7.8.2019 (pet): Pismo odvetnice

Karinin rojstni dan. Spet nobenega odgovora. Kaj sem sploh pričakoval? Tako globoko je v lažeh prepričala samo sebe da si verjetno verjame.
Pokliče me soseda NinaK. Na moj naslov v Ljubljani je prišlo pismo odvetnice. Ne na odvetniško pisarno – čeprav je Karin obveščena da naj pošilja vse dopise tja, ne kot kopijo na moj email naslov ampak na ********** – kjer nimam stalnega naslova in kjer vedo, da me ni. Malo preveč začetniška napaka odvetnice, da bi bilo naklučje. Torej sta načrtovali, da tega dopisa ne dobim do konca septembra in bi verjetno to lahko uporabili v postopku. Očitno se bomo igrali umazane igre.

Res lepo darilo za prvo obletnico zaroke. Kar in temelji na laži in skrivanju, na prepričljivem igranju vloge žrtve. Dovolj mi je tega in uresničim napovedano. Če se ne moremo kot ljudje pogovarjati sami, potem bomo komunicirali javno. Dovolj laži! Njena odvetnica pa tudi očitno nima nič proti objavljanju še bistveno bolj privatne korespondence na socialnih omrežjih. Objavim pismo na Instagramu in obvestim odvetnike.

Napišem ji še zadnje pismo. Upošteval bom njeno željo in se ne bom več pogovarjal z njo ali ji pisal, trudeč se jo spametovati z odsotnostjo. Naj razmišlja kaj dela otroku, kaj otrokovemu očetu in kar mi lahko pomaga – njenemu egoizmu, kaj vse meče proč zaradi malenkosti kot je pospravljena hiša in red v financah.

Karin očitno naroča Daši naj preko Igorja čim več izvleče iz mene (npr. kako si predstavljam odnos, zakaj sem bil tak in podobno).  In Daša bi za Karin itak “to the moon and back”.

Izvem tudi, da je odvetnica dejala, da me bosta že znormalizirali oziroma udomačili. Ker da sem butelj in slabši od navadnega šipca.

Preverim, ali kdo pozna odvetnico Ušajevo v sodniških in odvetniških krogih. Kar izvem mi ni v veselje. Gospa je zelo bojevita, kar pomeni da bodo nasveti, ki jih Karin dobiva, verjetno prav nasprotni od potrebnih za pomiritev. Vse bolj se mi zdi, da je Karin in s tem najin zakon dejansk izgubljen.

Zvečer grem ponovno brati pismo. Grožnja z uporabo zakonskih sredstev in namigom na prijavo.

#$%«$%$«#$«!!! Še druga lažna prijava. MajaK me je cca 3 leta nazaj podobno prijavila na policijo zaradi nasilništva, v podobnem poizkusu izboljšati svoj položaj pri tožbi za preživnino. Kaj hudiča Karin počne? Ni pomislila, da to presega najine odnose ampak vpliva tudi na moj položaj z ****M?

Pozanimam se in razmislim kaj so postopki. Sklenem da se branim proaktivno ter obvestim o dogajanju CSD. Ena redkih možnosti, ki jih imam iz Grčije. Pogledam na internet in vidim, da je pristojen za Šmarco center Domžale. Tam mi mogoče lahko pomagajo zaščititi otroka – konec koncev je to njihovo poslanstvo, mar ne? Sestavim pismo in ga pošljem svoji odvetnici v pregled, ona pa njim.

Leave a Comment