Karinina zgodba: 25.5.-7.6.2019

V izogib napačnim zaključkom: ti teksti NISO Karinin dnevnik. Tega, tudi če ga je kdaj pisala, nisem nikoli videl. Vsi teksti so nastali izključno na podlagi emailov, SMS & Viber sporočil, pogovorov z ljudmi in fotografij. Informacije, ki sem jih izvedel izključno v sodnih postopkih NISEM uporabil (žal). Tekste sem napisal jaz, pomagal mi je moj slonovski spomin, sposobnost sklepanja in delanja zaključkov na podlagi 80% podatkov. V kolikor sem se kje zmotil lahko Karin kadarkoli navedbe dopolni in popravi.

 

26.5.2019 Odnosi med nama so zelo napeti. Z Andrejem se ogromno pogovarjava. Pravi, da skuša razumeti vzroke mojega nezadovoljstva. Pravi da stalno lenarim. Govorim mu, da mi manjka samozavesti. Da sem izredno nesamozavestna, da si ne zaupam. Da ne vem kaj bi sama s sabo. Po eni strani sem najbolj srečna, po drugi strani me moti vse. Lotim se likanja in gledam v zrak in po glavi mi blodijo Denisine besede – “gospodinja”. Vem da nič ne delam. Vem da je hiša kot bi treščila bomba. Nekaj se lotim a na koncu zbežim. Sama ne vem, kaj bi rada. Andrej spet polno dela, saj se pripravlja na prodajo podjetja američanom in upokojitev. On je na obratih, jaz pa se že pol leta ne morem pripraviti k ničemer. Od poroke gre samo navzdol. In ta razlika med nama ga jasno moti. Rečem da bom nekaj končala, pa ne morem. Premami me Instagram, viber. Bolj ko mu govorim o ljubezni, bolj mi ugovarja. Stavek “če bi me res ljubila potem bi se potrudila zame, za naju, za družino” mi ne gre iz glave. Mi tudi ne more iti, saj mi ga večkrat ponovi ko debatirava. Hočem da me brezpogojno ljubi. Da mi odpušča moje napake. On pa pravi, da v življenju vse plačaš. Da življenje ne odpušča kar tako. Kar bluzim. In jih potem slišim, kako cel dan nisem naredila nič. Pri njem ima vsak zakaj svoj zato.
Mama mi stalno očita, da mi je govorila naj se ne poročam s starejšim, takim z otrokom. Sedaj pa imam. Mar res postajam podložnica? Bom res do konca življenja drgnila šipe, likala in pospravljala cunje? Saj ne da Andrej ne bi pomagal, ampak kaj, ko me vedno bolj redko pohvali. Počutim se zatirana in mu to povem… Poči mu film. »Karin, od februarja poslušam samo jaz, jaz, jaz. Vedno so tvoje potrebe in tvoje želje pred interesi in potrebami najine družine. Od sedaj naprej se začnem obnašati tako kot ti. Točno tako kot ti. Najprej bom pomislil nase. In če mi bo, bom stvar tudi naredil. Upam da boš videla, kako boleče je to, če me že nočeš poslušati, ko ti to govorim. Prva stvar, ki jo bom naredil je, da grem letos jadrat do Ibize. 30 let si obljubljam da grem, sama si izsilila zanositev, torej nimam nobenega zadržka da ne grem sam. Boš pač dobre tri tedne sama. Če bi bil na kaki poslovni poti ali podobno bi bila tudi. Boš že zdržala.«. On bo jadral in žural na Ibizi, jaz pa doma – noseča????????

