Pet 4.2.2022: Podvomiš v lesen make-up in končaš izgnan z IG

Petek zjutraj. Moral bi biti na sodišču in se zagovarjati za svoje nasilje nad Karin Škufca. Sredina obravnava je odpadla in zato je prestavljeno tudi današnje zaslišanje. Jupi in hura! Še kakih 5 let bo potrebno (ocena moje odvetnice), da bo postopek zaključen in bom končno oproščen.  Ko bo v mojem policijskem dosjeju izginil flek “v postopku družinskega nasilja”. Realnost slovenskega pravosodja. 5 let me bodo mleli zaradi ekonomskega nasilja, ki sem ga vršil ker Karin nisem povedal kje in koliko imam denarja v Švici (odgovor = 0), jo silil hoditi v službo ter izvajal psihično nasilje z zahtevami da pospravi za sabo. Zoprnega občutka pravne nejasnosti ne odtehta niti zavedanje, da se bo njim kazenski postopek hudodelske druščine vlekla še dvakrat dlje ter da se bomo verjetno nehali videvati po sodiščih tam nekje po letu 2030 (žal ne pretiravam). Anyhow…

Jutranji ritual – pregled včerajšnjega dogajanja. Emaili, časopisi, soc mediji, … ups – @karinskufca je objavila storije. Čakaj… Wtf?… Lesena make-up igrača, ki jo je kupila za najino dvoletno hči in naredila oglasno kampanjo s slikami iz njene otroške sobe???

Potem ko smo bili maja deležni svojevrstnega prikaza psihičnega nasilja nad otrokom, ki mora živeti v sobi polni slik matere in preko katerih hčeri imprinta podobe svoje nosečnosti celo pri jedi, želi sedaj 2-letno punčko učiti iger šminkanja???… ki omogočajo vso zabavo ??? … (in še enkrat “???”!!!).
V kakšnega klona želiš spremeniti najino hčer, Karin?

Najprej na splet pogledati, kaj je ta lepotna torbica. Hm…
Prva stvar, ki pade v oči – reklamni nagovor, ki potrdi moj prvi odziv: “Tako kot mama. Otroci se učijo s posnemanjem.” Ne moreš verjeti. Ta tekst Karin še prepiše v svoj post, kar potrdi, da je z njim seznanjena!?! Spet nam Karin podzavestno razkriva svoja razmišljanja, pri tem pa ima to presneto nesrečo, da jo  (spet) dobim s prsti v marmeladi… Počasi bom začel verjeti v šoferjevo izjavo “Bog joj ne da!” 🙂

Dvoletni otrok je v fazi ločevanja sebe od matere. Oblikuje svojo (samo)podobo in spoznava druge ljudi. Kako naj dojame izboljševanje z ličili, če še dobro ni spoznal koncepta svoje podobe? Želela spreminjati svoj obraz še preden ga je dobro spoznala? Je to tudi razlog priporočila iz tega istega teksta, da je igrača uporabna za otroke nad tremi (3!) leti starosti?

Naša vplivnica to svoje ravnanje še reklamira. Ga predstavlja svojim sledilcem kot posnemanja vreden zgled. Ne le to, očitno se njeno oglaševanje ne zdi sporno niti @pikolinshop-u, saj kljub poznavanju starosti najine hčere ne reagirajo in še naprej tolerirajo (nezakonito?) oglaševanje prodaje igrač otrokom neprimerne starosti.

Najino komuniciranje s Karin je zadnji dve in pol leti dokaj specifično. Na emaile ne odgovarja, telefona, SMS-a in Viberja ne uporablja nihče od naju za medsebojno komunikacijo. Včasih komunicirava tudi preko CSD. Preko odvetnikov žal ne komunicirava, saj njena Barbka veliko obljublja a malo naredi. Torej komunicirava preko IG. Ona objavi. Jaz objavim. Odgovor na mojo objavo ne izostane: bodisi z novo objavo na IG (navadno kakšni inspiracijski citati ali slika z referenco na najino hči), bodisi v policijskem zapisniku ali v sodnem gradivu. Precej naporna izmenjava mnenj in stališč – a sem se ji prilagodil.

Moja vprašanja in pomisleke glede primernosti igrač objavim na IG. Namenjeno najini specifični situaciji, hkrati pa tudi kot komentar na objave danes tako modernih “nosečnica/mamica vplivnic“.

Slednje objavljajo vsemogoče brez razmisleka, in tako širijo slab vpliva (prioritizacija videza, instant-filo/psihologija, …) med druge. Ni dovolj, da samo jamramo nad socialnimi omrežji – dokler bomo pasivni in začeli zamejevati slabih vplivov in lažnih prerokov s podobno gorečnostjo, kot npr. preganjamo sovražni govor (torej vsebine, ne le forme), internet ne bo medij svobode ampak leglo laži, prevar in skritih interesov.

@karinskufca je absolutna javna oseba. Objavlja svojim 7000 sledilcem. V objavah reklamira produkte, govori o duhovnem napredku ter podpira razne nevladne organizacije.  Predvsem pa s svojim statusom in objavami služi denar in popuste. Kot taka se mora sprijazniti z drobnogledom javnosti ter za svoje javne objave tudi kritikam in neprijetnim vprašanjem.

Moj IG je blokiran. Do nadaljnega se beremo le na tem blogu!

Odziv je takojšen in precej drastičen. Instagram mi blokira račun. O ja, draga Meta, make my day!  Poleg DNK, CSD, policije, mnenjskih voditeljic in vplivnic… naj me sedaj preganja še tehnološki velikan. Neprecenljivo 🙂 Daj mi vzrok da gremo še malo na sodišče in v medije 😉
Že to, da IG objavi, da “na mojem profilu še ni objav” je čista laž, sprevračanje krivde ter zavajanje mojih sledilcev. Prepričan sem, da bi bil primernejši napis “Račun začasno blokiran zaradi preverjanja kršitve pravil XYZ“.  Ob priliki, ko ga spet srečam, se bom pogovoril z našim EU digitalnim glasnikom o njegovem mnenju o dotični situaciji.
Bomo videli kako se bo to razpletlo, vsekakor pa bo v luči dandanašnjih blokad posamezniku ali določeni skupini neprijetnih mnenj s strani socialnih omrežij zanimiv primer. Čakam, kako bo IG presodil o blokadi, potem pa naprej.

Vsekakor pa bi počasi pričakoval, da bo po vseh propadlih poizkusih mojega utišanja celo druščina iz Kamnika spoznala, da je edini način, da nisi spraševan in sojen o svojih dejanjih samo ta, da jih ne vršiš. Vse ostalo je le fatamorgana in začasni obliž, ki pa se vedno plača z obrestmi.

Leave a Comment