12.9.2019 (čet): ArtExpo otvoritev, izvem da ni splavila

AAMI ima otvoritev dogodka ArtExpo. Ker je Daša tam organizatorka teh dogodkov celo pregovori direktorja, da Karin plača udeležbo in ji da brezplačen razstavni prostor. Skupaj z drugimi Dašinimi frendicami (ideja, da jih postaviš za platno ne pa spredaj, je sicer zanimiva. Risanje maske na obraz pa verjetno dovolj podobno likovni umetnosti da so razstavljene slike tehnično še nekako, umetniško pa ne ravno kakšni presežki) je ambasadorka dogodka. Jasno preko svojega IG profila že dobrih 14 dni objavlja vabila na dogodek. Tipično Karin – treba mal denarja zraven na črno zaslužit. Da pa s tem krši pravila nadomestila za brezposelnost – “ah, kdo bo pa vedu“.

Vanjo nagovorim, da gre pogledat, ali je Karin noseča. Prepričujem jo več ur. Dovolj imam te negotovosti ali je šla splavit ali ne. Dobro ve, kako me mora stiskati in kako me spravlja ob pamet. Vanjo na koncu le pregovorim da gre. Z veliko nejevoljo.  Na razstavo pride pride z mojimi sosedi. Revmatična. Že od 9.7.2019 poizkuša govoriti s Karin, ji verjetno povedati, da ima še vedno njeno podporo, da bi ji danes drugače svetovala kot takrat.

Sreča jo. Izgleda fantastično. Smeji se stalno. Karin se jo na daleč izogiba. Trebuh se vidi – obdržala je otroka. Očitno je bil julijski pregled nuhalne svetline brez večjih odkritij saj sem prepričan, da če bi bilo kaj narobe, Karin otroka ne bi obdržala. Žal tudi v tem primeru v življenju nisem dobil lahke poti naprej.

Vanja se ji poizkuša približati a se Karin skrije med starejše ženske (verjetno Matejo in teto). Čez pol ure ponovno poizkusi. Kot pravi Vanja »Pa se je 2 m od mene vstran obrnila kot da sem luft«.

Lani sta na jadranju v Grčiji postali bestici. Celo leto tiščali marsikateri večer kot rit in srajca vsaka s svojim kozarčkom šampanjca. Skupaj na vse žure, skupaj na Silvestrovo. Tri mesece nazaj jo je Karin imela za zaupnico, jo pregovorila da se je Vanja postavila proti meni in ji celo ponudila, da bo ubogi žrtvi plačala letalo iz jadranja in jo spremljala, če bom »nasilen«. Sedaj pa ni vredna niti pozdrava ali pogleda. Izkusila je pravo Karin, tipično narciso ki ljudi »uporabi in odvrže«. Ne potrebuje jo več, v njenih očeh je prešla na mojo stran in kot taka ne glede na nekdaj tesno prijateljstvo ter Vanjino zavzemanje zanjo ne nameni niti pozdrava.

In ko gledam Vanjo, premišljujem… Zakaj se ljudje po izkušnji s Karin počutimo kot zadnji drek? Je to tudi razlog, da sem med najinim zakonom opazil od njenih znancev, celo ostalih manekenk precej zadržano prijateljstvo?  In presenetljivo majhen krog prijateljev. Je to njen dolgoleten vzorec ravnanja s soljudmi?

Razstavlja precej provokativno sliko z bondage temo*. Alegorija je jasna, na hrbtu zvezane roke (položaj, ki ga je imela tako rada), korzet,… Mogoče celo prerisano iz kake najine slike, posnete med igricami.
Vendar pomena ne razumem: da je bila ujeta, nemočna ravnati, ??? ampak zakaj potem korzet? Zakaj izgleda da je dekle na sliki v tem položaju prostovoljno, če je sporočilo nemoč?  Ali pa podzavestno sporoča da se v nemoči skriva največja moč. Je manipulacija. To, kar ona dobro pozna. Ženski v korzetu – izrabljajoči moč svoje ženskosti za doseganje svojih ciljev –  ne prideš do konca, tudi če ji zvežeš roke?
Ali je mogoče v njej še kanček dostojnosti, ki se zaveda kakšne neopravičljive stvari počne in podzavestno želi biti za to kaznovana? Je bil to mogoče podzavestni razlog tudi za njeno uživanje v **********? Si je na tak način čistila/kaznovala? Ne vem, precej zmedeno, res.

Navdihne me misel, kako bi lahko sliko poimenovala. Naredim edit slike in ga objavim na Instagramu. Čez uro sliko umaknem. Karin itak ne bi razumela, kaj sem hotel povedati in bi verjetno spet objavo doživela kot napad nase. Namesto tega, ga raje uporabim za naslovnico te zgodbe.

Še vedno živi v iluziji, da je njena dejanja moč skriti in da bo vse tako kot prej (minus mož, plus otrok).
Pa ne bo. Narejene je preveč svinjarije  da bi lahko to skril in oba sva eksponirane javne osebnosti.

 

 

Dopolnjeno 6.2.2021

Bralec(ka) mojega bloga me opozori na avtorja slike. Čez dobrih 5 minut gledam erotični strip John Wille-ja iz leta 1946 Gwendolyn and the missing princess  in pridem do strani 87. Verjetno je sliko našla na Pinterestu in jo direktno prerisala, saj je bila jo je AAMI plačal za sodelovanje. Zoprno je le, ker se pod sliko podpiše in nikjer ne navede izvornega avtorja (ki bi v drugačnih okoliščinah verjetno ostal skrit). S tem pa si prilasti avtorstvo tega dela in se kiti s tujim perjem. Kako predvidljivo in značilno 🙂

#FakeAll

 

 

2 thoughts on “12.9.2019 (čet): ArtExpo otvoritev, izvem da ni splavila”

  1. Ni prerisano iz vajine slike. Prerisano je iz stripa (avtor John Wille), malo popravljeno (ampak tudi v stilu avtorja). Če je res risala ona, + za talent, vendar – za (ne)domišljijo.

    Reply

Leave a Comment