28.5.2019 Z Andrejem se želim pogovoriti, pa vzroji. “Včeraj sem zamudil zaradi najinega pogovora uro in pol na sestanek. Karin, zaključujem kariero in tole je deal kariere. Vrhunec. Od tega je odvisno, koliko denarja bomo imeli. A lahko prosim vsaj teh 14 dni nisi ti in tvoja občutja na prvem mestu”. Popizdim. Noseča sem, on pa postavlja na prvo mesto službo??? Z debato nadaljujeva zvečer. Hočem razčistiti tole. Začneva dokaj mirno. Ko mu začnem govoriti, kako ga jaz ljubim in kako se ne počutim več ljubljeno, kako mi vedno pogosteje očita stvari pošizi: “»Utrujen sem od celega dneva, hrbet me boli. Fak, kako naj se borim z Američani, zraven pa doma poslušam vedno isto jamranje in se spotikam čez vedno iste na tleh puščene vrečke. A lahko prosim vsaj enkrat poleg egota poslušaš še kaj drugega – konec koncev bo potem tudi za ego več!«. Nič kar rečem ne pomaga. Sploh ne želi slišati mene. Povem mu, kaj pričakujem od njega – da se bom lahko potem tudi jaz spet polno predala. Bistveno lažje bi izpolnila svoje obljube če bi mi večkrat povedal da me ljubi, če bi mi bolj pomagal v tem težkem obdobju. Noseča sem, on pa ne vidi tega. Spim pa toliko zaradi njega – če spim, potem ne mislim o tem kakšen je in kako ravna z mano. Obrne z očmi in gre spat brez besede.

29.5.2019 Sediva v garaži in me vpraša, kaj želim za dopust. Verjetno bi šla spet v Grčijo, lani je bilo res hudo dobro. Letos, z novo jadrnico bo še bolj luksuriozno. Planirava da 19.7. priletim jaz z ***M dol in da greva s tamala potem 24.8. nazaj v Ljubljano. Če se bom dobro počutila bi potem 10.9. jaz priletela na Ibizo in bi bila še teden skupaj tam, potem pa on  odjadra nazaj v Portorož.
Rečem mu, da bi rada da bi bili z mano tudi Vanja in Daša. Za Dašo je malo nejevoljen – pravi da so samo pizdarije ko sva skupaj, da mi je fouš, stalno dela neko dramo tudi ko je vse v najlepšem redu in mi polni glavo z neumnostmi. Ampak poleg Daša je poleg Vanje moja najboljša prijateljica in bi jo rada imela zraven za rojstni dan. Ga bomo lahko punce vsaj malo srale. Presenečena sem, ko ga ni potrebno dolgo prepričevati. Reče “ok, ker je tvoj rojstni dan naj ti bo. Kaj pa še želiš?”. Naštejem mu, da bi rada da bi se bolje razumela, da bi me brezpogojno ljubil, da se ne bi prepirala, da ne bi rada da stalno gleda samo moje napake, da ne bi… Prekine me “Ok, razumem. Tega nočeš, ampak kaj pa hočeš?”. »Ja, to da ne boš tečen in da ne bodo napeti odnosi«.  Zadane me njegov odgovor »Oprosti Karin, ampak napeti odnosi so posledica tvojega neizpolnjevanja obljub in laganja. Verjamem pa, da bo na morju bistveno manj obvez in posledično tudi mojega teženja ob morebitnem kiksu.«
Splanirava še, da gredo za en teden še moji tastari, teta Mira in njen mož. Klemen in MajaM še premišljujeta, a bi tudi šla zraven. Naslednjih par ur Andrej ureja logistiko avionov in kart, menjav posadk in rute jadranja. Jaz pa pokličem punci in jima povem. Začnemo planirati, kaj bomo vse počeli in kaj bomo oblekle. Moramo si kupiti rdeče kopalke za na rdečo jadrnico. Pa jasno rdeče majice, da bomo čisto v stilu. Moj in Vanjin  rojstni dan bomo praznovale na Zakhyntosu saj je nedelja in White Party s Saško in Tasosom.

3.6.2019 Andrej ima danes spet pogajanja z Američani glede prodaje. Zbudi se zgodaj in je že za računalnikom. Ko se zbudim še jaz greva v garažo na kavo in čas. Vprašam ga, če gre jutri z mano na pregled v Leonišče. Odgovori da ja, da želi videti če je z zarodkom zaradi njegovih zdravil vse ok. Kaj skoz teži s tem. Itak da bo v redu. Kar ni v redu je njegov odnos do mene. Spet se ne počutim več ljubljena in občudovana. Včeraj se ni hotel ljubiti z mano ker da ga boli hrbet. Sploh me več ne upošteva, tudi posluša me ne. Reče mi, da potrebuje koncentracijo za službo meni pa se zdi, da je pravi vzrok da mu sploh ni nič mar za otroka.

