Karinina zgodba: 22.6.-6.7.2019

23.6.2019 Kočno sem dokončala zahvalo svatom za poroko. Andrej me priganja že od novembra, ko so bili končani filmi. Samo da končam to njegovo teženje. Zbrala sem fotografije in pripravila USB ključek. Andrej mi pomaga kopirat, njegov računalnik lahko kopira kar tri naenkrat, moj Apple pa samo eno. Spomnim ga, da še vedno nisva plačala poročnih fotografij. Debelo me pogleda in gre dvignit 900€. Kaj pa še 300? Pusti mi svojo kartico, da naj grem dvignit in plačat Ani. Pravi, da ga je pošteno sram.

24.6.2019  Andrej gre v Terme Čatež na rehabilitacijo. Končno spet en teden mir v bajti pred njim in njegovim teženjem. Cel dan delam v *******. Promet bolj tako. Shit, bolj malo bo naneslo od te provizije. Z Dašo načrtujeva, kako bom zapustila Andreja. Matka mi je v podporo, pravi da naj pridem nazaj domov da me ne bo maltretiral. Če grem se bo že pomiril. Bo videl kako me bo še pogrešal. Matka pravi da se bo vrnil čist ponižen in da bom potem jaz šefica pri bajti. Ko descu vzameš otroka hitro vidi, kje je njegovo mesto. Preverjeno! Čisto sem znervirana. Ob osmih zaprem štacuno in grem na bankomat dvignit cash za slike. Dvignem 400€ in grem še do **** kjer kupim gram. Rabim za premislit, rabim da se pomirim, saj sem čist živčna. Mi bo uspelo tole izvesti kot je treba? Z Dašo se še dobiva v mestu in debatirava o načrtu. Daša bo spedenala Igorja, da mu bo na jadranju težil. Jaz bom pa pripravila Vanjo. Moram imeti alibi, ne morem kar tako oditi. Ob 2240 se slišiva z Andrejem. Sprašuje me, zakaj sem dvignila predvčerajšnjim 400€ ne pa 300€.  Povem mu, da sem rabila za bencin do Maribora v soboto, ko sem šla slikat s Tiborjem za *******. Pol pa vpraša, kje je 3000€ od njegove operacije, da rabi za barko. Ja porabila sem jih za stroške, kaj pa? Čist pade ven. Na hitro zaključim.

25.6.2019 Zbudim se že ob 0900, na hitro pozdravim po viberju Andreja in grem nazaj spat. Ob pol enajstih se zbudim in si pripravim hud zajtrk. Slikam bušija in mu ga pošljem, Andrej je dobre volje in na brzino poklepetava po viberju. Je že opravil jutranje terapije.  Mogoče pa vseeno speljeva tole. Tea gre na izlet do Čateža in sta zmenjena, da se vidita. Meni pa bo preverila, če ni Andrej s kako punco dol. To bi pojasnilo, zakaj se tako obnaša do mene. Circa 2 uri se družita, zraven stalno visi ****** ki je čist zaljubljen v Teo. Tea pravi da ni nobene in da nima občutka, da bi ga Andrej sral s kom. Je pa nekajkrat omenil, da nič ne delam doma in da mu grem ornk na živce. Ob treh na brzino povajbrava, pol si grem pa spucat avto ker je res drvarnica. Pol grem do Ane in ji nesem denar. Klepetava kako uro, ravno ga pokličem nazaj ko gre Andrej na večerjo. Ob sedmih se spet slišiva in govoriva skoraj uro. Andrej se spet zeza in me spravlja v smeh.  Ob pol devetih pride Daša do mene. Nima časa ker se ji mudi domov. Pa ji povem za najdbo, tako da na brzino spijeva eno flašo šampanjca, mal nariševa in kako uro debatirava. Spat grem že ob 2200 ker jutri spet delam.

26.6.2019 Vstanem ob 0600. Začnem ob osmih in ker imam tako kurčevo plačo še za parking nimam in moram z busom. Ob 1000 se slišiva z Andrejem in mu pojamram, kako ubija ta avtobus. Pol pa rečem da sem zmenjena v soboto da grem k frizerju v Maribor.  On pa: “Čakaj malo, v petek se vrnem iz Čateža, ti pa v soboto za cel dan v Maribor? Kaj nisva rekla, da bova imela dan zase?”
“Ja če sem se pa že zmenila”
“Pa nisi nič pomislila na to, da sem jaz nazaj? Ti pomenim manj kot frizura?”
Sploh ne razume da sem zmenjena in da me bo potem Tibor še poslikal z novo frizuro.  Sikne mi: “Poglej, stalno jamraš, kako se slabo počutiš, potem boš pa v soboto ko ima Avstirja in Nemčija praznik, se vozia v največji gužvi v Maribor. Najmanj 2,5h tja, najmanj 3 nazaj, pa 3h snemanje. Ali ni to preveč za tvoje stanje in počutje?”
Na brzino zaključim pogovor. On pa me še kar nadleguje in pametuje po viberju. Ko me pokliče Vanja ji povem, da me Andrej spet maltretira, da hoče da sam pucam in delam. Da tudi jest nisem še utegnila. Zasmilim se mi, in ker živi 200m od trgovine mi prinese kosilo. Jeva in se pogovarjava. Povem ji, kakšen je zadnje čase. Jaz noseča, on pa prav nič razumevajoč. Še v tale job me je prisilil. Vanja me razume.  Popoldne imam tečaj za nosečnice. Sploh nisem vedela za to dokler mi ni povedal, da moraš narest. On ima to baje narejeno, je moral že pri ***M da je bil lahko prisoten na porodu. Grem na tečaj in še med tečajem mi piše in mi ne da miru. Zvečer se ne slišiva. Preveč ga imam poln kufr. Spet si narišem črtico in odprem en šampus da se pomirim.

