Sob 12.3.22: Frančišek spet teži mojim staršem

Vse skupaj se je začelo dobrih 14 dni nazaj – 28.3.2022, ko sem bil pri Škufcah na stiku pri mlajši hčeri ****K. Hči se verjetno zaradi manipulacij in slabih izkušenj na CSD Kamnik boji zapustiti domače dvorišče, zato se kot po navadi žal igrava tam. Na mrazu in vetru, v nehumanih razmerah medtem ko naju Karin stalno nadzoruje iz okna tople sobe. Toliko o ljubezni matere do otroka! Ampak, glede na maximo “Ni važno, če si dobra mama, važno je da je mama dobro” ne preseneča.

Ob koncu stika se pojavi Franci. Ko pride iz hiše mi reče »Imaš minuto?«. »Seveda« odgovorim, saj upam da se končno začnemo pogovarjati o rešitvah problemov. Kako se zmotim…

Franci reče »ti, veš, k pišeš o lajdrah. Ti maš lajdro tm v Radovljici…«. Debelo pogledam »Kaj?«. Franci nadaljuje »ja, k smo bli v gostilni (z mojimi starši po smučanju op.p.) sta povedala…«. Pogledam ga direktno v oči in s stisnjenimi zobmi vprašam »Kdo si mislil da je lajdra – moja mati ali moja sestra?«. Franci »ja, jest vse vem…«. »Franci, pazi kaj govoriš…če tole izve moj fotr te bo po Kamniku s pištolo jagal…«. Spet se začne peteliniti: »jaz se nobenga ne bojim…«. Ah daj no. Zakaj pa te gledam tule vsega prestrašenega in se bojiš svoje sence? Se ti je počasi začelo jasniti, da boste plačali za vse te žalitve in nasilje nad mano in mojimi? Siknem mu nazaj »…pa bi se moral… ker vas bom iztožil do bankrota, zrušil tole bajto in scal po tvojem grobu«. Obrnem se in odidem.

Kdaj pa sem jaz karkoli pisal o lajdrah? Misli morda objavo* na Instagramu o lesenih šminkah? Ko je za drugi rojstni dan najini dvoletni hčeri kupila igračo lesen mejkup, iz tega naredila celo reklamno kampanijo (monetizacija hčere), jaz pa nato postavil nekaj vprašanj. Mislim da sem edino tam uporabil ta izraz. ???…???

Kakorkoli. Nov dokaz “skurjenosti” te hiše . Žal mi je za izjavo o bajti in grobu a se – sprovociran, užaljen in jezen, ker zaradi njihove ne-empatičnosti in neumnosti hči ponovno izpostavljamo nehumanim razmeram na stiku – ne morem zadržati.

Po vsem, kar je ta družina zagrešila meni, mojima hčerama in mojima staršema, ki še vedno po več kot dveh letih nista spoznala vnukinje, mi tak (po sodilih moje vzgoje moralno zavržen in kognitivno zamejen) osebek ne bo  žalil sorodstva. Po svoje razumem te Škufce: spravili so se v brezizhodno situacijo, ki jih bo drago stala . Še celo njim je jasno, da nimajo več nobenega drugega orožja kot so nadaljne ugrabljanje hčere ter zlobne praske žaljenja in psihičnega nasilja nad mano in mojimi. A kljub mojemu razumevanju situacije to ni opravičilo za njihova dejanja in žal mi je, da ta družina še vedno ne razume, da bo dobila izstavljen račun za prav vsak prekršek ali napačno potezo, ki jo bodo naredili. Dovolj je bilo tolerance in upanja na razsvetlitev!

Epizodo zapišem v poročilona CSD Kamnik (ki verjetno spet ne bo vedel, kam ga arhivirati) in pošljem v vednost Karin. Nimam kaj skrivati, če pa ima kakšne pripombe na zapisano naj pa jih pošlje pa popravim.

Pol ure po dogodku Frančišek na PP Kamnik že podaja ovadbo grožnje. V njej celo direktno prizna, da je on začel s provokacijami ter potrdi vse moje navedbe iz zapisnika CSD-ju. ????? 🙂 :-):-). Za konec pove, da je resno prestrašen, ker meni, da sem ga sposoben ubiti – mogoče ne sam, ampak da dobim drugo osebo.

Ali me bo kdo končno razumel, ko pišem o skisanem, iracionalnem, paranoičnem – skratka bolanem okolju, v katerem mora živeti moja mlajša hči????? In v katere največjem interesu vse naše drage(v €€€) pristojne službe že več kot dve leti izključno in samo opravičujejo svojo neaktivnost!

