Editorial: BjB-jevih 200 besed

Vedno znova se pojavlja vprašanje, čemu v tole revijo tlačimo internet, pa teste strojne (in v zadnjem času celo programske) opreme. Nato pa v sedanji številki poleg vsega pride še knjižna kolumna. Kaj ni bila Joker včasih igračarska revija?

Res je. Joker je in ostaja edina slovenska revija, namenjena računalniškim igram. Z najširšim krogom bralcev. In očitno je, da naši bralci ne igrajo 24 ur na dan. Dobršen del vas je na vsemreži. Zanimivo je bilo spremljati, kako popularni so postali mrežni članki in celo šola jave. Da o F-malini kolumni sploh ne govorimo. Testi strojne opreme in po novem celo nadaljevanje so nujno potrebni, saj še vedno 75% pisem prihaja z vprašanji kaj kupiti. Celo moji trendi so se očitno prijeli.Upam, da bo kratki vodič po digitalni literaturi doživel podobno usodo.

Kaj naj torej naredimo? Gremo nazaj v igračarske vode in opisujemo dve dobri igri na mesec in cel kup povprečnih, ali naj uporabimo papir, ki pride v vaše roke tudi za kaj drugega, a vseeno povezanega z računalniško tematiko? Zame je odgovor jasen. In dokler bo urednikovo uho dojemljivo za rotenja, da je poleg iger potrebno bralstvu nuditi tudi duševnega kruha, bodo moji članki in kolumne vedno pisani s podtonom izobraževanja.

Cenim pa vaše pripombe! Preko IRCa ali e-pošte! Povejte, kako naj bo napisano še odličnejše!

S spoštovanjem,

BJamesB

Leave a Comment