27.6.2019 Z Dašo imava predstavitev dresov za Olimpijo. Ko mu pošljem slike opazi, da je Daša ful vzhajala in da je ratala prava debela prasička. Z Andrejem se zezava na njen račun. Ko je predstavitve konec greva z Dašo še na Špico, kjer ima Caval en žur. Že tam začneva z razvedrilom in sva kar dobro počeni, potem shecam Dašo da pride še do mene  in se ga kar dobr udesiva.

29.6.2019 Andrej pride domov. Jaz pridem zvečer iz trgovine. Očitno ne bo spremembe. Vedno bolj sem prepričana, da ga bom zapustila. Ampak kako? Ne želim oditi brez denarja. Zakaj nisem priganjala za predporočno pogodbo. Po njej bi mi pripadlo 250.000€. Z Dašo sva že dogovorjeni, da če grem da se bova skupaj preselili v stanovanje. Prisili me, da s kaercherjem še enkrat operem teraso.

1.7.2019  Jaz delam v trgovini. Poln kufr imam tega tlačanjenja. Pa še turistov ni in je prihodek slab, z njim pa tudi moja provizija. Andrej samo pospravlja po hiši in ureja vrt. Priveže vrtnice in pospravi knjižnico, ki je po pleskanju še vedno vsa razsuta. Pospravi še spodnje stranišče, v katerem že mesec stojijo moje vreče iz utilitija. Jasno ne gre brez sikanja.

3.7.2019 Z Andrejem in Vanjo smo zmenjeni za kosilo. Zadnji mesec praktično nimam časa da bi še kuhala in večinoma jeva v Harfi. Kosilo mine normalno, Andrej odide nazaj v službo, Vanja pa gre proti centru in me spotoma odpelje  v službo. Ko sva v avtu in se voziva, ji povem svojo zgodbo in s zjokam. Andrej je grozen, noče se dotakniti trebuha, nočem brati z mano napotkov za mlade mamice. Stalno me samo kritizira, noseča moram delati. Bojim se, kako bo na dopustu. Ne vem, če bi sploh šla. Vanja se zjoka z mano in reče, da bo govorila z Andrejem. In se res. Reče mu, da nima take žene da bi mu bila doma za čistilko, ter naj najamem čistilko, da naj me imam za tisto, za kar je dobra. Pove mu, da mora biti bolj prijazen in ne strog in oster. Andrej in Vanja se skregata vendar pa ji obširno pojasni zadeve in začne malce dvomiti vame. Bo stala z mano ko ga bom zapustila tako kot bo stala Daša?

4.7.2019 Danes se mi ful sexaaaa. Dopoldne ga prestrežem na stopnicah in se ga dotaknem. On se odmakne. In začne nabijati da je še vedno večino večerov komaj premičen od bolečin; da je od operacije še 3 mesece prepovedano dvigati več kot 2 kg in je torej vsaka posteljna akrobatika rizik da bo paraplegik. Očita mi, da sem stalno zoprna in non-stop kregam z njim. Nato pa mi sikne »Karin, sorry ampak jaz sem impotenten. Res, ne morem se pripraviti do seksa s tabo. Moj libido je adijo, bejbe se mi prav gabijo«.  Odgovorim mu »Ti, ki si tako nor nanje. Ne verjamem«.  Prav vem, da je bil to le njegov izgovor, s katerim hočem opravičiti, ker nise vesel zaradi moje nosečnosti. Utihnem in odidem. Fak, sedaj še tega ni več od njega. Kislost naju obeh se potegne še v petek.

