Čet 25.2.2021: Karin moti stike!

Četrtek je in spet bom videl ****K. Kot vedno pridem ob 1230 domov, pripravim torbo z igračami in podlogicami, zvočnik za predvajanje glasbe in GoPro-ja. Ob 1230 pride pome naš šofer, Elvis. Ta ura na CSD me tako psihično znervira, da nisem sposoben voziti nazaj.

Najprej emocionalni šok ker lahko stisnem k sebi hči. Pa razmišljanje kako jo navaditi nase, kako presežti sovraštvo Škufčeve sodrge, s katerim je obdana. Pa borbe s CSD-jevkami, ki so odkrito na Karinini strani in me šikanirajo na vsakem koraku. Za piko na i pa še Škufčeva družina. Če bralstvo meni, da lahko 35-letna gospa sama pripelje otroka na CSD se moti. Vedno jo spremljata mati Mateja in jasno Franci. Zadnjič Francija ni bilo – ker fuša v Avstriji – in so Karin spremljali Mateja, Matejina sestra Mira Savnik in še njen mož, Tone Savnik. Bemtiš, 4 ljudje morajo dostaviti mojo hčer, jaz pa sam in še pod nadzorom 2-3 CSD-jevk. Počutim se kot zadnji kriminalec. Zaradi Škufčinih laži o nasilju vsak moj trenutek predragocen s hčerko opazujeta najmanj dve (no, v zadnjem času je po novem prisotna še vodja Kamniške izpostave – Marija Dobnikar). Pišejo zapisnike in so prepolne hudo učenih., benevolentnih  a popolnoma impotentnih nasvetov. Da pri vseh njihovih kvalifikacijah niso sposobne uvideti, da jaz nisem problem v tem dvojcu potem, to veliko pove ne-le o kvalifikacijah ampak tudi o kapacitetah ustreznega ravnanja v teh najtežjih življenskih situacijah..

Na zadnjem in predzadnjem stiku sem opazil, da se ***K neprestano ozira k vratom in roletam na hodnik. Zdelo se mi je, da je nekajkrat tudi pokazala z rokico proti vratom. Očitno jo nekaj moti tam, saj takoj potem začne neutolažljivo jokati.

Obakrat opozorim CSD na to dejstvo in zahtevam, da to mojo opombo uvrstijo v zapisnik. Ki ga pišejo zelo šlampasto in prilagajajo dejstva in jih kljub pozivom ne popravijo temveč me napotijo na ločeno obveščanje sodišča. Pozor očetje, tule je veliko pasti in jih bomo na ocetje.si podrobno obdelali!

Kljub temu da se je ****K prejšnjič že pomirjala in se začenjala igrati z mano mi jo je TM vzela po 5 minutah »saj da hči neutolažljivo joče«. Protestiram in ker se trapasto izgovarja, posumim, da nekaj smrdi. Kasneje v dokumentaciji dobim potrditev, da je TM v dogovoru s Karin in ji je celo obljubila, da bo stike končala takoj ko otrok zajoče(!!!!).

V Trzinu nesreča, zamudim 5 minut. Ta prekleta vožnja v Kamnik mi pobere 2 uri v četrtek, ki je najbolj zahteven dan v službenem tednu. Sodrga bi bankrotirala v enem mesecu, če bi lahko iztožil zaradi njih izgubljene ure. Elvisa pošljem po robčke, ki sem jih pozabil vzeti in mu rečem, naj mi jih prinese gor. To pot ga tudi prosim, da ostane pred vrati in opazuje. Glede na to, da ima Škufca cel eskadron s seboj pa jasno ne bo težava, če je še en od mojih. Dam mu zelo jasna navodila: hodnik je javno dobro in kot so mi razložile CSD-jevke, je vsakdo lahko tam. Če boš videl da Karin karkoli počne pred sobo za slike je to kaznivo dejanje in naj slika za dokaz. V kolikor ga Škufce verbalno ali drugače napadejo naj samo vzame telefon in jih posname v dokazilo kaj se dogaja – za računati je, da bodo spet vlagali kakšne izmišljene kršitve JRM (javni red in mir, 628€ kazni) – njihovo priljubljeno orožje. Drugače pa naj mirno čaka pred vrati in opazuje.

Ob 13:55 zaslišim kako prihajajo in kako ****K zajoka. Točno ob 14:00 mi prinesejo ****K, objokano. Nosim jo v naročju, na zvočniku igra Jerusalema, na katero sva predprejšnjič tako simpatično đuskala.  A malčica se neprestano obrača k vratom in roletam. Kaže z rokico tja in joka. Vmes nekajkrat pokaže interes za igrače, ki ji jih kažem a čim pogleda proti vratom, spet zajoka. Ker je ne morem potolažiti, ob 14:07 prosim CSD-jevki, da prekinemo stik, saj je za tamalo pretežko.

