Karinina zgodba: 8.6.-21.6.2019

V izogib napačnim zaključkom: ti teksti NISO Karinin dnevnik. Tega, tudi če ga je kdaj pisala, nisem nikoli videl. Vsi teksti so nastali izključno na podlagi emailov, SMS & Viber sporočil, pogovorov z ljudmi in fotografij. Informacije, ki sem jih izvedel izključno v sodnih postopkih NISEM uporabil (žal). Tekste sem napisal jaz, pomagal mi je moj slonovski spomin, sposobnost sklepanja in delanja zaključkov na podlagi 80% podatkov. V kolikor sem se kje zmotil lahko Karin kadarkoli navedbe dopolni in popravi.

 

8.6.2019 Andrej me je  včeraj zvečer pripeljal domov in pravi da naj razmišljam o svojem obnašanju. Mami je šokirana, razlagam ji, kako nasilen je Andrej do mene, kako me želi preprogramirati v gospodinjo in njegovo služabnico. Nenehno mi razlaga, kako je mojega dosedanjega življenja, sedaj ko je tu otrok konec. Kako moram začeti prevzemati odgovornost. Ko končava z mami grem v klet v svojo sobo in vibrava z Dašo. Pogovarjava se o njenih izkušnjah ob ločitvi od R in kako je ona to izpeljala. Če se Andrej ne bo spremenil se bom ločila, pokasirala odpravnino. Ker za ***M plačuje skoraj jurja na mesec bo valjda tudi meni!
Andrej je ob enih očitno že doma, saj mi najprej pošlje email. Ob štirih me opazi na Viberju in mi začne težiti. Kaj naj naredim? Jutri morava v Radovljico. Če ne greva bo jasno, da je nekaj narobe. Mami pravi, da naj grem nazaj k njemu. Da mi je pred poroko rekla da naj se ne poročim z njim. Da me ne bo gledala doma in me preživljala. Poizkušam omiliti situacijo z Andrejem. Apeliram na to, da sem začela biti bolj skrbna, priznam tudi da sem se zlagala in mu poizkušam pojasniti zakaj. Ne ukloni se in kar naprej goni svojo. Res, kaj naj naredim?
Ko vstanem se spet pogovarjava z mami. Andrej ji je že ponoči poslal SMS, ali pride pome ali ne. Mami mu napiše, naj pride pome in da se bom spremenila. Greva v Radovljico. Poizkušam biti prijazna, saj Andrejeva starša ne vesta ničesar in tudi ne slutita. Andrej dobro skriva najine probleme, ne vesta niti tega, da sem noseča, saj se drži najinega dogovora, da do pregleda nuhalne svetline ne poveva nikomur. Popoldne gremo nazaj v Ljubljano. Andrej je zadržan a očitno je, da upa da nama vseeno uspe. Tudi jaz to upam…

9.6.2019 Vstanem ob 11:00 in se takoj spreva. Ker je ***M pri nama me Andrej zvleče v garažo, saj noče da je tamala priča najinim prepirom. Rečem mu, da ponižujem njo in njene starše. Sploh ne razume, kako grdo je od njega, da me je takrat na balkonu poimenoval s “produktom”. Spet mi razlaga, kako je bil napačno razumljen in da naj se ne obešam na vsako besedo. Na koncu popizdi da če se bomo obešali na besede potem se pa obešajmo in pošlje matki SMS, kaj je mislila ona z “njegovimi kurvetinami”. Matka čist pošizi in mi pošlje odgovor, ki mu ga namerava poslati. Fak, ne morem mu tega poslat, matka tudi ni čist glih in ga obtožuje da je on začel napadat in da je čist tumač da misli da sem grda. Naslednjo uro pedenava tekst odgovora in na koncu pride nekaj kolikor toliko prebavljivega ven. Ker ne more sprejemat MMS-ov mu ga prepošljem čez Viber. Samo prvi del. Tisto, kjer matka grozi da bo sama šla povedat Vanji in Maji kako se on obnaša mu raje ne prepošljem, saj bi čist popizdil.
Popoldne mu posredujem podatke o Dašini avionski karti in ji takoj refundira denar. Itak, njegovo geslo “Pacta sund servanda” – dogovore se spoštuje – poslušam non-stop. Evo, pa se ga mora sedaj on držat. Čist prav mu je, saj ji je on odpovedal. Fak, uničil mi je najboljši del dopusta.

10.6.2019 Andrej se je zmenil, da prepleskava hišo da bo lepo za dojenčka. Pusti mi izbrati barve. Wau, čisto samostojno lahko dekoriram hišo. Ful uživam, ko kombiniram barve. Za utility, ki je “moj” izberem za vsako steno drugo barvo. Pospravljava po policah da bodo lahko pleskali. Andrej mi kljub sveže operirani hrbtenici precej pomaga. Do večera se imava super, Andrej tudi nič ne teži.
Potem mi pa zvečer matka napiše, da oni ne gredo z nami jadrat, ker se Andrej tako obnaša. Ko mu to povem spet popizdi. Pravi da so tastari ful nezanesljivi, da kje naj zdaj on v enem mesecu najde ekipo za zamenjavo.
Pokliče Vanjo ki mu pove, da bi eni njeni sorodniki šli z veseljem. Pa ne samo to, še zrihta mi, da bi delala influencerstvo po IG-ju za njihovo ambulanto. Kul!

