Družinsko nasilje ali kokain?

Karin zadnji mesec krčevito poizkuša naslikati mene kot družinskega nasilneža in vzrok svojega pobega. Kdor spremlja njen Instagram profil je bil priča pravemu tsunamiju repostov Društva za (ne)Nasilno komunikacijo. Po propadli ovadbi po ZPND sicer poizkuša še z drugimi pravnimi manevri a se očitno zaveda, da so možnosti za uspeh minimalne, zato pred natanko enim letom sproži kampanjo blatenja v medijih. Jaz odgovorim, njena beseda proti moji.

A kako ugotoviti, kaj se je dejansko dogajalo? Uporabimo Ochamovo britev in odrežimo nebistveno ter poglejmo kam nas razmislek pripelje.

Poglejmo najprej družinsko nasilje:

Argumenti: JE nasilje Argumenti: NI nasilja
Izjave in objave Karin Škufca

Pričanje Mateja in Franci Škufca

Do februarja ’19 razglaša največjo srečo ker je poročena z mano

Marca, po ustavitvi financiranja, začetku detoxa in prohibiciji začne razmišljati o končanju zakona

Do pobega nobene prijave nasilja nikomur

7.7.19  – pobegne od doma

10.7.(+3 dni)  – zavrne sporazumno ločitev ker mora poskrbeti zase, je v slabem psihofizičnem stanju

12.7. (+5 dni) – dela modno revijo na Vrbskem jezeru

16.8. (+40 dni) – prvo prijavo na CSD vloži šele po mojem dopisu njim

25.9. (+80 dni) – prijavi družinsko nasilje na CSD Kamnik

26.9.  (+81 dni) – vloži tožbo za preživnino zase po končanem zakonu

17.10. (+102 dni) – dopoldne prijavi družinsko nasilje na PP Kamnik, zvečer noseča nastopa na modni reviji CityCenter Celje

4.12. (+150 dni) – spremeni priimek(!!!) iz Mertelj nazaj v Škufca ter naslov na dom staršev

4.2.20 (+212 dni) – prvostopenjsko razsodi da ni bilo nasilja

6.4. (+274 dni) – višje sodišče potrdi razsodbo

Mislim da že sami datumi govorijo svojo zgodbo. 40 dni do prijave nasilja, 150 dni do menjave priimka in naslova, … kdo ti bo verjel, Karin?

Sedaj pa še uživanje kokaina v nosečnosti

Argumenti: JE noseča jemala kokain Argumenti: NI noseča jemala kokaina
30.6.19  jo Daša Podržaj “izda”, da Karin noseča uživa kokain

7.7. – ko izvem in se želim z njo pogovoriti pobegne od doma ter prvič zavrne test

8.7. – drugič zavrne test, Andrej ugotovi manjko družinskih financ (cca 7,700€ nepojasnjeno izgine), najde (skoraj vsakodnevne) dvige po 75-100€ (=dnevna doza)

9.7. – pri pakiranju njenih stvari Andrej najde pudrnico z ostanki kokaina

16.7. – Andrej roti njeno mater naj pelje Karin na test – tretjič zavrnjeno

6.9. – nemški laboratorij v njenih laseh potrdi kokain, amfetamine, THC

Konec oktobra se Karin ostriže in pobarva, čeprav se v 15-letni manekenski karieri ni barvala!

 

Izjave  Karin Škufca

Sedaj pa še ena iskriva in iskrena zgodbica povezana z zgornjim…

Kdor pozna Karin, ve kakšna svetinja so bili njeni rdečkasti, divji lasje. Ko mi je povedala, da jih celo manekensko kariero (torej >15 let) ni nikoli pobarvala, sem se, poznavajoč branžo, čudil moči njene obrambe tega njenega zaklada. Še mediji so poznali to njeno vztrajnost (glej npr tu ali tu).

