Društvo očetov Slovenije


Kot sem napisal že marca ’20 ob začetku projekta “maternice” me je pretresla pogostnost situacij odtujevanja otrok ter nasilja in nesmiselnih dejanj žensk v želji škodovati očetom. Decembra, ko so se začeli Karinini napadi name v medijih sem pod nekaj članki v komentarjih videl poziv so-očeta, naj si pogledam stran www.ocetje.si  ter društvo DOOR.

Na obe društvi sem naletel že v inicialnem raziskovanju poleti ’19 vendar sem jih na hitro preveril in dobil ne ravno blesteče ocene. Da si s svojo zagrenjenostjo in ponavljanjem zgodb bolj škodijo kot koristijo. Ko pa sem videl komentar, ki mu je čez nekaj časa sledilo še sporočilo na mojem IG profilu pa sem pogledal še enkrat – podrobneje. Začel brati. Sedaj sem imel že dovolj uvida v situacijo s Karin ter že kar nekaj izkušenj tako s CSD kot tudi s sodstvom. Stvari, ki sem jih našel napisane na strani so imele smisel. Pravni predlogi so bili smiselni. A kar je bilo razvidno iz helikopterja je pomanjkanje sredstev, organiziranosti in profesionalnosti. Medtem ko je nasprotni breg “zmagovalcih nasilja nad ženskami” hudo dobro dotiran od države, dohodnine in tujine, se moramo očeti prebijati s prostovoljnim delom. Manjka organizacija, ki bo skrbela za očete…

 

Pogovarjal sem se z očetom, ki me je nagovoril. Pa s člani društva. Bolj ko sem govoril sem ugotavljal, da je lahko pomagam. Zato smo se 8. oktoba 2020, ko še ni bilo strogih pandemskih ukrepov, dobili v gostilnici v Ljubljani.

Prva stvar, kjer lahko pomagam je denar. Karin me je raz#%$#i s svojo zahtevo po preživnini. ***** cenzura  *****, po operaciji tudi zanemarjanje bolnika (skratka celoten spekter ZPND).  Ne da nobenih informacij in se obnaša kot da otrok nima očeta. Odklanja vse kompromisne predloge, se o njih niti ne pogovarja ampak me toži za preživnino. Najprej za 1.800€ mesečno, nato pa tožbo prekvalificira v enkratno plačilo 112.000€.
NE DAM! SI NE ZASLUŽI. PIKA.
Potem še (domnevam njena mati) v anonimnem pismu mojim staršem napiše “naj denar ne trošim za advokate ampak naj ga raje dam nekomu, ki ga potrebuje”. Evo, super! Karin, spet ti bom izpolnil željo! Že prej sem bil precej dobrodelen, torej… Denar bom dal nekomu, ki ga potrebuje. 112.000€ naj v desetih enakih letnih obrokih poskrbi za osnovno financiranje društva Ocetje.si.
Ker poznam kar nekaj premožnih očetov ki imajo ali so imeli podobne težave jih bom nagovoril. Društvu pomagal, da bo lahko pridobivalo del dohodnine ter dotacije. Pričakujem, da bomo s tem uredili dovoljšnje financiranje, ki bo omogočalo permanentno pisarno z redno zaposlenim vodjem ter mrežo pogodbenih svetovalcev.

Resno je potrebno izpostaviti določene probleme ter popraviti & dopolniti zakone ter pravilnike. V naslednjih dneh bom tu na blogu obdelal nekaj povezanih tem.

Kar nečesa se še spomnim iz mladosti in organiziranja družbenih gibanj. Po glavi mi roji nekaj PR akcij… Kako predelati website društva… V letu in pol sem se precej naučil o družabnih omrežjih 🙂 …

Verjetno si lahko mislite, kako nadvse motiviran sem. Poizkušal bom združiti ideje iz Projekta “maternice” z delovanjem društva. Društvo bo imelo volitve. Pripravil sem program, listo dejavnosti in kandidiral v UO in celo za predsednika. Mislim da lahko s 30 letnimi izkušenjami pri vodenju raznih organizacij bistveno pripomorem tej organizaciji s plemenitim ciljem vrniti otrokom odtujene očete in poskrbeti za boljše starševstvo v razpadlih zvezah!

Update: 17.12.2020 sem bil po predstavitvi programa članom UO soglasno izbran za predsednika Društva očetov Slovenije. Za izkazano čast se zahvaljujem in obljubljam, da bom storil vse, kar je v moji moči, da dosežemo gornji cilj. 

6 thoughts on “Društvo očetov Slovenije”

Leave a Comment