Karinina zgodba: 9-24.3.2019

V izogib napačnim zaključkom: ti teksti NISO Karinin dnevnik. Tega, tudi če ga je kdaj pisala, nisem nikoli videl. Vsi teksti so nastali izključno na podlagi emailov, SMS & Viber sporočil, pogovorov z ljudmi in fotografij. Informacije, ki sem jih izvedel izključno v sodnih postopkih NISEM uporabil (žal). Tekste sem napisal jaz, pomagal mi je moj slonovski spomin, sposobnost sklepanja in delanja zaključkov na podlagi 80% podatkov. V kolikor sem se kje zmotil lahko Karin kadarkoli navedbe dopolni in popravi. 

9.3.2019  Andrej se zbudi okoli 14.30. Že medtem ko vstaja iz postelje me zbudi in takoj začne pizditi: »Spet smo zaspali! Pizda a tudi za 8. marec za kosilo pri tvoji mami ne moremo biti točni?«.  Teče v sobo za goste in zbudi Dašo ki komira v sobi za goste. Prevzame naju popolna panika in začnem se hektično napravljanjat in ličit. Andrej spet pizdi ampak kako naj grem domov s takimi podočnjaki. Daša kliče in se izgovarja, na srečo se tamau igra pri prijatljih v Ljubljani. Hitro se obleče in laufa ponj.
Andrej  gre ves jezen kadit v garažo. Ko na poti dol v dnevni opazi še 3 prazne steklenice šampanjca in polprazno steklenico žganice ima spet napad popizditisa. Teži da sva v detoxu, midve pa da spet pijeva kot žolni “Fak Karin, ko sta skupaj so same pizdarije. Nočem več videt Daše tule pri nama!”. Mislim kaj!?!?! Sedaj pa še prijateljic več ne smem vabit k nama domov ali kaj. Zmačkana sem čisto in se mi ne ljubi kregat, zato sem tiho. Še dobro da ne ve vsega.
Ob cca štirih prideva v Šmarco na kosilo. Klemen in Maja sta tudi tu. Jasno so že vsi pojedli in matka je precej jezna. Pojeva kosilo, nato gre Andrej z mojim fotrom kadit na balkon. Baje da ga vpraša zakaj je jezen in mu pove zgodbo. Fak. Fak! FAK!!!!!! A sedaj me bo pa še on izdal, že mat me celo kosilo čudno gleda. Fotr popeni in pove matki, ki se ji strga “jaz ne bom trpela alkoholikov! A sedaj boš pa še ti pila? A že ni blo dost?”.
Andrej vidno uživa pri tem ko ga moja dva podpreta. Vsi so se zarotil proti meni. Mat mi prepove piti alkohol. Pogledam Andreja, ki se nasmiha. Valjda, on je dobil kar je hotel, sedaj ga še moja dva podpirata. A ni mogel biti tiho. Izdajalec!

10.3.2019  Imam slikanje za Kopitarno. Hvalabogu bo spet mal dnarja, ker sem čisto suha. Fak, kam je šel ves denar??? Še par mesecev nazaj sem bila polna. Andrej je od Šmarce tečen. Daše ne smem niti omenit. Vibrava si kadar Andrej ne vidi. Da bi malo pomirila situacijo mu po Viberju napišem, da imam slabo vest zaradi narejenega, da mi je žal in da imam vročino.

11.3.2019 Takoj zjutraj se skregava. Zakaj? Spet denar. Nimam za prispevke za s.p., nimam za leasing, fak še telefona ne morem plačat. Ko ga prosim spet pametuje. In spet pritiska: “Kje je 4,000€ casha od poroke pa 8.000€ od odpravnine? Samo odpravnina bi ti morala držat 16 mesecev za prispevke. Kako nimaš?”. Ja pizda, saj sem bla cel mesec na potovanju, a ne? Nobene farbe nimam. Jutri pa slikamo v Grazu poletno modo. Grem se mal pofarbat v Celje, Andrej je itak cel dan v službi. Iz Celja pičim nato domov.

