Sob 23.3.2019.Garaža s Klemenom

Klemen in Maja prideta na kosilo k nama na Vič. Prej sva se spet skregala, razlog kot ponavadi neznan, teme pa iste. Držanje danih obljub, pospravljanje, pijančevanje, spanje do poldneva… Klemen in Maja čutita napetost, nerodno jima je. Po kosilu Maja in Karin ostaneta v kuhinji, midva s Klemenom greva v garažo kadit. Bolečine v hrbtenici so neznosne, zato si prižgem joint. Klemen jasno takoj fehta.

Vpraša, kaj me, se dogaja. Karin se zgleda stalno pritožuje pri svoji družini. Povem mu situacijo. Stokrat jo prosim, da nekaj naredi. V garderobi in utilitiju je nered, ki se vleče iz tedna v teden, iz meseca v mesec. Popolnoma nekontrolirane finance in stalno pomanjkanje denarja. Da je lani poleti obljubila, da zaščiti vrtno pohištvo pa ga še vedno ni, sezona pa pred vrati.
Postane pozoren in me vpraša »A misliš da je navlečena na koko?«
Kategorično zanikam: »Ni šans. Smo na detoxu.«
Klemen je še vedno skeptičen »Kaj pa prej?«
Jaz odgovorim »Klemen, saj smo žurali skupaj, saj si večinoma bil vedno zraven. Od teh količin ne more biti navlečena. Res ne vem, kam gre denar – pomoje za te njene kitajske nakupe«
Klemen »in kaj torej boš?«
»Vztrajal, saj bo že prišla k pameti…« odvrnem.

Klemen še nekaj časa vrta vame a jaz suvereno zagovarjam Karin in da ona že ne bi in da bi jaz zagotovo vedel. Kakšen bedak sem bil…
Odideva nazaj k puncama v kuhinjo, stiuacija se pomiri, obisk zaključimo v prijaznem tonu in občutek imam, da tako Klemen in Maja želita pomagati nama in jasno predvsem sestri.

Ob 1700 je zmenjena z Dašo v BTC-ju (kasneje vidim bankomat dvig 70€ zato sedaj sklepam, da ji je Daša prodala še gram kokaina). Ko jo ob 2010 še vedno ni domov, jo po Viberju opomnim da imava obiske.

Zvečer naju čaka spet norija. Gosti  naju zapustijo ob cca 0300, jaz grem spat, Karin pa še bluzi.

Leave a Comment