Epizoda mi ne gre iz glave ves teden. Očitno ga je termin “lajdra” hudo zmotil. Pri vseh drugih stvareh, ki bi se jih bilo potrebno pogovoriti. Začenši s tem, da že dva meseca prosim, da oni pripeljejo hči, jaz pa jo odpeljem, saj bo tako hčeri lažje, stiska bo manjša. Namesto v ledenem vrtu bi se lahko igrala pri meni na toplem in s kupom igrač. On pa takole provocira. Čemu? Frančišku na njegovo blatenje odgovorim v soboto, 5.3.22 z navajanjem dejstev v sledečem pismu:

Franci,

Glede na tvojo obtožbo o lajdrah v Radovljici prejšnji ponedeljek bi te opozoril na zapis (pred-predzadnje poglavje)  https://mertelj.eu/zakaj-mislim-da-lahko-objavljam-in-komentiram-karin/

Ne o moji sestri, ne o moji materi v medijih ne boš zasledil objav o njunem ljubezenskem življenju. Da pa ne bomo brali  o moji hčeri, je nujno, da čim prej prevzamem ****K-jino  vzgojo in jo rešim iz vašega strupenega okolja.

Če ne veš – edina stvar, ki jo brani pred promiskuiteto (sploh če je genetsko nagnjena k tem) – je očetova sposobnost zarisovanja in vzdrževanja mej. Ne brezpogojna ljubezen, kot mogoče zmotno misliš. Če te zanima kje si zgrešil lahko več prebereš tule: https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-truth-about-exercise-addiction/201711/how-having-absentee-father-can-affect-womans

oziroma da boš lažje bral – prevedeno tule:

https://www-psychologytoday-com.translate.goog/us/blog/the-truth-about-exercise-addiction/201711/how-having-absentee-father-can-affect-womans?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=sl&_x_tr_hl=sl&_x_tr_pto=wapp

ZELO POUČNO!!!

Če pa boš želel še pogovore o tej temi in mojih izkušnjah, ti bom dal za prebrati kako (še ne objavljeno) poglavje iz avtobiografije »Predobro in preveč«.

Ni res, da Karin samo sovražim – za marsikaj sem ji hvaležen. Med drugim za vse dolgonoge fantazije, ki jih je privlekla v najino posteljo 🙂

Lep pozdrav,
Andrej

Kopijo pisma pošljem tudi mami, kateri sem povedal za incident.
Danes, v soboto 12.3.22 ob 21:36 pa se moj bivši tast – v očitnem pomanjkanju argumentov, poguma ter hrbtenice, še bolj pa časti in spodobnost – spravi na mojo mamo.

Nesposoben, da bi kot desc odgovoril meni, se kot kastrirana čivava spravi na šibkejšega in v svojem značilnem tonu piše materi:

Pozdravljeni Bea.

Tokrat se ti prvič oglašam in to preko maila.Ne skrbi ne znam biti žaljiv in nesramen kot tvoj sinko Andrejček.
Samo sporočam ti ,da bom tožil in kazensko ovadil tvojega moža M****,ker mi je Andrej grozil ,da bo Tvoj mož M**** prišel k meni na dvorišče s pištolo in me ubil .
To je res huda grožnja in to ne bo ostalo samo na papirju.

Ves zapisnik je v priponki in si ga preberita.
Kljub res hudim grožnjam ,poniževanju,ustrahovanjem, smo mu vseeno omogočili,da opravlja stike na našem dvorišču. To veš tudi ti ,ker sem te vseeno dvakrat spustil na mojo posest,čeprav z tvojim dobrim možem nista bila zmožna v dveh letih enkrat samkrat poklicati in vsaj vprašati kako je tudi vaša vnukinja Kiara Ivana Škufca. Ali je zdrava,kakšna je ali lahko prideva kdaj na obisk ,da bi jo videla.Ali je vse v redu z njo? Vendar pa, kako že gre tisto-jabolko ne pade daleč od drevesa.

Sedaj šele vidim zakaj sta tako osamljena in brez prijateljev. Sramota pa taka.

Lep večer vama želim

Vidiš ,da gre tudi tako ,da nobenega ne užališ.

V priponki so izjave tvojega sinčka. 

