06.07.2019 (sob): Igor mi pove…

Na rojstni dan tašče Mateje Škufca prideva okoli 1530 s slabo uro in pol zamude. Razlog – običajen: Karin pozno vstane, nato ima dolg plan kaj bo vse naredila a časa nobenega. Potem pa hiti in zamuja.

Zbrana je skoraj celotna družina, vključno z Majo Savnik Thoms (sestrična) in njenim možem Michelom. Z obema smo se srečali že prejšnji večer in začutil sem, da tudi MajaS očitno zelo veliko ve o najinih razmerah. Na pikniku me preseneti skoraj odkrito sovraštvo MajeS. Podvomim, a ko opazujem Michela, ki očitno nekaj ve in mu je nerodno, se mi slutnja potrdi. Nekaj je narobe, čeprav Mateja na polno igra prijazno taščo. Čutim napetost,  a glede na situacijo s Karin, ki jasno vse takoj prenese domov, verjetno razumljivo.Na pikniku se ne počutim nič kaj dobro, zato izkoristim pot v Portorož in odidem okrog 18:00.

Naslednji dan sem dogovorjen za tehnični prevzem inu čne ure tehničnih instalacij nove barke. Načrtujemo  8-urno kontrolo in spoznavanje barke. Serviser in Marko – zastopnik prejšnjega lastnika – mi razlagata, jaz pa snemam. Karin ne bi imela kaj za delati v Portorožu. Zato se mi zdi pametneje, da ostane doma in uredi 3 kupe perila ki čakajo na likanje ter pripravi druge zadeve. Jaz odhajam na morje naslednjo sredo za 3 mesece, ona naj bi se mi pridružila čez dober teden. Z nejevoljo sprejme, saj ve, da ima MC Flasher zabavo na svojem vikendu. Rada bi se je udeležila. Meni pa so zabave ob uresničenju 14 letnih sanj o tej barki zadnja prioriteta.

V Portorožu prispem ob cca 1900, postorim še nekaj stvari na barki in jo pripravim na naslednji dan. Začeli naj bi zgodaj zjutraj. Kako uro kasneje odidem do Markota, kjer klepetava o jadrnicah do 23:30. Odpeljem se nazaj na barko, spotoma govorim s Karin, ki mi pove da sta bila na obisku Klemen in Maja ter da sedaj lika. Pokličem še Igorja, ki mi reče naj pridem do njega v Istro, saj mi mora nekaj nujnega povedati na 4 oči. Kljub nevihti, ki se začenja razvijati, grem od Mareta do Igorja. Ta mi zelo prizadet pove, da naj bi od Karininega dealerja izvedel, da Karin, noseča, še naprej redno kupuje in uživa kokain. V kar precejšnjih količinah. Tole z dealerji mu ne verjamem v celoti a je ostala zgodba kredibilna. Prepričan sem, da je hoteč ali nehoteč vir njegovih informacij Daša Podržaj, ki je bila prejšnji petek pri njem na obisku. V zadetosti in pijanosti naj bi se mu izpovedala – zgrožena nad Karininim ravnanjem. Kar pa pomeni, da so informacije najverjetneje popolnoma točne. Igorjevo skrivanje vira informacij pa dejansko vsebuje potrditev: Daša je verjetno en od Karinin dobaviteljev droge. Daša je nezavedno povedala še veliko več, kot je želela!

Pretresen odidem nazaj na barko in ob 03:30 opazim, da je Karin še vedno aktivna na Viberju in Instagramu. To me preseneti. Sedaj ko je noseča običajno zaspi ob 22:00, njena nespečnost pa je bila prej večinoma posledica drog in alkohola. Prekleto, spet se ga zadeva in ostaja pokonci do jutra in chata z Dašo! Noč preživim v razmišljanju in kar naenkrat postanejo zadeve smiselne: pojasnjeno je manjko denarja, pojasnjena so nihanja razpoloženja, pogosti prehladi s curljajočim nosom, …  Postane jasno tudi, zakaj je v utilitiju med likanjem vedno premočena od znoja. In to po celem telesu.

Shit. Shit. Shit. In vse te signale in sledi opažam tudi po zanositvi! Saj ne more biti res. Saj ni tako neumna. Verjetno so novice stare in je grešila med detoxom. Komaj čakam da pridem jutri domov in preverim, če se je na vabo kaj ujelo.

2 thoughts on “06.07.2019 (sob): Igor mi pove…”

 1. Pozdravljeni, socustvujem z vaso zgodbo in vas popolnoma razumem. Sam sem trenutno v podobnem polozaju, pa ne vem kam naj se obrnem. Bi bilo mozno, da se nekako slisiva (moj mail je vpisan spodaj). Hvala

  Reply
  • Pozdravljen,

   vsem, ki ste v podobnem položaju – obrnite se na OCETJE.SI.
   Očetje nujno potrebujemo organizacijo, ki nam pomaga. Zato se moramo sestaviti. Trenutno smo tisoč posameznih glasov, ki poizkuša svoje sporočilo naresti slišno v kakofoniji družinskega nasilja.
   Če želimo kaj spremeniti, moramo naše glasove uglasiti in povezati v zbor!

   Reply

Leave a Comment