5.7.2019 Še nekaj dni pa gremo na dopust in nas ne bo do septembra. Andrej se spet dogovori z znancem za pomoč. Medtem ko znanec ureja gozd, se Andrej spravi na odtoke od deževnice. Ko so med poročnim obnavljali kanalizacijo so odkril, da jaški niso vodotesni. Na kanalizacijskem vodu je odneslo skoraj 2m3 materiala, posedati pa se je začela tudi pot ob hiši. Pravi da če kar najhitreje ne saniramo, se bodo začele pojavljati poškodbe na hiši. Zato se kljub hrbtu loti popravila. Prosi soseda Boštjana, da mu zmeša beton. Meni pa teži, da s Kaercherjem operem stene obeh jaškov, da bo beton prijel. V njih so ostanki listja ki gnijejo. Čim usmerim Kaercherja vanje, mi špricne smrdeča voda nazaj. Pošizim in rečem da ne bom delala tega. Andrej spusti surlo, primer za čistilec zraven pa stalno sika, da je to ful riskantno za njegovo hrbtenico. Potem se uleže na tla, Boštjan mu prinese beton in v ene pol ure jih ima popravljene.
Zvečer gremo v mesto in srečamo sestrično Majo. Andrej gre Vanji nasproti, midve pa lahko govoriva in ji povem, kaj se mi dogaja in kako nemogoč je Andrej. Ko pridemo domov mu rečem, da bi šla jutri dopoldne v trgovino nadomeščat kolegico, ki bi si rada vzela prosto. Jaz pa rabim denar. Andrej protestira, pravi da imamo še 14 dni do morja, hiša pa je kaos, da ***M in on nimata niti opranih oblek. Naj dopoldne raje uredim hišo, popoldne pa morava itak v Šmarco na rojstni dan od mame. Kaj hoče sedaj: po eni strani me sili služit denar v tem mojem stanju, po drugi strani pa zahteva, da perem in rihtam bajto. Res ga imam poln kufr. Še dobro da gre jutri v Portorož.

6.7.2019 Dopoldne pedenam bajto in perem. Vmes poročam Vanji zadnje dogodke. Dogovoriva se, da mi Vanja plača letalsko karto iz Grčije, če se bo Andrej še znašal nad mano in da me bo ona spremljala. Popoldne greva do naših v Šmarco kjer ima mami rojstni dan. Maja in njen mož sta tudi tam. Andrej opazi, da ga vsi čudno gledajo in opazim, da je prav narejeno prijazen. Izkoristi da mora v Portorož. Mami povem, da gre kao prevzet barko a da gre v resnici žurat s Flesherjem. Vsi so ogorčeni. Klemen in Maja me zapeljeta domov kjer se pogovarjamo o tem, kako zafuran je moj lajf in najin zakon. Klemen odpre en Andrejev šnops in ga počasi pocuzamo. Ko gresta, pride še Daša do mene. Do konca planirava, kaj je za naresti. Daša mi pove, da me je zajebala in da je Igorju prejšnji teden ko sta ga srala pri njem na vikendu, čist pijana in počena povedala, da vlečem. Ampak da zihr Igor ne bo tega povedal Andreju ker ga je prosila. Daška ga vrti kot malo dete, tako da je pomoje Igor zihr. Na žalost mora it domov ker je ta vikend tamal pri njej. Mene je vseeno strah, da bo Igor kaj siknil. Ko pride Daša domov si vibrava saj ne more govorit ker tamal spi pri njej. Fak, še tega je bilo treba. Že tako Andrej stalno nekaj sumi… Bojim se ga. Če izve da vlečem v nosečnosti, se mu bo strgal film.

7.7.2019 Cel dan se tresem, kaj bo če izve. Ob 21:30 me kliče Klemen in mi pove, da ga je klical Andrej, da je na poti iz Portoroža in da se želi jutri nujno dobiti z njim. Ve, prepričana sem da ve. Pride domov. Slišim avto, ki pripelje pred hišo. Tečem v kopalnico in ugasnem luč, zlezem v posteljo in se delam da spim. Nočem se pogovarjati z njim. Pride gor v spalnico in prižge luč. Vidim njegov morilski pogled. Spregovoriva par stavkov, nato izgine v garderobo in ga slišim, kako nekaj premetava. Hitro pokličem Klemena in mu rečem, naj pride do naju, da me je strah. Medtem ko je Andrej v garderobi se izmuznem v avto in se odpeljem Klemenu naproti. Srečamo se na parkirišču na Dolgem mostu. Andrej pridivja kar v gatah, skoči iz avta in me začne obtoževati, da noseča vlečem kokain. Jaz sedim v avtu in si ne upam ven. Šele ko se Klemen zapodi ven, izstopim. Andrej me hoče zasliševati in me drka da greva takoj na test. Klemen me zaščiti in odidem k njima domov prespat. Pa ne dasta miru z Majo in me zaslišujeta. Povem jima, da sem imela problem a da odkar sem zanosila ne vlečem več. Da pa je bil zadnji teden tako težek, da sem se spet pregrešila. Klemen pokliče mami, ki je na nočni in ji pove, kaj se dogaja. Da je Andrej izvedel in da sem pobegnila. Reče da pride jutri takoj ko zaključi s službo. Sporočim ****** v trgovino, da je Andrej nasilen do mene, da sem pobegnila in da ne pridem v službo. Zaprla bom s.p. in šla na podporo za brezposelne dokler ne grem na porodniško. Če bom sploh šla. Tole je taka pizdarija, da sploh ne vem, ali naj obdržim otroka ali ne…

< 8. del

Leave a Comment