12.3.2019 Popoldne se odpravim v Graz. Prej se dobim še Dašo v BTC-ju. Pogovarjava se in ker ni nadzornika lahko celo mal spijem. Prav paše… Daši povem, kako grozn je Andrej zadnje čase. Od poročnega naprej me samo maltretira, tako da sem zadnjič prvič pomislila da sem se zajebala, da sem ga poročila. Sedaj je še moje tastare obrnil proti meni in mi je mat prepovedala pit alko. Daša razume. Daša vedno razume, vedno ima čas zame, vedno se lahko pogovoriva – pa je prepovedana. A mi bo vse prjatlce prepovedal? Da mi mal za s sabo – rabim jutri za slikanje nekaj da me gor spravi. Itak sem vsa skozlana. Ok, sedaj pa 300km vožnje, moram it…
Ko pridem v hotel ob ene osmih pokličem Andreja v Švico in se pogovarjava. Je imel dober dan, hrbet ga malo manj boli in se celo da pogovarjat z njim. Spet mam vročino in slabo se počutim, zato pijem praške proti gripi. Po mescu tropov me tale mraz tule ubija…Ob ene enajstih zaključiva ker rečem, da moram spat da bom ok jutri.
Sobica je čist mejhna. Grem v posteljo a ne morem zaspat.  Chatam z Dašo in nadaljujeva popoldanski pogovor.

13.3.2019 Tista avstrijka s katero slikam je čist kul bejba. Med pavzami mi pravi kakšna je party scena na Dunaju. Moram shecat Andreja, da greva gor žurat. Ampak kaj, on fura da sva v detoxu, pol nosečnost, pol froc… Prej kot v enem letu ni šans da grem kamorkoli. Cel zapor. A res hočem to? Ok, saj Daša je tudi mama pa še zmeri žura. Ampak tamal je tolk star kot ***M in odkar je vsak drug vikend pri fotru je Daša frej. Še dobr da so Andrejevi tastari tolk nori na tamale, bodo pazil, mat mi bo tudi pomagala – bo že nekako. Shooting ful dobr rata. Dobim skor jurja za dva dni slikanja. Bo za sproti. Ampak jaz rabim sedaj. Zvečer pokličem Andreja in ko omenim prispevke – bum:  »Ok, Karin, sedaj je pa vrag odnesel šalo. Že tretji mesec me prosiš da ti posodim za prispevke«
Spet mu povem da sva bila na poročnem in da mi zamujajo z nakazili. Reče da mi bo dal za prispevke. »Ja prispevke, kaj pa avto, telefon, .. Jaz rabim še najmanj 700€ na mesec«.  Popizdi »za to sva se pa zmenila da boš delala. In drugič, sediš in čakaš revije ali photoshoote, kaj pa nohti? Poročni makeup? Vse ideje o biznisu, o katerih sva se pogovarjala?«
»Saj veš da sedaj ni sezona in da bo kmalu Celje. Sploh se pa menim z Alegrio in Elvisom, da jim pomagam v trgovini.«
»Vedno ni sezona. To je tretjič zapored in četrtič odkar sva poročena da ti plačujem prispevke, ker si brez denarja. Kam pa to gre?«
Končno ga le uspem prepričat, da mi nakaže 1300€.

 

15.3.2019 Andrej ima čez dobrih 10 dni operacijo, zato me priganja da pospravljava po hiši. Ker je bil v tujini sedaj hoče vse nadoknadit. Obrezovanje dreves, grabljenje listja, urejanje vrta, trave. Poleg teg še cel kup vzdrževalnih del na hiši. Ker nekaj niso dobr naredil, ko je zidal hišo je bilo potrebno sanirat kanalizacijo. Potem pa še ugotovijo, da jaški za deževnico niso vodotesni in da se hiša poseda, pa mu jih ne uspe poštimat in traumira. Hotel je s kaercherjem pomiti porfido na terasi in okoli hiše, pa ga tolk boli hrbet, da ne more niti tega. Midve z ***M sadiva cvetlice na vrtu. Ne vem če je to zame, tkole gospodinjit pa vrt.
Andrej je nemogoč. Prepirava se v povprečju 5 dni na teden. Sploh noče poslušat mojih argumentov, stalno mi pametuje. Jaz pa gledam v steno dokler se ne skašlja. Prej ali slej ga najdem da popizdi pol ga pa lahko mal drkam »kako« mi je povedal.
Iz Šmarce dokončno selim svoje stvar. Še dobr da sva z mami v boljš odnosih. Potarnam ji, kako nemogoč je Andrej. Da mi teži za denar. Da se samo dere name in me hoče preprogramirat v fucking gospodinjo. Kako Andrej pizdi, da najina hiša ratala skladišče. Zadnjič mi teži, da komaj stopi v garderobo, saj da so vsepovsod vrečke z mojimi stvarmi. Da jih privlečem, razmečem in ne pospravi. Ja valjda, če mi pa ne daš dovolj prostora v garderobi, a ne. Niti pol omar nimam, pa mam dost več stvari kot on. Kako naj potem pospravim? Moram met v vrečkah, a ne? Zadnjič mi celo reče, da pospravlja za mano več kot za tamalo. Non-stop delam, skrbim za gospodinjstvo, še likam mu te njegove blesave Datalab t-shirte on pa samo teži.