Ko stopim ven iz sobe za stike pred vrati ni nikogar. Grem do avta na parkirišču kjer me čaka Elvis. Začudeno ga pogledam, kako da me ne čaka gor a vidim da je razburjen in da komaj čaka da mi pove…

Šel je v Spar in kupil robčke. Ko je prišel do vrha stopnic, je pri trgovini s konjeniško opremo (A) stala Mateja Škufca, ter se živčno sprehajala in oprezovala. Prepoznal jo je iz preteklih srečanj na CSD. Očitno je nadzorovala stopnice, saj je vzkliknila »Njegov šofer gre!«

Pred vrati sobe stikov (B) sta stala Karin Škufca in oče Franci, obrnjena sta bila s hrbtom proti njemu. Gledala v sobo za stike skozi špranjo ter nekaj signalizirala, opletala z rokami. . Karin je uporabljala svoj telefon in pobliskavala v sobo. Ko sta me videla se je Franci odmaknil na točko (D), Karin pa je še vedno gledala skozi špranje v roletah.  Stopil je nasproti sobe za stike (C), saj bi me ni hotel motiti na stiku. Če bom potreboval robčke bom že poklical.

Franci se nato živčno sprehaja med (D) in (C) ter ga grozeče gleda ter sprašuje, kdo je in kaj počnem tu. Elvis ga ignorira. Nekaj minut kasneje se pridružita dve drugi osebi, moški in ženska, ter začneta živčno korakati po celem hodniku. Povem mu, da sta to Mira in Tone Savnik, ki sta naju zmerjala že prejšnjič na parkirišču. Ker se mu zdi njihovo vedenje sumljivo, pa še Franci in Mateja ga verbalno napadata naredim jih posname za svojo zaščito in morebitno dokazovanje. To opazi g. Savnik, potegne telefon iz žepa in ga začne snemati nazaj. Pametno je ravnal: pri petih lažnivih škufcih bi bila njegova beseda praktično nedokazljiva.

Franci se obrne in ga začne verbalno napadati. Njemu se pridružita Mateja ter Mira Savnik. Obstopijo ga in spet začnejo vpiti kdo je, kaj počne tam gor, da jih ne sme snemati, … Odmakne se od vrat z namenom pomiritve in odide proti stopnicam, a četverica mu sledi in vpije za mano. Posreduje varnostnik, ki med tem ko gre Elvis v avto odstrani iz stavbe vse štiri starejše.

Pokaže mi posnetke  in telefon mi skoraj pade iz rok.

Vse kar sem sumil je res. Karin pred vrati in skozi rolete moti ****K in priteguje njeno pozornost, tako da ta joka in želi k materi. Da bi uničila moj stik hči izpostavlja še dodatni psihični muki. In uporaba taistega joka in tesnobe kot razlog v prošnjah sodišču, da se mi ukinijo stiki.

Mama? Dobra mama? Za kozlat!
Ampak, kot Karin oznanja RTV-jevka Ana Tavčar »Ni važno, da si dobra mama, važno je, da je mama dobro!«. In Karin je v maščevanju odlično. Njene račune plačujemo tako kot vedno vsi drugi. Najbolj tragično pa, da največjega plačuje najbolj nedolžna.

Sedaj je jasna tudi vloga njenih spremljevalcev in pojasnjeno njih število. Mateja straži hodnik, Franci CSD, Karin pa moti stik. Čim več – tem bolje. In Škufce, prosim ne trobentat kako je Karin ogrožena. Prejšnjič, ko ste prekinili stik, je Karin v svoji omnipotentnosti zahtevala, da grem po odvzemu hčere mimo nje. Oseba, ki jo “srednje ogrožam” (z desetimi emaili ter pisanjem resnice na teh blogih)  zahteva da gre njen “nasilnež” mimo nje na ozkem hodniku? Malo morgen – hoteli ste pokazati premoč in s tem spet vršili nasilje. Tatovi, ki tulijo naj držimo tatove.

Pa ne me hecat da nihče na CSD tega ne opazi. Kršijo zakone in se na to požvižgajo! Ampak … Me prav zanima, kaj bodo zapisali v poročilo. Verjetno pa bodo spet pozabili omeniti pritožbo[1], ki jim jo napišem  ko pridem domov.

[1] Niti z besedo o motenju, moji pritožbi, … Se jim pa zapiše »Karin Škufco je spremljalo več ljudi. Oče Andrej Mertelj je na zadnji stik prišel v spremstvu enega človeka. Med stikom so čakali nma hodniku, pred sobo za stike. Na navedeno CSD ne more vplivati, saj navedenega prostora (hodnika) nima v najemu, nas pa skrbi, da bi v prihodnje lahko prišlo do konfliktov in zapletov, kar mladoletni ******K ne bi bilo v korist«.

Leave a Comment