11.10.2019 – Andreju – PROŠNJA

Prvo in edino pismo od Karin ki sem ga dobil od 7.7.2019 do 31.1.2020

From: Karin Škufca
Sent: Friday, October 11, 2019 3:20 PM
To: Andrej Mertelj
Subject: Pismo: PROŠNJA

Bil je trenutek, ko si rekel, da si vesel, ker bom v vašo familijo prinesla toplino in ljubezen. Verjela sem ti. Zaupala sem procesu.

Ko pa si pričel govoriti o tem, kako je strah boljši od ljubezni in to tudi pokazal, sem se prestrašila. Jaz si takega odnosa v življenju ne želim. Vajena sem topline, tople besede, ne pa dodatnega trpinčenja, ko je človeku hudo.  Niti ene grde besede ti nisem izrekla, čakala, poslušala in trpela sem vse zaničevalne obtožbe. Velikokrat sem se hotela pogovoriti, a ni bilo posluha za moje mnenje, ker si me prav ves čas želel spremeniti. Ves čas si govoril, da me boš preprogramiral.  Dobesedno ušla sem iz okolja, kjer ni bilo več prostora zame. Saj veš, kako razočaran si bil ob dejstvu, da sem zanosila.

V enem izmed mailov si celo zapisal, da sva jaz in otrok zate umrla na 7.7.2019. Ne bom rinila nekam, kjer sem slišala besede, kot so egoistična prasica in to, ko sem bila na predavanju za zgodnjo nosečnost.

Celo rekel si, da se ti gabim. Zakaj bi želela biti s človekom, ki se mu gabim? Če me ne maraš, me ne maraš, jaz ne bom silila v vezo, kjer nisem spoštovana, ljubljena. Ne bom v vezi, kjer sem ustrahovana. To niso očitki, to so dejstva, ki niso v mojih okvirih skupnega življenja in družine.

Celo poletje je bilo na voljo, da bi se zadeve morda mirnejše odvile, pa sem bila vsak drug dan tarča grdih besed, izjav in žaljenj. Znova in znova. Vse slike s tvojo bivšo ženo Vanjo , vse slike z drugimi puncami, vsi kometarji pod objavami, vse ostale stvari, ki jih počneš mi sporočajo, da mi želiš škoditi, me žaliti in uničiti. Ampak tokrat nisem samo jaz, ki ji škoduješ. Dve sva. In to veš že ves čas. Škoduješ otroku in to na najbolj podel način. Nad mano izvajaš pravi masaker. A kljub temu, še vedno, verjamem v dobro.

Hvaležna sem za to, da imam to neverjetno sposobnost odpuščanja. Ne zato, da se ponovno vrnem v okolje, kjer  in spet dam možnost, da nisem spoštovana. Ampak sem hvaležna zato, ker zaradi točno te sposobnosti mirno spim in za vedno bom vedela, koliko lahko dam. In predvsem, da funkcioniram na podlagi ljubezni in ne ustrahovanja.

Verjela sem v ljubezen, tako zelo, da sem ti popolnoma sledila in te ubogala. Pa mi ni žal, jaz sem ves čas verjela, da meni in okolici želiš dobro in deliš dobro. V zakon sem se podala v popolni predanosti in v veri zaupanja, zares zaljubljena. Nisem si pa mislila, da bom prestopila prag v preprogramiranje in maltretiranje in, ko sem to pričela ugotavljati, sem se prestrašila. Ne morem tako živeti, res ne.

Ne zamerim niti tebi, niti ljudem, ki so se ti postavili ob boku, udrihajo in pluvajo po meni, da bi me prizadeli. Nikomur od njih nisem storila žalega. In to dobro veš. Tudi oni to vedo. Vem pa, da takih ljudi ne želim v življenju.

Zares si nisem mislila, da me boš tako kaznoval zato, ker sem obdržala živjenje. Otroček je ok samo zaradi tega, ker kljub tvojim udarcem ostajam mirna ter vztrajam pri ljubezni. Verjamem v dobro. Me razumeš? Verjamem v dobro. Ne želim se kregati, ne želim komunicirati na podlagi groženj in izsiljevanj. Prosim, ne sili me. Saj veš, da se ne želim kregati.

Želim samo mir.   Jaz tebe pustim na miru, prosim pusti tudi ti mene v miru.  Želim donositi v miru in sproščenosti.

Otroček je ok. Punčka je. Vse je v redu z njo.

Pusti ji mirno razvijanje, pusti naju prosim v miru. V tem obdobju je to še posebno pomembno, punčka čuti.

Želela bi ti še povedati, da sem ponosna, nase, na svoje telo in hkrati hvaležna za vse življenjska poglavja. Tudi najino je bilo lepo nekoč, ne poskušaj sedaj vsega skruniti.

Prosim, bodi bolj v miru. Prosim te samo za mir.

Karin

 

 

From: Andrej Mertelj
Sent: Friday, October 11, 2019 3:33 PM
To: ‘Karin Škufca’
Subject: RE: Pismo: PROŠNJA

Draga Karin,

Kot si verjetno sedaj že videla, Instagrama ni več. Žal mi je, da si sva morala tako daleč, da dobim pismo od tebe. Lahko bi povedala 3 mesece prej in nama prihranila obema kar nekaj solz in stresa. In besed ter stavkov, ki so bili pretirani/nepotrebni/boleči a vseeno zelo razumljivi. Na obeh straneh.