Nivo, ki ga doživiš če imaš opravka s Škufcami…

Frančišek, še en biser za v zbirko tvojih dosežkov. Po grožnjah invalidom sedaj še imbecilno podjebavanje (žal ne morem uporabiti drugih besed) na nivoju prve triade OŠ ter grožnje mojim ostarelim staršem. Kazensko boš ovadil mojega očeta? Za kaj ljuba duša? A se je vam v tisti fritzlovini popolnoma skisalo?

Tvoja mati mora biti hudo ponosna na vas vse, ko vas vse gleda iz onostranstva…

Tvoja posest? ROTFL Hočeš reči hiša tvoje tašče, ki ste si jo prisvojili na podlagi preužitkarske pogodbe in s tem izključili ostalo žlahto? Boš sedaj končno vpisan v zemljiško knjigo kot solastnik ali Mateja še vedno ne pusti?

Verjamem, da vsem nasilnežem in izsiljevalcem nadvse godi, ko se žrtev še dodatno poniža in prosi za milost. Medtem pa jo mučitelj še blati in zaničuje (kot ti počneš v nadaljevanju stavka). Kakšna moralna gniloga! Kakšen kronski dokaz sociopatske družine in dedovanja vzorcev. Saj ni čudno, da je Karin taka razvalina…

Jaz na tvojem mestu torej ne bi preveč pametoval z “jabolki, ki ne padejo daleč od drevesa”. Moja dva imata za pokazati dva samostojna, uspešna otroka – v družbi spoštovana in zgledna starša. Kaj pa tvoja dva? Ena je socialni problem in drugi večni študent? Verjamem, da z Matejo zavidata mojima staršema: slike iz Plejboja so precej bledi dosežki v primerjavi s tem, kar lahko pokaže prvorojeni “produkt Radovljiške vzgoje” 🙂

Veš Frančišek, taka pisma podzavestno povedo več, kot bi si želel. Iz njega kar seva atribucija – to je tisto, ko drugim pripisuješ lastnosti, ki jih imaš sam. Preberi si pismo še iz tega zornega kota, pa povej, kaj nam avtor priznava? 🙂

Mateja in Frančišek, toplo bi vama priporočal sledeče: če nista sposobna odrasle in razumne komunikacije z mano, da potem raje utihnita in čakajta na sodni razplet tega ogromnega kupa sranje, ki ste ga zakuhali pri vas.

Da se spravljate name – razumljivo, smo v vojni. Pred kakšnim ovajanjem koga drugega pa se prosim posvetujte z odvetniki kajti tole vaše pravno nasilje (65 postopkov!!!) z vlaganji za lase privlečenih ovadb bi se mogoče, kljub prevladujoči praksi, lahko zaključilo s čudežnim razsvetljenjem sodnika in posledično za vas precej neprijetnimi sankcijami.

Vidva – Karinina starša – sta se spravila v to godljo, ker vajina 36 letna hči očitno ni opravilno sposobna skrbeti zase ali pa svet vidi preveč popačeno in jo je – od celega sveta ogroženo mater – potrebno spremljati celo na stik hčere z očetom. Moji so vzgojili otroke, ki znajo poskrbeti zase, se boriti sami in rešiti svoje težave brez klicanja vseh možnih na pomoč. Ki ne potrebujejo skrivanja pod materinim krilom ali brezpogojne ljubezni, da funkcionirajo. Moja sta svojo starševsko nalogo naredila! Zato ju ne vpletajta.

Vsekakor pa prosim ne pišita in ne komunicirajta  z mojimi starši dokler nista sposobna vsaj osnovne dostojnosti!  Če pa jih bosta, pričakujta moj odgovor na teh straneh.  Od njiju ga ne bosta dobila, od mene zagotovo. Vedno! Skratka, naredite si uslugo: ne pošiljajta ne anonimnih pisem, ne elektronske pošte mojim staršem.  Hvala!


* da je lesene šminke verjetno res niso prava igrača dvoletni punčki se strinja večina odzivov na to mojo objavo. Ki jih zaradi zelo konkretnih izrazov nisem objavljal. Je bil pa to res precejšen fail  “vizažatke“, ki sedaj “raziskuje psih. človeka” (vse iz njenega IG profila).  Da so to pogruntali celo sami verjetno pojasni tako Francijevo začetno opazko kot tudi ponovno zaprtje profila @karinskufca pred javnostjo.
Za njihove lastne napake smo ponovno krivi drugi – že zato, ker smo nanje pokazali.
Aplavz Škufce!

Leave a Comment