos moram barko čimbolje spoznati. Gremo spet v Grčijo za mesec in pol – pač glede na to, koliko lahko dobim ***M. Čez poletje bolj kopanje, Konec avgusta pa gremo na resno potovanje: iz Zakhyntosa do Sicilje, nato pogledat Isole Eole (Stromboli, Vulcano, Lipari) ter naprej na Sardinijo. Od tam na Menorco, Mallorco in končati na Ibizi ter nekaj dni ostati tam.

Kaj lepšega, kot izpolniti pred 30-leti dano obljubo in se vrniti na Ibizo z barko – in to celo s Shipmanom! Zadnjih 20 let ob vsaki omembi tega otoka in dopusta tam povem zgodbo in rečem, da ostajam zvest svoji obljubi »jaz bom na Ibizo prijadral«.  Karin naj bi do Ibize jadrala z mano, tam bi ga še malo požurala, nato pa naj bi se vrnila z letalom domov, jaz pa s prijatelji – jadralnimi polprofesionalci – poizkušati podret rekord Ibiza-Portorož na jadra.

Karinin edini pomislek je »ok, ampak sva ravno na koncu detoxa tedaj. Kako bova pa potem žurala?«

Odgovorim ji »da se da tudi brez vsega na Ibizi zelo kvalitetno žurat. Ti imaš vsaj alkohol, jaz pa še tega ne«, saj že od 26 leta ne pijem.”

Pridobljeno znanje potem od oktobra 2019-maja2020 uporabimo pri obnovi in predelavi, saj jo želim prilagoditi našim družinskim potrebam (prejšnji lastnik je bil večinoma na barki sam) in bivanju z otroci (klima, ipd…).  Do aprila 2020 naj bi končali, potem sledi par ogravalnih regat v Jadranu in družinske počitnice- verjetno Sardinija. Karin, ***M in dojenček bi potem leteli v Ljubljano, jaz bi peljal barko do Kanarskih. Se konec novembra vrnil in sodeloval na ARC regati preko Atlantika, prispel v sredini decembra v Karibe in letel za Božič 2020 v Slovenijo. Konec januarja bi potem spet šli vsi 4[1] za 3 mesece v Karibe. ***M je bila stara 7 mesecev ko je bila prvič na barki in od takrat začne v februarju spraševati, kdaj gremo in kam jadrat poleti. Upam, da tudi s sinom ne bo težav in bo enako užival v toplih karibskih morjih. Tiste dni, ko bi bile regate, bi zanje najel apartma, drugače bi pa uživali skupaj na južnih otokih. Aprila bi družina letela domov, jaz pa nazaj čez Atlantik do Portoroža, tako da bi bil cca maja 2021 nazaj v Sloveniji.  Kako lepe sanje sem sanjal!

Karin se spet hoče ljubiti ampak sem razštelan še od predvčerajšnjim.

Leave a Comment