Ned 20.11.21: Odstranjam cenzurirane zapise

Od odselitve 8.7.2019 je Karin Škufca zasledovala izključno dva motiva:

 1. denar zanjo (ne za otroka!)
 2. prikritje resnice
  1. da me je v postoperativnem obdobju v želji zanositi posiljevala (dokazano tu)
  2. da je zbežala od doma zaradi uživanja kokaina v nosečnosti  (dokazano tu)
  3. da v najinem zakonu ni bilo družinskega nasilja (dokazano s sodbo (4) Okrajnega in Višjega sodišča v Ljubljani)

Za prikrivanje resnice je Karin vložila:

 • 11.12.2019 Tožbo (4) po ZPND zaradi ekonomskega in psihičnega nasilje pred pobegom iz zakonske skupnosti, v kateri je zahtevala prepoved mojega objavljanja na internetu in približevanja. Tožba je bila zavrnjena dne 4.2.20 pred Okrajnim ter Karinina pritožba pred Višjim sodiščem 20.3.2020
 • 17.12.2019 vloži začasno odredbo (9) za prepoved mojega objavljanja na internetu, ki je 13.1.20 zavrnjena
 • 8.1.2020 vloži začasno odredbo za (14) prepoved mojega objavljanja na internetu, ki je 9.1.20 zavrnjena
 • 6.5.2020 vloži tžba (32) zaradi posega v osebnostne pravice in blatenja, prepoved objavljanja, umik objav in odškodnino 15,000€, ki jo nato poveča na 24.000€.
 • 30.6.20 vloži tožbo (35) na ničnost mandatnega razmerja Mertelj : Pirc Musarjeva, s katero povzroči, da moram sredi pravde menjati odvetnico. Očitno se je ustrašila, da me bo Pirc Musarjeva predobro zastopala.
 • 18.8.21 me Franci in Mateja Škufca tožita za prepoved objavljanja, umik ovjav, opravičilo in odškodnino 10.000 EUR (on) in 12.000 EUR (ona). Moj prvi odgovor na tožbo tule…

 

Precej pravnih naporov, za nekoga, ki nima ničesar za skrivati, mar ne? Za nekoga, ki je bil žrtev družinskega nasilja in ki se danes kljub desetletja trajajočemu statusu javne osebe, ki voljno objavlja podatke iz svoje intime v rumenem tisku, pritožuje zaradi psihičnih bolečin ob objavljanju resnice?

Le zakaj, Karin Škufca et consortes? Le zakaj taka želja utišati me? Mi preprečiti povedati svojo zgodbo? Pokazati dokaze?

Materialna plat tožbe je lažje razumljiva. Škufce pač hočjo dnar! In dejstvo da je prvotni zahtevek za psihične bolečine in prizadeto čast grelke postelj iz 15.000€ kasneje povišala na 24.000€ tudi ne. Glede na to, da ji ni uspelo z izsiljevanjem, niti s tožbo na preživnino za nepreskrbljenega zakonca (2), (3), da iz zakona zaradi samovoljne zapustitve dobrih 8 mesecev po sklenitvi ni upravičena do skupnega premoženja je bila ta tožba še zadnja slamica upanja, za katero je upala da jo bo finančno preskrbela.
Kakšna znižanja pričakovanj: iz žene milijonarja -> na odklonjenih 630.000€ fonda za otroka -> na sanjanih 250,000€ odpravnine -> na izgubljenih 112,000€ preživnine -> preko 24,000€ odškodnine = končni rezultat  socialna podpora in dosojenih 2.000€.

Po dveh opravljenih narokih (na enem je bila zaslišana Karin, na drugem jaz) je dne 3.11.2021 prvostopenjsko sodišče odločilo. Plačal naj bi ji 2000€ odškodnine za prizadeto čast ter (delno) umaknil nekaj člankov iz mojega bloga ter nekaj objav na Instagramu. Pod črto: resnice ni uspela skriti, kakega besnega premoženja pa tudi ni iztožila. Lahko celo, da bo tale tožba zanjo finančno precejšnje breme. Poraz na celi črti torej…

 

20211103 Sodba

Moj Instagram sem že itak očistil vse Karinine navlake ob tretji obletnici poroke, 5.10.2021. Ne bo mi več srala po življanju – vsaj na tistem  “IG popolne podobe” ne (ali kaj je že enkrat blodila ob enem svojem postu prav tam). Na Instagramu sem bil na @KarinSkufca 18 mesecev njen #loveofmylife,  ona  – #mistakeofmylife – je zadnji dve leti krojila mojega. A od oktobra je na njem le še pozabljena zgodovina in včasih v kakem storiju ali hitrem odzivu prismrdi zadnja objavljena bedarija.  A tudi ti občasni prdci izginevajo v irelevantnost.

Drugo pa je tale blog. Na njem se bom pa boril proti cenzuri do konca! NEVER RETREAT, NEVER SURRENDER!
Prvič je tole moj web-log. Spletni dnevnik. Zapis MOJEGA življenja. Ne samo podobe in dogodki ampak tudi premišljevanja. Zapuščina. Moja osnovna pravica imeti mnenje in ga povedati.
Drugič so zapisi namenjeni osvetljevanju problematike očetov in situacij, ki se nam danes, tu in sedaj, dogajajo. V medijih se preveč izpostavlja le ena perspektiva in ena resnica. Prav ti moji zapisi so  dobrodošlo razkritje pristranosti sistema in prav zaradi tega tudi nevarni in vredni borbe.

In tudi pesmi ne bom črtal samo zato, ker se je nekdo v njih prepoznal. Prastric France, ti se včasih nisi smel norčevati iz pomembnežev, danes ta isti status nedotakljivosti izkorišča že vsak vaški norček, ko mu eksponiranost in reality-show več ne ustrezata.

Skratka, na sodbo se bomo pritožili. Do zmage pa sem moral cenzurirati vsebino v naslednjih objavah.

 

Leave a Comment