Sre 11.8.21: Karinini odvetniki: Ušajeva in menjava

Na sestanku na Državnem svetu 14.7.21 je bila prisotna tudi predstavnica Odvetniške zbornice. Strinjali smo se, da so zaradi svoje narave, težke preverljivosti in tajnosti postopkov le-ti idealno gojišče za neetične igralce. Izspostavljena je bila uporaba vseh sredstev, krive ovadbe ter kriva pričanja. Pa tudi pohlep nekaterih odvetnikov, za katere so ločitveni postopki – sploh tisti, kjer so vmešani otroci – zlata jama in dobro & lagodno preživetje. Predstavnica je izpostavila težavo, ki jo imajo na odvetniški zbornici. Tam namreč ne prejmejo prijav takega ravnanja saj se odvetniki medsebojno preveč ščitijo in niso preveč navdušeni nad ovajanjem kolegov. Se je pa zavezala, da bodo  vloge očetov še posebaj pazljivo obravnavane. Lepa zaveza, naj te besede postanejo meso.

Vsekakor pa so ti simptomi prisotni v najini pravdi s Škufco. Tu opažam, da velja staro načelo, da si stranka izbere odvetnika s katerim je kompatibilna. Marsikateri sodnik bo potrdil, da so si stranke in odvetniki načeloma podobni v načelih pa tudi v ravnanju.

Drugo načelo, ki velja je: kolikor denarja, toliko muzike.

Ti dve načeli skupaj pa sta pripeljali do tega danes skoraj nerešljivega zapleta. Nekaj, kar bi se lahko uredilo z razumnim pogovorom je zaradi napačnih motivov, taktik in ravnanj uničilo in še uničuje kar nekaj življenj. Napak, ki sta jih zakrivili ali k njim pripomogli prav obe odvetnice in zgoraj navedeni načeli. Pa poglejmo…

Ko je Karin zbežala od doma je najprej pristala na mirni razhod in podpis ločitvenega sporazuma. A dvodnevne konzultacije z materjo Matejo in njeno sestro in sestrično, Miro in Majo Savnik, so prinesle spoznanje da sicer najin otrok dobi precej denarja v obeh skladih, da dobi tudi stanovanje v vrednosti 250.000€ v katerem bo sicer bivala tudi sama, a da dejansko od poroke ni iztržila nič drugega kot dve leti čudovitih, a sedaj omadeževanih spominov, nove umetne joške ter poročno obleko. Pri 33 letih, s končano manekensko kariero, ločena z otrokom. Pozabljena od medijev. The future is not bright. Posrečil se ji je tak ulov, sedaj bo pa kar brez denarja ostala?

Tiste čase (druga polovica julija 2019) je bila v desni provinienci precej popularna Lucija Ušaj Šikovec. Glede na to, da je Mira kandidirala v Domžalski OŠ na listi SDS je logično, da Karin sestričlna Maja priporoči njo za odvetnico. Medijsko razvpita in ostrega jezika, ki je kritizirala globoko državo, establishment in druge v nebo vpijoče popularne ekscese naše mlade države. Po mojem mnenju precejšna drama-queen in kot taka zelo združljiva z družino Škufca. Žal pa tudi nesposobna poiskati kompromis ali dogovor.

S Karin sta tako hitro na liniji. Odvetnica ji obljubi, da me bosta hitro prevzgojili. Le vzdrževati mora nično komunikacijo in mojo izolacijo pa se bom zlomil in pripravljen na karkoli. Očitno me je gospa odvetnica napačno precenila. 6.8.21 mi napiše pismo da je prevela zastopanje Karin ter osnovne zahteve. Ter za konec grožnjo z javnostjo. Nato pa prekinila kakršnokoli komunikacijo z mano ali mojimi odvetniki ter je samo še vlagala tožbe in začasne odločbe.

Odvetnica se v družbi pohvali, da je ona  prepričala Karin, da obdrži otroka in ne splavi. Ali je to res ne vem, saj je ta informacija prišla samo iz enega vira. Resnična pa je izjava odvetnice, ki jo je dala mojemu takratnemu odvetniku »Škufca je pametna samica in je dobr izbrala, s kom je zanosila«.

Ušajeva me (sicer brez navedbe) blati tudi po socialnih omrežjih. Primerjava najine situacije z umorom družine jasno kaže mentalno stanje avtorice. Zato ni čudno, da pod veščim vodstvom omenjene gospe Karin izgubi vse začasne odredbe in februarja 2020 tudi tožbo po ZPND. Pravno praznino in slabe argumente napadalnost in neumnost ne nadomestita vedno.

Verjetno obstaja še več razlogov za končanje ljubezni med Karin in Lucijo Ušaj marca 2020. Prva verjetno ni imela denarja za plačevanje, protipravno pridobljena brezplačna pravna pomoč pa je bila verjetno z mojo intervencijo blokirana. Upanje na bogato nagrado, izplačano iz moje preživnine je odvetrnici počasi usahnilo. Čisto možno je, da si je odvetnica še enkrat prebrala celoten primer in dokaze ter ugotovila, da bo zmagati nemogoče – pa je hipno zmanjkalo interesa. Glede na to, da Ušajeva zelo uživa v soju žarometov jo je verjetno k primeru pritegnila tudi pozornost, ki jo bo zaradi najine prepoznavnosti deležna tudi sama. Pa je bila zgodba bistveno drugačna, kot ji jo je povedala njena stranka: ni nasilnega moža in svetniške žene mučenice. Prav nasprotno. In tu  se je znašla na napačni strani. Borila bi se proti vsem tistim vrednotam, ki  sledilcem in občudovalcem Ušajeve pomenijo fundamentalne vrednote: družina, otroci, nosečnost, … Braneč Karin bi jim morala prodajati toleranco do drog, promiskuitete, … Mislim da je gospa odvetnica hitro seštela 2+2 in za razliko od Karin dobila pravilen rezultat.Skratka, Karin februarja in marca že išče novega odvetnika. Vendar je njena taktika nagovora precej neobičajna, saj v e-pošti napiše »žalostna stran je, da imam malo nad 400€ porodniške in s tem praktično nično moč plačevati odvetnike. Vseeno moram postaviti vprašanje, če bi se mogoče lahko dogovorili kako drugače?«.[1] Ne vem kako si predstavlja tole, da bo plačevala odvetnike »malo drugače« 🙂  ampak dejstvo je, da mojega odvetnika pokličeta dva precej znana ločitvena odvetnika in se zanimata, če smo načeloma pripravljeni na kako poravnavo in plačilo kake preživnine. Ko kategorično odklonim o njih več ne slišimo. Verjetno bi bil en od »malo drugače« načinov delež na preživnini, ta pa je možen samo ob mojem soglasju saj pravne podlage ni (kot so Škufci celo poletje 2019 govorili njeni znanci, pa jih pod vplivom Ušajeve ni poslušala).

Ker torej nihče od uglednih odvetnikov ne sprejme zastopanja, se obrne na prijateljico in odvetnico Daše Podržaj, Barbaro Nastran – Barbko. A o tem biseru slovenskega odvetništva nadaljujmo jutri…

[1] Da Nastranova ni pretirano previdna pri dokaznem materialu kaže tole e-pismo, ki ga je priložila Pripravljalni vlogi z dne 15.6.2021 v JAVNEM procesu za plačilo odškodnine zaradi objavljanja.

Leave a Comment