Žal pa je kombinacija tebe, okoliščin, Daše, Mateje, Lucije pripeljala kamor je. Kot ti je povedala Daša, ne vem vsega, vem pa precej. Btw, si se mogoče kdaj vprašala, kdo te je izdal? J

Mogoče te bo kdaj zanimalo in boš prebrala mojo plat zgodbe. Ter dve in pol strani mojih napak in kesanj.

Toliko tega bi ti lahko še povedal, toliko neunih in škodljivih potez odsvetoval.  Ker draga žena, bili so trenutki, ko sem se vprašal če te sploh poznam.

Namesto tega, samo post ki ga nisem objavil…

Naprošam pa te, da vključiš razum in da tvoja odvetnica pazljivo posluša poravnalni predlog.

Upam, da si v vmesnem času se spet spomnila, da jaz na izsiljevanja zelo slabo reagiram.

Iz spoštovanja do tebe, draga žena in mati mojega otroka, ti bom seveda dal mir do poroda.

Če si tako prijazna in me obveščaš o otroku še naprej, Ti bom zelo hvaležen. Če mi zaupaš še ime in datum poroda pa še bolj.

Prosim pobožaj otroka v mojem imenu.

Kako mi je žal ker se ga z *****M ne moreva veseliti tako, kot bi se ga lahko. :-(:-(:-(

Andrej

 

From: Andrej Mertelj
Sent: Friday, October 11, 2019 3:38 PM
To: ‘Karin Škufca’
Subject: RE: Pismo: PROŠNJA

Pa še to, če ni že preveč predrzno in poseganje v tvojo zasebnost.

Prosim Karin, ne objavljaj slike trebuščka ali otroka. Ter zraven pripisov sreče in ljubezni. Ne zdi se mi primerno v dani situaciji. Prosim Karin, samopromocija ni vredna tega.Mene pa vsakič ko dobim tako sliko presneto zaboli, vznemiri, žalosti in jezi.

Res potrebuješ to?

Pa oprosti če sem bil …. kaj pa vem kaj…

Lp

A

 

From: Karin Škufca
Sent: Friday, October 11, 2019 3:50 PM
To: Andrej Mertelj
Subject: Re: Pismo: PROŠNJA

Oprosti, ampak to je poseg v mojo zasebnost. Če tako čutim, bom objavila. Ker sem ponosna na svoje telo, na to prelepo stanje in prav nič ni narobe s tem. Vse je lepo zapisano.

Nosečnost je nekaj najlepšega in v okviru tega ni prav nič za skrivati ali se sramovati. Zakaj ne smem pisati, da sem srečna, a ne smem biti?

Andrej, za punčko sem kljub temu kar si počel ok in zato se toliko bolj s ponosom povem kako lepo je doživljati te trenutke.

Sem ti v teh mesecih rekla kaj grdega, sploh ves kakšno škodo povzročaš s svojimi dejanji, objavami? Dovolj si že posegel v mojo zasebnost. Prosim pusti me v miru. Punčki še bolj skoduješ, časa ne moreš zavrteti nazaj.

Naj te ne (za)boli, ob takih zapisih si lahko samo vesel, da sem ok in da se do vesolja in nazaj veselim te punčke. Zakaj žalost torej?

Bodi v miru. Ne razmišljaš maščevalno. In res, še zadnjič, te prosim za mir Andrej.

Best regards/Z lepimi pozdravi

Karin ŠKUFCA

 

From: Andrej Mertelj
Sent: Friday, October 11, 2019 4:56 PM
To: Karin Škufca
Subject: Re: Pismo: PROŠNJA

Karin, tvoje obnašanje zadnje mesece ni lepo niti primerno. Povzročila si mi precej škode in s CSD-jem ogrozila moje skrbništvo nad *****M. A ne bi o tem sedaj ker sva vsak v svojem bublu. To pustiva za po porodu, ko bo potrebno razčistiti.

Povedal sem ti mojo legitimno željo. Da jo imaš pravico ne upoštevati razumem. Ampak potem naj te ne moti, če tudi jaz kdaj objavim kaj kar se mi zdi pomembno.

Zakaj te potem moti če pogledam tvoj profil? Mi boš dala dostop da spremljam kako otrok napreduje?

Prav imaš, časa se ne da zavrteti nazaj. Glejmo torej naprej. Pričakujem pa, da so poroda razmisliš o najini vlogi z *****M v življenju hčere X

Lp

Andrej

 

From: Andrej Mertelj
Sent: Friday, October 11, 2019 4:58 PM
To: Karin Škufca
Subject: Re: Pismo: PROŠNJA

Kaj pa ime in datum rojstva? Lahko odgovorila se na ta Mail?

Lp

A

2 thoughts on “11.10.2019 – Andreju – PROŠNJA”

    • čim bo rešena tožba glede blatenja…
      Karin zavlačuje ampak tudi to bo enkrat pri koncu

      Reply

Leave a Comment