Pon 11.4.2021: Nova taktika

Zadnji mesec potekajo stiki sicer neredno, polni dubioznih izgovorov, a precej mirno in vedno bolj prijetno. Z mojo najmlajšo sva si vedno bližje.

Vreme je večinoma sončno in toplo, kot da bi si še nebo prizadevalo olepšati stike. Imava vzpostavljen urnik, ki ga ponavljava. Najprej zalivanje, kjer ona zalije, nato pa mi pomoli kanglico in “še…prosim” jo grem napolniti. Nato jesti borovnice, brati knjigice, pa v peskovnik delati stolpe, ki jih potem z glasnim smehom podira. Pa malo bežanja in lovljenja z metanjem v travo. Moj hrbet še ni ok, zato počepnem, ko jo dvigam. sledijo pesmice: na YouTube ji dam otroške pesmice, potem pa jih pregleduje. Nekaj jih že spada v repertoar, najbolj zabavna pa je vsekakor “Kolesa na avtu…” Skupaj jo pojeva in pleševa z rokami. Super ji gre, brihtna po očiju 😉

Če so naju je v zmrzali in vetru Škufce še pustili same se je sedaj z otoplitvijo spremenilo tudi to. Potem ko mi Mateja preda hči (Karin se večinoma sploh ne prikaže, verjetno je preveč utrujena saj mora hoditi v službo) običajno navdušeno vrtnari. Zanimivo, 4 ure na teden ko prav mora svetiti po vrtu in nadzorovati stik. Kot da vse high-tech avto-obračajoče, zvok in sliko snemajoče kamere, ki jih je Frančišek namontiral povsod okoli hiše niso dovolj*.

Ker je strupenjača stalno v bližini, jo tamala kliče, da bi ji pokazala kaj sva ji naredila, hodi k njej. Namen je jasen – preprečiti, da bi bila sama. Namesto odvezovanja – privezovanje. A taktika ne deluje: najini stiki so vedno daljši, hči je vedno bolj navezana name. Po Francijevem ekscesu 28.2.2022 so provokacije zadnji mesec bolj subtilne. Strupene pripombe. Odkrito sovražen odnos do mene, ki ga ***K čuti. Obiski Matejine sestre Mire v času najinega stika. Drobne provokacije.

Tudi danes. Ves čas sta prisotna Mateja, pol časa tudi Klemen. Bia stalno hodi do njiju. Ker CSD tekoče obveščam o dogajanju na stikih, sodišče pa obdobno, naredim nekaj slike, ki skupaj s časovnim žigom dokazujejo pogostnost motenj.

Ko ju slikam, oba sovražno nastopata in vpijeta ter grozita, da ju ne smem snemati. Odvrnem jima, da če mene snemajo potem lahko tudi jaz njih. Rečem še, da naj se pomirita, saj bom drugače prekinil stik in predlagal sodišču, da jim naloži plačilo zagrožene kazni v višini 800€. Ob teh besedah se pomirita, Klemen odide v hišo, Mateja pa na drugo stran vrta – pred vhod.

Po koncu stika greva z ****K v roki proti vhodu v hišo. Ko tamala vstopi v hišo me prestreže Mateja in mi začne očitati, kakšen „perverznež“ sem(???). Mirno ji odgovorim, da naj raje pomete pred svojim pragom. Nadaljuje z izjavo, da „katera te bo pa hotla“, preslišim naslednji plaz besed ko konča z „zafrustriran ker imaš majhen gumbek“.

Kaj???? Kaj pa ta opleta???? Na kakšen bolan nivo se pa spuščaš ti, tašča expensive? 🙂 A res nimaš nič drugega? 🙂 🙂  Z nasmeškom ji odvrnem: „Karin se ni pritoževala, dokler nisem imel operacije ga je kar hvalila. Očitno je šele potem potrebovala drugega“ (lahko da je kaka beseda drugače, žal se ne spomim natančno).

Nato pa Mateja vzroji in na glas zavpije »Še premalo jih je pofukala!« očitno misleč na konec najinega zakona s Karin.

Preprosto ne morem verjeti, kaj njena lastna mati vpije na svojem dvorišču, z vsemi sosedi ki pospravljajo po svojih vrtovih. Vsa zaripla v obraz, vpije kot jesihar. Začudeno jo pogledam, se nasmejem in odidem. Tile Škufce kot bi želeli  sami dokazati, kako resno so prikrajšani. Kakšno srečo imam, da mi ni treba biti več član te ustanove. In kakšno nesrečo ima moja hči, takim prepuščena v manipulacijo.

Kasneje izvem, da je Mateja na PP Kamnik podala prijavo zaradi kršenja JRM/6čl/1od. Zaradi mojih izterčenih besed in obnašanja naj bi se počutila ogroženo in prestrašeno.

Matejina prijava

in moj odgovor

 
Če sem rahlo sarkastičen: lahko bi rekli, da je Karin, glede to okolje iz katerega prihaja, presenetljivo normalna.

* da jih daje paranoja je očitno. Ok, če je to cena za to, da vidim hči in se lahko igram z njo to, da sem vsako sekundo pod kamero & da se ta hudič obrača za vsakim korakom ki ga naredim in naju snema – pa naj bo še to.

Leave a Comment