Čet 25.11.21: Rana se lepo zarašča & nasilje…

Razlika med operacijo prejšnjič in sedaj je ogromna. Ne po bolečinah, te so precej iste: ko me je danes kolegica spraševala kako je, sem rekel da se počutim kot da bi imel na križ našit en zrezek. Ker so zrezane in odmaknjene križne mišice (da je kirurg dobil dostop za brušenje vretenc ter šraufanje vijakov) sedaj iščejo svoje novo mesto. Ker ob tem še prevzemajo od hrbtenice obremenitve pri gibanju, se čutijo kot beton in me vlečejo in zvijajo. V bistvu je cel hrbet gor do lopatic ena sama mišična bolečina in zakrčenost. Hecno, ampak med hujše bolečine spada neprestano pečenje v ritnicah, na narastiščih križnih. Zoprno.

Rana se je super lepo zarastla. Leva slika kaže moj hrbet 9 dni po prvi operaciji, desna sedaj po 7 dneh!
Zaradi Karininih “akrobacij” se rana ni zapirala in je stalno mezela sokrvica. Sedaj, drugič, ko strogo mirujem, je rana po 7 dneh že popolnoma suha in večinoma zaraščena. Upam da se enako uspešno prerašča tudi kletka med vretenci ter da bo fiksirala vijake.

Drugače je pa danes 25.11.2021 – mednarodni dan proti nasilju nad ženskami. Že navsezgodaj zjutraj me na IG pozdravi traktat Društva za nasilno komunikacijo. Te pa znajo marketingirati svoj posel – nenazadnje jim prinaša preko 2mio prihodkov letno, zaposlenim pa ob povprečni plači 1800€ in velikodušnih potnih nalogih tudi službeno sponzorirano vadbi Tai-Chi-ja. A o tem kdaj drugič.

Vsekakor pa upam, da se neha enačenje družinskega nasilja z nasiljem nad ženskami. Vsaka tretja žrtev družinskega je moški! Ko podpiramo mednarodni dan proti nasilju nad ženskami zatorej ne smemo zapasti v spolne stereotipe in v upravičenem ter potrebnem boju za ženske žrtve te-iste mehanizme začeti uporabljati tudi za vse ostale žrtve.

Kot znamenje usode danes pride iz tiskarne plakat Društva očetov. Vzpostavili smo telefonsko številko za pomoč in končno lahko začnemo z obveščanjem, pri čemer pa se lahko mnogo naučimo iz prakse ženskih organizacij. Plakate nameravamo tako razobesiti po policijskih postajah ter CSD-jih, skratka na vseh mestih, kjer lahko nagovorimo očete.

 

Leave a Comment