Pon 2.5.2022: And the beat goes on :-(

Ob 15:30 pozvonim na ograji da mi odprejo. Iz hiše ob 15:32 pride Mateja in odpre ograjo ter odide nazaj v hišo. Čez nekaj minut iz nje prideta Karin in ****K. Slednja je zaspana, nerazpoložena, ihti, ko me vidi se obrne proč.

Kako minuto opazujem situacijo in rečem »Zaspana je«. Karin odvrne »šele sedaj se je zbudila« na kar odvrnem »To pa ni priprava na stik«. Takrat pa začne Mateja kričati »Kaj boš pa ti vedel kdaj je otrok zaspan?«, »Ti misliš da je otrok na gumb ali kaj da se bo zbudil točno takrt k ti prideš?«. 

Hm. Ne, tašča “expensive”! V odredbi lepo piše, da ste dolžni otroka na stik pripraviti. To pa vsekakor pomeni primerno organizirati dan, da bo naspan in razpoložen na stiku. Je to še ena finta kako nama oteževati situacijo?

Mirno odvrnem: »ne kriči name pred mojo hčero«. Odmaknem se in pokličem 113. Nekajkrat pozvoni vendar prekinem, saj Mateja stalno nekaj govori in nadaljuje s teatrom in blatenjem. Resigniran ji odgovorim le »A že ni dosti sramote za vašo družino?«. Pač glede na to, da se spet sredi popoldneva – s sosedi na vrtu – dere na stiku. Ponovno pokličem 113. Takrat pa Mateja odide v hišo, zato spet prekinem klic.

Čez slabe pol minute me pokličejo nazaj iz številke 040 ***** in sprašujejo, če podam prijavo. Glede na to da se je situacija umirila, da se mi je hči že približala in prišla v objem ter da sta obe – tako Karin kot Mateja Škufca – že odšli v hišo in sva s hčero (začuda in nasproti preteklim praksam) ostala na stiku sama, sem podajanje prijave zavrnil z obrazložitvijo, da se je situacija umirila, da ne bi eskaliral ter da želim samo čim mirnejši stik s hčero.

Preostanek stika poteka po običajni rutini s pomembno razliko – sel stik sva z *******K sama! Prvič od kar je dobro vreme, ni nobenega pogrešanja Karin ali Mateje, ni iskanja pozornosti, … Če naju Škufce ne motijo je stik bistveno bolj kvaliteten.  Začneva z zalivanjem, nato ob drevesu najdeva gnezdo hroščkov in raziskujeva. Sledi peskovnik/borovnice/ pesmice/igrava se žabe (nova igrača za finomotorne spretnosti –)/sendviči  (sestavljanje sendvičev na palčki – ponovno finomotorika). Ko se naveliča, se vrneva k igranju v peskovniku.

Ob cca 17:20 me je policist ****** prišel iskati na vrt, a ko je videl da se igrava s hčerko v peskovniku in da zaključujeva stik, me je povabil na zunanje parkirišče na pogovor ko zaključim.

Ob 17:30 sem pristopil k patrulji, ki me je obvestila, da je ga. Mateja Škufca proti meni podala predlog ZRJM-1/6.čl saj naj bi se zaradi stavka »ti pa samo tih bot, si itak sramota za celo družino« počutila ponižano in razvrednoteno. Povedal sem, da bom na očitek pisno odgovoril in sprejel Obvestilo kršitelju na katerega sem odgovoril. Jaz ne podajam prijave, ona pa je SPET očitno komaj čakala. Ne vem če je v tem primeru napad res najboljša obramba.

Policistoma sem povedal, da me je že ob prihodu ga. Škufca napadla ter jima povedal, da sem takoj ob 16:32 in 16:33 klical 113, a ker so se zadeve umirile (ga. Škufca je odšla v hišo in ni več motila stika) sem klic prekinil,  na povraten klic iz številke 040 675279 slabe pol minute kasneje pa odgovoril, da želim samo mir in da prijave ne bom podal.

Povedal sem jima tudi, da sem si premislil in da bom glede na celotno dogajanje podal prijavo za kršitev JRM s strani ge. Mateje Škufca saj gre za evidentno preprečevanje in motenje stika, hujskanje policije name ter vršenje psihološkega nasilja, kar je jasno vidno iz časovnice stikov z mld. hčero in vedenja družine Škufca na njih.

Policist ***** je vzel mojo prijavo, in jo zapisal.  Policistoma sem se zahvalil za korekten odnos.

Matejina prijava

 

 

Plačilni nalog

 

Na plačilni nalog sem se pritožil. Me bo stalo najmanj 10x več ampak NE. The buck stops here!

Leave a Comment