15.7.2019 –Karin – Otrok

From: Andrej Mertelj
Sent: Monday, July 15, 2019 10:03 PM
To: ‘Karin Škufca Mertelj’
Subject: Otrok

 

Draga Karin,

Zanositev in nosečnost sta pri otrocih najbolj enostavni obdobji, bolj resno pa postane potem. Poizkusil sem te postopno privaditi na odgovornost, ki te čaka kot mati, preden bi zanosila. To mi žal ni uspelo in verjetno boš morala sedaj v nekaj mesecih popolnoma spremeniti svoje življenje (nisem ti fouš…). A otrok ne spremeni vsega le tebi ampak tudi meni, predvsem pa nama obema.

In za to bi potreboval nekaj usmeritev:

Najprej, kako si predstavljaš najine stike z otrokom, kakšna naj bo moja vloga? Mi boš stike sploh pustila? Bo ****M spoznala svojega polbrata? Se bo lahko igrala z njim?

Bo pri meni vsak drug vikend? Kaj bova naredila, ko bo hotel ostati pri meni, saj bova počela stvari ki jih fantje počnejo in jih mame ne znajo – na primer šraufat avtomobile? Boš zmogla potrpežljivo razlagati tisočkrat razlagati zakaj to in zakaj ono, tako kot si videla mene razlagati svet in vesolje ****M? Ga bom lahko inštruiral matematiko in fiziko, ko bo to potreboval?

Kaj boš naredila, ko bo moja vzgoja drugačna kot tvoja? Ko bodo prioritete in življenski vzorci drugačni?

Mu boš pustila, da jadra z mano? Da gremo skupaj z ****M na južne otoke pozimi? Kako se boš počutila sama doma, medtem ko bo sin nabiral svetovne izkušnje? Bo žuranje s kolegicami ali utapljanje v sexu odplaknilo grenak okus da resno zamujaš?

Kaj boš naredila, če bo sin kozorog in torej prevzel precej mojih karakternih lastnosti? Kako ga boš obvladovala v adolescenci, če mene, ki sem 10x enostvnejši nisi zmogla?

Me boš poklicala ko bo star 18 in na pogojnem zaporu, tako kot je ******** poklicala njegova?

In kaj boš rekla otroku, zakaj sva šla narazen? Mu povedala svojo zgodbo? Kaj sploh je??????? In jaz svojo?  Težko boš preprečila da prej ali slej izve, da je mama zapustila očeta brez razlage in brez pozdrava. Kako mu boš razložila, da si mu vzela očeta ker nisi zmogla njegovega teženja, da je potrebno vedeti kam gre denar, da mora biti dom dom in ne skladišče in da če daš obljubo, da jo je potrebno izpolniti?

Kako mu boš razložila stvari, ki jih bo slišal v šoli? Otroci, še bolj pa njihovi starši so zlobni, ti pa super tarča že zaradi zavisti.

Kako boš handlala, ko vama bodo ljudje za hrbtom govorili kako si imela 97% popolnosti, pa ti ni bilo dovolj in si vse zavrgla? Iz izkušnje mojega bankrota ti lahko povem, da je težje kot »imeti, pa potem ne več« samo še privoščljivost Slovencev ob tem.

In ti, potem pa midva, sva bila res zvezde. In kot taka, tarča rumenih medijev. Si predstavljaš kako bo sedaj, ko se ne borim zate z raznimi ******** in te branim?

Boš našla novega moža da ti pri tem pomaga? Kakšna je verjetnost, da najdeš takega, ki bo to znal, zmogel in bil voljan?  Najti partnerja ti bo sedaj še težje, ko imaš »prtljago«? Ne provociram, samo realen sem.

S tem ko si odšla si odprla več vprašanj kot kdajkoli prej. In prav za vsakega bo potrebna tvoja odločitev.

Mislim da ni nič narobe, če o tem premisliš čim prej. To so zadeve o katerih se bova pogovarjala na ločitvi in potem ko se otrok rodi še pri določanju skrbništva.

Tako da bova oba potrebovala več kot jasna stališča in odločitve.

Upam da te dni razmišljaš. Jaz zelo, zelo veliko. Toliko da nisem spal že 9 dni.

 

Lep pozdrav in dobro premišljevanje želim!

Nekdo ki je bil včasih #loveofmylife

 

 

Leave a Comment