Konec septembra 2019 (ko sem prejel rezultate testa Karininih las in z njimi potrditev) sem razmišljal, kako to uporabiti v predstoječih pravnih postopkih. Preko las namreč lahko dokažeš ne le prisotnost drog v telesu ampak tudi njihove metabolite. Lasje so praktično časovni trak zlorab: rastejo približno 1-2 cm/mesec in tako lahko precej natančno določiš kdaj in koliko se je nekdo drogiral.
Posvetujem se s prijatelji odvetniki in sodniki. Premlevamo možnost, da bi zahteval začasno odredbo za zavarovanje dokazov, ki bi bodisi Karin poslala na toksikološki test ali prepovedala striženje in barvanje do njega. Zakaj: barvanje uničuje sledove drog v laseh, striženje jih odpravi. Če naredi eno ali drugo v bistvu uniči dokaze o svojem drogiranju. Ugotovimo, da zaradi tu opisane neobstoječe pravne subjektivitete zarodka nimamo pravne podlage za kaj takega. Če pa bi imeli, bi bila taka začasna vloga več kot smiselna. Shit. To mi torej ne bo uspelo.

Kaj pa če uporabim malo reverzne psihologije. Karino ravnanje ni premišljena, skače na impulz brez evaluacije dolgoročnih posledic. Če bo izvedela za moje razmišljanje bo nemudoma poizkušala skriti, uničiti dokaz. Njen privzgojeni impulz je zatajitev. Kaj pa če bi to uporabil? Odziv na tako potezo bi bil viden takoj na Instagramu in tako bi dobil eno redkih povratnih informacij. Že nekaj časa dvomim v Teo, ki se mi zdi glede na okoliščine preveč prijazna in razumevajoča. Ne vem, če ne igra dvojne igre. Preko nje sklenem lansirati informacijo in tako ubiti dve muhi na en mah. Pokličem jo, ter ji povem, da sem uspel dobiti začasno odredbo proti Karin za prepoved barvanja in striženja. V naslednjih dneh upam da ji jo vročijo. Od presenečenja Tei skoraj pade telefon iz rok. Dvomi v moje besede in me sprašuje po detajlih. Rdeče lučke se vse bolj prižigajo. Izgleda da je bil moj instinkt pravilen…

Karin v začetku oktobra 2019 očitno zapaničari. Ker je brez denarja* odpadejo razni Kikiji** in Mič-i in podobna smetana. Najbližji je frizerski salon Dok (del verige Simpl poceni in hitrih frizerskih salonov v trgovskih centrih), očitno pa lahko še kompenzira z njimi. Da so presenečeni tudi sami, kaže njihova objava. Novembra si Karin še enkrat bolj drastično skrajša lase in tudi tokrat Frizerstvo Dok to objavi. Karin se pojavi tudi na njihovem seznamu znanih obrazov a je danes na tem mestu samo še prazen prostor.

Rezultat: Karin dejansko pred celo Slovenijo prizna, kaj se je v resnici dogajalo. Vsaka njena slika je priznanje. Vsako jutro jo pogled spomni na njen greh. In tudi zaradi tega sem vedno bolj prepričan, da je to kar vidimo danes le še prazna lupina @karinskufca, ki jo premetavajo duševni viharji. Če si z največjim naporom lahko dosleden pri laganju okolici pa je toliko teže lagati sebi. Sploh če te na laž stalno opominja tvoja podoba v ogledalu.

 

* da je brez denarja gre sklepati iz njenega pogovora s prijateljico približno tisti čas. Ko jo slednja vpraša, zakaj še vedno ni spremenila priimka, ji Karin odgovori, da nima denarja (27€!) za spremembo dokumentov.

** Kiki iz Maribora je bil edini frizer, ki se je zadnje leto smel dotakniti njenih las. Kako je bila občutljiva kaže celo najin spor, ko je dan po moji vrnitvi iz rehabilitacije v Termah Čatež vsa jezna morala odpovedati termin pri njem. Slednje navaja  znancem, pa tudi na spletnih klepetalnicah (npr. tule) tudi kot primer mojega nasilja in omejevanja njenega svobodnega gibanja.

Leave a Comment