4.6.2019 Imava prvi pregled in ultrazvok zarodka. To je prvi možen termin in morava na samoplačniškega. Andrej me pride iskat iz službe domov in me peljem v Leonišče. Parkira avto in se mi pridruži v čakalnici. Čakava več kot eno uro in vmes gre ves živčen 2x kadit in opravit neke kao nujne klice z odvetniki. Kaj pa če me v vmesnem času pokličejo notri? Ko se drugič vrne mene že kličejo. Narediva ultrazvok, doktorju se zdi da bova imela sina. Andrej je ves vesel ker je s plodom vse ok, z mano tudi. Pravi da se mu je odvalil velik kamen od srca. Sanja o sinu tako da je še bolj vesel. Preden zaspiva me prvič objame in poboža po trebuščku. Prej se me kao ni upal, da se ne bi preveč navezal na otroka – če bi bilo kaj narobe… Kolk on vedno paničari za vsako stvar.

5.6.2019 ***M je v šoli v naravi in sva sama. Spim do 1145,  Andrej konča s sestanki in greva na kosilo v Harfo. Če ni ***M, potem ne kuham in jeva v restavraciji. Potarnam Andreju, koliko je dela s čiščenjem in pospravljanjem hiše. On pa sploh ne jebe in reče »Karin, zadnjih 11 let pospravljam tole hišo in vem koliko je dela. Daj nehaj no, če sem jaz lahko vsa ta leta hodil v službo, skrbel za ***M in še vzdrževal precejšen red tule notri pa res ne more biti tako težko«. Rečem da sem noseča in da se ne smem naprezati, on pa: »Karin, ne seri. Moja in tvoja mati sta bili v drugem mesecu nosečnosti polnih 8 ur v službi, skrbele za dom pa še mnogo tega. Ti pa nimaš ne službe, ne skrbi za starše – ničesar razen tega da skrbiš za naš dom. Daj ne delaj tak cirkus iz tega«. Njegova standardna fora da iz vsega delam cirkus. Kako lahko tako pokvari kosilo? Greva domov in grem spat.

6.6.2019 Andrej pride iz službe ob cca 1130. Pravkar sem vstala in se srečava na spodnjem WC-ju, kjer si ureja make-up. In me takoj začne zasliševati, kam grem. Rečem da nikamor, on pa gre na kavč, saj ga spet boli hrbet ker je zadnje dni stalno v pogonu in preveč sedi za računalnikom. Čez pol ure pridem v dnevno sobo in mu povem, da grem v BTC do Daše, pa  v trgovino in potem po ***M v šolo. Takoj vzroji, zakaj mu nisem tega že prej povedala. Vprašam ga »Ja kaj, a ne smem iti? A sem ujetnica tule?«. In spet prepir, ker me ne razume. Celo obtoži me, da sem se mu torej prej zlagala, ko me je našel v urejanju na wc-ju.
Nazaj pridem ob štirih, Andrej se igra z ***M, jo pelje na balet in jo gre potem iskat. V vmesnem času lahko malo zaspim. Rabim, ker greva zvečer na Žaromete. Za tamalo je Andrej zrihtal varstvo. Prideva na žur, Andrej spet noče na rdečo preprogo. Ko vidim Plestija grem do njega in se kakih 15 min pogovarjava, Andrej ta čas luta po prireditvi. Potem pa me skoraj kap, saj privoli na slikanje, ko naju nagovori fotograf. On se nikoli ne slika. Pravi da je 30 let povsod razen v rumenih medijih in naj tako ostane. Ni mi jasno, kaj ga je danes premaknilo. Na slikanju cel kup influencerk. Predstavim mu coolmamacito ki je čisto navdušena nad nama. Enako tudi večina mojih prijateljic. Tole je tak prvi medijski dogodek po poroki in nama vsi čestitajo in govorijo, kako dobro paševa skupaj in kako srečna zgledava. Andrej je kljub jutranjemu prepiru kar dobre volje. Edina taka njegova pripomba je, ko me najde z drugim kozarcem šampanjca in jasno, ne more da ne bi siknil glede nosečnosti in alkohola.  Ker ga od par ur stanja boli hrbet se precej hitro spokava. Še mesec in pol okrevanja pa bi moral biti dober.