12.6.2019 Spet nimam za plačat prispevke. Tudi telefon in avto bi morala. Poizkušam Andreja nagovoriti da mi spet posodi jurja in pol a se ga preko Viberja ne da prepričat. V Sarajevu ima firmino konferenco in je nadrkan. Meče mi naprej da sem prejšnji mesec dobila jurja za dan snemanja za Niveo. Da sem imela aprila tudi druge jobe. Kje da je denar od odpravnine, kje od poročnih daril. Cela inkvizicija. Zahteva da naredim obračun, za kaj sem porabila denar od poročnih. Ko vibram z Dašo ji povem, da se mi zdi da Andrej po pogovoru s Klemnom v garaži (23.3.2019) mogoče sumi, da sem navlečena in da je denar šel za ta-belga. Daša je itak paranoična čist, pravi da ko Andrej privzdigne obrv vidi vate in točno ve kaj razmišljaš. Pravi da je zihr to. Da mu je nemogoče karkoli skriti. Fak, ali ve tudi za ********? Čisto sem živčna.

17.6.2019 Čez dva dni moram plačat prispevkov, denarja pa nimam. Dopoldne se nekako pripravim da spucam okna v dnevni in kuhinji. Pol se vležem na kavč in mal pogledam IG in čatam z Dašo. Andrej je zjutraj v službi, potem gre po  ***M v šolo. Pojemo kosilo, nato me vpraša, kaj sem kaj počela dopoldne. Povem mu da sem pucala okna in me čudno pogleda in jih gre pogledat, saj kao od mize vidi da so lisasta.  Ok, res sem jih samo pomila z vodo in jih nisem spedenala s čistilcem za steklo, od te preklete vrbe na vrtu pa ful leti prah. Hipno me zagrabi migrena in komaj odpiram oči. Vidi me tamala in se ji zasmilim. Vsaj enemu. Andrej pride čez kako uro dol in me najde, kako vibram z Dašo in matko ter jima poročam o njegovem najnovejšem izpadu. Pošizi in gre  v garažo ter mi od tam napiše spet cel roman. Očita da fejkam svojo slabost, da ni res da bi imela migreno ker pol ne bi mogla viset na telefonu, še manj pa se pogovarjat v garaži pod neonkami. Pridem v garažo in se hočem pogovoriti. On pa mi očita hipohondrijo in pretiravanje za pridobivanje pozornosti. Rečem mu, da ne morem več, da me izčrpavajo njegove žalitve. Pa se še pogovorit se ne moreva do konca, ker mora peljat ***M na generalko od baleta. Vedno sem zadnja prioriteta!!! Še potem ko pride nazaj se noče pogovarjat z mano ampak se zabije v garažo. Prav beži pred mano.
Andrej gre iskat ***M pol pa pojemo večerjo. Medtem ko daje ***M spat grem na sprehod. In srečam medveda! Srečo imam da sem živa. Ko pridem nazaj, mi Andrej ne verjame. Vedno bolj razmišljam o tem, da sem nerazumljena. Da je očitno tega zakona konec. Grem v utility in si eno narišem. Kurc pa noseča. Rabim… Ena majhna pa res ne bo škodila.

21.6.2019 Ne preostane mi drugega, kot da začnem delati v trgovini ********. Andrej mi pomaga usklajevati pogoje in osnutek pogodbe. Predlaga mi drugačen način obračunavanja provizij, naj zahtevam višji procent nagrade za realizacijo a mu zabrusim “itak moram vzeti karkoli, ker sem porinjena v ta drek”. Vzroji “Kateri drek?”. “Ja ta s prispevki in vsem”.  Sledijo očitki o tem, da sem imela 3 mesece časa, da bi si uredila neko službo za teh par mesecev do začetka porodniške. Da moram paziti na to, da imam prispevke plačane, saj drugače ne bom upravičena do porodniške. “Zakaj pa nisi naredila kakih nohtov, slikanj namesto da si ležala na kavču. Pri Mihi v salonu te je vsak petek čakal prostor za manikuro, ki ga nisi izkoristila niti en dan. Kaj pa vsi plani z Elvisom, pa s svojo trgovino, … Pa saj si v prejšnjh mesecih imela ful angažmajev? Kje pa je denar od teh?«. Naslednji dve uri se prepirava. Na koncu reče, da ima poln kufer mojih izmotavanj in debatiranj. Da gre v Terme Čatež na rehabilitacijo sam in da naj jaz izkoristim čas in delam v trgovini. Sploh me ne razume.

 

 

< 7. del 9. del >

Leave a Comment