16.3.2019  Dons je imel Andrej spet izpad in sva se skregala na polno. Zahteva da prižgeva poročno svečo, ki jo je dala teta in rekla, da jo ne smeva ugasnit dokler se ne pobotava. Trapast, kt da sveča kej pomaga… Zvleče me v utility in jo tam prižge. Pol pa spet njegova lekcija: da je nered v hiši, da ne spoštovanjem obljub, da vedno najprej pomislim nase. Da se še mamine prepovedi pitja alkohola ne držim. Zaradi tiste flaše šampanjca k sva jo stolkle z Vanjo včeraj zvečer?? Razpizid me in mu pol pa jaz zmečem naprej,  da sploh ne vidi mojega prispevka, da me čist premalo pohvali, da se samo dere name. Ne moreva doseči kompromisa. Še sveče mi ne pusti upihnit.
Gre pospravljat v garažo, jaz pa likat. Vmes se še nekajkrat prepirava, reče mi celo, da nisem tista ženska, ki jo je poročil in da se do njega in ***M zadnje čase obnašam napadalno. Halo??? Reče da mu ni jasno kaj hočem. Da sem dosegla vse: kariero, moža, poroko, večji del sanjsko poročno potovanje, … Kaj da me muči? Reče mi celo, če sem res samo tako prekleto lena da se raje tri ure kregam kot pa 5min delam in naredim kot je treba? On zmeraj vse ve kako je treba in je najbolj pameten…

21.3.2019
Po službi pride Daša do mene. S sabo ima s sabo tudi malo “sladice”. Andrej je še v službi, saj ima pred operacijo ful za narest.  Zaklepetava se in ne opaziva, kako čas mineva.  Okrog 2300 domov in direkt  v garažo, midve pa ravno končujeva tretjo flašo šampanca. Faak. Saj je rekel da bo pozen! Stopi v garažo z dolgo faco. Valda je videl Dašin avto pred hišo. Še pozdravi ne, vidi flaše in se začne dret: »Smo pa hitro spet nazaj na starih količinah. Kaj bo pa mama rekla?«. Midve se opravičujeva, Daša valjda prevzame krivdo nase in reče da sem jaz popila samo par kozarčkov. Andrej pa kar ne neha: kako je razočaran nad mano, da ne spoštujem nobenih prepovedi – ne mamine za alko ne njegove za Dašo. Daša spizdi domov ker ima jutri službo. Jaz pa ostanem sama z Andrejem. Začnem ga božati, se mu opravičevati. Res je #loveofmylife in nočem ga zgubit. Res ne vem kaj je z mano, zakaj moram tako riskirat, zakaj delam pizdarije??? Na koncu se celo ljubiva. Aleluja, potrebna sem kot sahara vode…