7.6.2019 Katastrofa od dneva. Zjutraj grem v trgovino in si kupim cigarete in jih pospravim v torbico. Kot običajno mi da njegovo kartico in dobi SMS da je bil račun 180€. Zadnje čase mi ful teži da neracionalno kupujem in da mečeva ful hrane preč. Od kar je začel delat ta kmetijski PANTHEON je ful občutljiv če ge hrana v smeti. Medtem ko zlagam v kuhinji nakupljeno v frižider on pregleda račun in najde čike gor. Faaaaak. Od kje. Nikol ni gledal računa, pa ga more prav danes. Vpraša me, zakaj sem kupila cigarete in mu rečem da so zanj. Potegnem jih iz torbice. Valjda takoj opazi da so moja znamka in me sploh ne posluša, da me je premamilo in da ne vem zakaj sem jih kupila. Reče mi, da lažem in da je to že drugič da sem se mu zlagala ta teden.
Cel dan je potem kisel in se ne pogovarjava. Skuham kosilo, pasulj s klobaso ki ga ***M tako rada je. Matr, res sem gospodinja in stalno kuham kar ***M je. Bognedaj kakšno zelenjavo, ker je ***M ne je. Ker gre Andrej potem na službeni piknik, ***M pa k Andrejevim tastarim pokličem Dašo in ji rečem, naj pride do mene, ko Andreja ne bo. Se bova vsaj v miru pogovorili, zato Andreju ne povem, da pride.
Andrej se vrne prehitro nazaj in vidi Dašin avto pred hišo ter se pretihotapi na vrt. Jasno naju zaloti, kako kadiva v garaži. In takoj inkvizicija če kadim. Ker mu rečem da ne me poljubi in zavoha, čeprav mu obrnem glavo stran. Čist pade ven. Da kadim v nosečnosti, če se ne morem pazit. Še Dašo napizdi na polno da zakaj me ni ustavila saj ve da sem noseča. Čist se mu strga da sem se mu že tretjič v faco zlagala. Daši reče, da ne gre z nami jadrat. Da čist res same pizdarije delava in da me ona pri tem še spodbuja. Daša je že rekla Krisu da gresta na počitnice in kupila je karte za oba. Andrej reče da ga boli kurac in da ji bo te kurčeve karte refundiral. Da je prepovedana v njegovi bajti. Da jo slučajno še kdaj ne vidi tu.
Tudi ko Daša gre se še vedno prepirava. Pizdi da bi bila lahko jaz bolj odgovorna. Da prejšnji dan pijem na Žarometih, danes pa me najde kadit. Poizkušam mu dopovedat, da je takoj prenehat z odvisnostmi še bolj nevarno za zarodek kot pa če zmerno kadiš. Da ne bo tako hudo. Pa me zatolče nazaj “zakaj te pa potem že od testa naprej nisem videl kaditi in si rekla da si nehala. Pizda Karin, samo lažeš mi še zadnji čas”. Prepirava se do devetih, ko mu poči film in me napoka v avto in odpelje v Šmarco k tastarim. Da bom kao premislila in da naj kar mami povem, da noseča kadim in pijem. Ko prideva v Šmarco izstopi iz avta samo toliko da reče mami da naj se pogovori z mano, da mu samo še lažem zadnje dni in da spet pijem in kadim. Potem se ves besen vsede v avto in se odpelje. Kao je zmenjen ob desetih v Intercontiju na Kurzschlussu z Jako saj hoče narest na barki diskač in mu bo Jaka zrihtal ozvočenje in light show. Malo morgen, pomoje da je samo čakal da se me je znebil in gre lahko sam žurat. Jaz naj pa gnijem tule v Šmarci…

 

<a href=”https://mertelj.eu/karinina-zgodba-6/”>&lt; 6. del</a> <a href=”https://mertelj.eu/karinina-zgodba-8/”>8. del &gt;</a>

Leave a Comment