23.3.2019  Prej sva se spet skregala, razlog kot ponavadi neznan, teme pa iste. Držanje danih obljub, pospravljanje, spanje do poldneva… stalno eno in isto. Andreju dopizdi, gre v garažo in jo pospravlja. Materinski dan je in pokličem mami. Povem kaj se dogaja pri nama. Čist se strinja z mano, da je Andrej nemogoč. Pa da mi je povedala pred poroko da naj si ne izbiram starejšega pa še z otrokom. Sedaj pa imam. Vedno bolj premišljujem, da bi ga pustila…
Na obisk prideta Klemen in Maja. Medtem ko Klemen in Andrej kadita[1] v garaži se z Majo pogovarjava. Zaupam ji, kakšen tiran je Andrej in da mora biti vse po njegovo. Kako me hoče preprogramirati in narediti gospodinjo iz mene. Razume me in se ji smilim.
Ob 1700 sem zmenjena z Dašo v BTC-ju. Andreju rečem da moram nekaj it iskat in da bom čez eno uro doma. Še dobro da mi pusti druženje z njo – samo k nama več ne sme. Ob 2010 Andrej začne po Viberju težit, kje da sem in kdaj pridem, saj smo zvečer zmenjeni. Ob 0030 naju zapusti prijateljica in Andrej gre spat, kao da ga boli hrbet, jaz pa še malo bluzim in vibram z Dašo.

24.3.2019 Kosilo v Šmarci pri mojih tastarih.  Klemena in Maje ni. Andrej pizdi ker sva spet zamudila več kot uro in pol in pravi da brez veze zamujava ker če bi malce planirala, bi bila pa točna. Mama je nejevoljna »čisto vedno se naju čaka« ampak jo potem pomirim. Po kosilu smo vsi štirje na balkonu.  Pogovor teče najprej normalno, potem se pa Andrej začne pritoževati nad mojim obnašanjem. Oči in mami me začneta branit. Andrej pa kar pizdi, da je nekaj hudo narobe z mano. Da se ne držim reda v hiši, da nepojasnjeno izginja denar, da ne držim obljub, da se nenehno prepira z mano in da mu celo otežujem poslovno življenje.
Ko reče »Oprostita, a Karin se do mene obnaša kot grd človek« fotr eksplodira. Mati me zagovarja, pol ji pa Andrej reče »Vem da nisi tako vzgajala Karin, da bi bil nered in nespoštovanje obljub. Daj jo prosim spravi k pameti«.
Pol pa še kar naprej sika »Saj ti ne more biti vseeno – Karin je vajin produkt, tako kot je ***M moj. Produkt mojega telesa in duha«. Matka čist popizdi, da jaz nisem noben produkt. Fotr ji pritegne. Začneta zezat Andreja če je župnik ali profesor. Vidim ga, kako mu pade surla in nekaj hoče jezikat nazaj. Mat pa čisto popeni, začne vpit »ne govori mi, da je Karin produkt«, »ti bom jaz dala produkt« in nato še med balkonskimi vrati »produkt so tiste tvoje kurvetine«. Andrej popeni in jo začne spraševat “Kdo je kurvetina sedaj? ***M mati? Prva žena Vanja? Kdo?”. Poizkušam pomiriti situacijo in z Andrejem se takoj pobereva domov.

 

[1]  Andrejev dodatek:

V garaži me Klemen vpraša, kaj se dogaja. Povem mu situacijo: da jo stokrat jo prosim, da nekaj naredi; da je v garderobi in utilitiju nered, ki se vleče iz tedna v teden, iz meseca v mesec; da ima popolnoma nekontrolirane finance in stalno pomanjkanje denarja; da je lani poleti obljubila, da zaščiti vrtno pohištvo pa ga še vedno ni, sezona pa pred vrati…
Postane pozoren in me vpraša »A misliš da je navlečena na koko?«
Kategorično zanikam: »Ni šans. Smo na detoxu.«
Klemen je še vedno skeptičen »Kaj pa prej?«
Jaz odgovorim »Klemen, saj smo žurali skupaj, saj veš! Od teh količin pomoje ne more biti navlečena. Res ne vem, kam gre denar – pomoje za te njene kitajske nakupe«
Klemen »in kaj torej boš?«
»Vztrajal, saj bo že prišla k pameti…« odvrnem.

Klemen še nekaj časa vrta vame a jaz suvereno zagovarjam Karin in da ona že ne bi in da bi jaz zagotovo vedel. Kakšen bedak sem bil…
Odideva nazaj k puncama v kuhinjo, stiuacija se pomiri, obisk zaključimo v prijaznem tonu in občutek imam, da tako Klemen in Maja želita pomagati nama in jasno predvsem sestri.

< 2.del 4. del >

Leave a Comment